Audiokniha Misery

Královna Kunhuta a Záviš
Ve chvíli, kdy v bitvě na Moravském poli vyhasne život českého krále Přemysla Otakara II., se královně Kunhutě zhroutí celý svět. Má jediné přání: postarat se o osud sedmiletého synka Václava, zajistit mu právo na český trůn a potom se stáhnout do ústraní. Nečekané setk…

Plaváček
Detektiv Miko Syrový je požádán svou dávnou přítelkyní, zda by se nemohl pokusit najít jejího nezvěstného bratra. Už tak nelehký úkol se ještě víc zkomplikuje ve chvíli, kdy je za hranicemi Prahy řekou vyplaveno ubité tělo. Jde skutečně o muže, kterého Miko hledá? Kdo a…

Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách
Proč bychom se nezasmáli i na horské túře. Humoristická knížka oblíbeného spisovatele o předávání zkušeností, kterak chodit po horách. Údiv nad tím, jak krásná umí být horská turistika, doprovázejí vtipná ponaučení, glosy a postřehy. Jste-li otcem dospívající dcery, ch…

Sattasaí
Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub…

Služky pro všechno
Ještě nedávno se bez nich žádná lépe situovaná domácnost neobešla. Zatopit, nanosit vodu, uvařit, nakoupit, vyprat – to všechno a mnohem více měly každý den na starosti služky. Jejich těžká práce byla neviditelná. Podřízené postavení chudých žen nikoho nenapadlo zpochyb…

Osudová léta
KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ BEZOHLEDNÝ KONKURENT OSUDOVÁ LÁSKA Wiesbaden, rok 1951 Kavárnu U Anděla čekají bouřlivé časy. Hned vedle tradičního podniku rodiny Kochových vzbudí pozornost jistý konkurent se smyslem pro modernost. Zatímco se Hilda zoufale snaží přesvědči…

Pouští a pralesem
Máte rádi dobrodružství? Vydejte se společně se Staškem, Nelou a dalšími hrdiny známého románu do nitra středoafrické džungle. Na strastiplnou pouť se obě děti nevydávají dobrovolně. Jsou uneseny a na své cestě za záchranou urazí tisíce kilometrů. Svedou nerovný boj s l…

Edgar Allan Poe - Famous Stories
Příběhy Edgara Allana Poea nabízejí pohled do jiné reality, temné a často děsivě nadpřirozené. Posluchače pohltí tajuplná atmosféra, ponoří se do světa plného napětí, strachu a tajemné nejasnosti. Audiokniha nabízí nejznámější povídky Edgara Allana Poea, mistra a průkop…

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Krvavý úterek
>> „Výjimečná cesta do zákoutí české historie“ ## O knize I zdánlivě fádní místa, která bez povšimnutí míjíme, byla kdysi svědky převratných událostí a lidských dramat. Jen málokdo je dokáže líčit stejně poutavě jako historik Dušan Uhlíř. V knize shromáždil čtyřicet p…

Nesprávná nevěsta
Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro…

Agent JFK – Pašerák
Agent JFK – Pašerák aneb první příběh z největší české fantasy/sci-fi knižní série. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, veterán válečných operací a účastník tajných misí dostává jednoho dne neobvyklou nabídku od podivné dvojice zaměstnanců ještě pod…

Arnoštova cesta
Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…

Opouštím ostrov
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Opravář osudů
Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…

Zázrak svaté Winifredy
Světaznalý bratr Cadfael se po rozmanitých životních dobrodružstvích uchýlil do kláštera v Shrewbury, kde se věnuje zahradničení a je obzvláště pyšný na svou bylinkovou zahrádku. Píše se rok 1137 a převor se pro opatství rozhodne získat ostatky velšské mučednice Winifre…

Emma
Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem …

Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu
Strhující a mrazivá reportáž je očitým svědectvím slovenského novináře přímo z místa konfliktu a živým kaleidoskopem mnoha životních příběhů, jež autor na východě Ukrajiny posbíral na obou stranách fronty. osudu Gruzínce Mamuky, bojujícího s ruskou agresí s kalašnikovem…

Třetí pečeť
V příběhu zasazeném do středověké Anglie se opět setkáme s Grace a Simonem de Wallrey, s nimiž jsme se seznámili v historické detektivce Sedmý hřích se trestá smrtí. Nedaleko godstowského kláštera, nacházejícího se poblíž sídla Wallreyových, byla spáchána vražda a další…

Boj o ostrov
Každý, kdo má aspoň trochu rád dobrodružství, si dokáže představit, jakou mají sourozenci Walkerovi (John, Zuzana, Titty a Roger) radost, když mohou na své loďce Vlaštovce podniknout výpravu po jezeře na nedaleký ostrov Divkých koček. Moc dlouho si ale bezstarostného tá…

Príhody tuláka po Slovensku
Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Na odpis
Břitký průvodce odvrácenou stranou Silicon Valley.... Dan Lyons měl šťastnou a spokojenou rodinu, skvělou kariéru a práci, která ho bavila. Všechno změnil jeden telefonát jeho šéfové z Newsweeku. Padesátník, který sice má vynikající přehled v technologické sféře a o pro…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze
Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým…