Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Míša  Kulička

Audiokniha Míša Kulička

Délka:

44 min

Čte:

Nina Jiránková

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Od chaosu ke smyslu

Od chaosu ke smyslu

## O audioknize Tempo změn je dnes rychlejší než kdy dřív. Technologie a umělá inteligence nám otevírají obrovské příležitosti – ale zároveň přinášejí chaos, tlak a nejistotu. Jak se v tom neztratit? Tato kniha vás naučí ovládnout čtyři klíčové superschopnosti, které r

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát se Stellou Zázvorkovou v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života.

Obrázek podcastu Co nás učí nádory

Co nás učí nádory

Kniha profesorky Jany Šmardové nabízí jedinečný pohled do světa biologie i filozofie, na život člověka. Objevte s námi dílo, které mimořádným způsobem propojuje vědu, moudrost a lidskost a připomíná, jaký zázrak život je.

Obrázek podcastu Šálivá hra světla

Šálivá hra světla

Jak se z talentovaného a kritického umělce stane kolaborant totalitního režimu? Slavný filmový režisér G. W. Pabst, jeden z velikánů rané éry kinematografie, známý svými levicovými a humanistickými postoji, prožívá koncem 30. let v Hollywoodu neúspěšné období. Navzdory

Obrázek podcastu Aký máte sen?

Aký máte sen?

Zbohom, všednosť. Vitajte, sny! Od detstva nás učia, že existuje len jedna správna cesta: dobre sa učiť, nájsť si „normálnu“ prácu a hlavne nikdy neriskovať. Simon Squib – podnikateľ, investor, zakladateľ HelpBnk a inšpiratívna osobnosť sociálnych sietí – dokazuje opak.

Obrázek podcastu Fazóna

Fazóna

Buďte ve střehu a kryjte se. Tahle mozaika ze současného Finska útočí direktem na srdce i na bránici! Samiho tlačí čas. Táhne mu na čtyřicet, rád by se usadil a stal se otcem, jenže najít budoucí matku svých dětí se mu jaksi stále nedaří. Urputnost, s níž se do navazová

Obrázek podcastu Dlouhé stíny

Dlouhé stíny

Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad

Obrázek podcastu Já si to všechno pamatuju

Já si to všechno pamatuju

Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své

Obrázek podcastu Stroj času

Stroj času

Existuje čtvrtá dimenze? Jeden z nejpůsobivějších a nejvlivnějších románů sci-fi, jaké byly kdy napsány o putování v čase a prostoru od kultovního autora sci-fi H. G. Wellse. Stroj času je dílo, které předběhlo svou dobu a ovlivnilo celý jeden literární žánr. Wellsův

Obrázek podcastu Dívky nalehko

Dívky nalehko

Komisař Holina pátrá po vrazích vietnamské dívky. Další případ komisaře Holiny známého z knižní i televizní série Vraždy v kruhu. Je vražda mladé Vietnamky motivovaná sexuálně, nebo je za zločinem něco víc? Je vražda vietnamské dívky nalezené v soukromé zahradě v lehké

Obrázek podcastu Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy

Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy

Máte radi dobrodružstvo, napätie, záhady? Alebo všetko v jednom, navyše podľa skutočnej udalosti? Potom je román DEVÄŤ určený práve vám. Chceli pokoriť horu Otorten, no ich púť skončila pod Cholatčachľom, domorodcami nazývanom Mŕtva hora. Našli ich v snehu v spodnej bie

Obrázek podcastu Vrazi

Vrazi

Ve čtvrtém kroku k temnotě s názvem Vrazi se posluchač přenese do hájemství příběhů o upírech a strašidelných domech. Prvním z nich je Sářina hrobka anglického námořního důstojníka a spisovatele Fredericka George Loringa. Není bez zajímavosti, že její první překlad do č

Obrázek podcastu Ľudové rozprávky

Ľudové rozprávky

Spoločné dielo študentov Strednej zdravotníckej školy v Nových Zámkoch obsahuje 4 rozprávky z ľudovej tvorby . Diela boli nahovorené viachlasne študentmi a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi a hudobným podmazom.

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu

Obrázek podcastu Pochovaní zaživa

Pochovaní zaživa

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa

Obrázek podcastu Peníze, nebo život!

Peníze, nebo život!

Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje - Kamnářství

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Kamnářství

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu

Obrázek podcastu Krajinou příběhů - četba z Knihy o Jizerských horách

Krajinou příběhů - četba z Knihy o Jizerských horách

Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom

Obrázek podcastu Jak se stát milionářem za minimum práce aneb 16 důvodů proč investovat do nemovitostí

Jak se stát milionářem za minimum práce aneb 16 důvodů proč investovat do nemovitostí

Kniha Jak se stát milionářem za minimum práce s podtitulem 16 důvodů, proč se vyplatí investovat do nemovitostí je nezbytným základem k pochopení a vstupní branou na cestě k úspěšnému investování do nemovitostí a finanční svobodě. Kolem investování koluje řada mýtů a po

Obrázek podcastu Skutečná cesta ven

Skutečná cesta ven

„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta

Obrázek podcastu Svět bez stížností

Svět bez stížností

Audio verze bestselleru Willa Bowena. Jak si přestat stěžovat a začít si užívat takový život, jaký jste vždycky chtěli. To, že stěžováním si škodíme především sami, tuší asi většina z nás. Stěžování je ale tak silný a rozšířený návyk, že k tomu, abychom se ho zbavil

Obrázek podcastu Pistolník

Pistolník

Titulní postava, pistolník Roland, je poslední střelec přízračného světa, ztraceného obludně daleko v budoucnosti. Je to svět zdevastovaný jak fyzicky, tak morálně, budící zdání, že je peklem a jeho obyvatelé dušemi hříšníků. A právě pravdu tohoto světa, zda je skutečný

Obrázek podcastu František Nepil v Dobrém jitru

František Nepil v Dobrém jitru

Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Obrázek podcastu Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.