Audiokniha Miler & Hercíková: O zvědavém štěňátku

Obrazy z dějin národa českého (1979)
Příběhy slavných osobností českého národa začal Vladislav vančura psát v roce 1939 se záměrem, aby v době okupace pozvedl národní sebevědomí. Knihu nepojednal jako souvislé vyprávění, ale jako stylizované příběhy slavných postav českého národa. Vyprávění začíná příchode…

Jizvy plné beznaděje
Nový temný případ od autora bestsellerové série s Fabianem Riskem. V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zabil úspěšnou influencerku. Šlo o chladnou popravu, nebo se tu šeredně zvrtly erotické hrátky? Případ dostává na starost Malin Rehnbergová, někdejší Fabia…

Jáchymov
Románové zpracování příběhu nejlepšího hokejové brankáře planety 30. a 40.let. Svobodomyslný, vzdělaný a přemýšlivý člověk Bohumil Bóža Modrý. Jeho výkony obdivoval celý svět. Konkrétní nabídka z NHL na sebe nenechala dlouho čekat. Souhlas českých činovníků byl podmíněn…

Pohádky tisíce a jedné noci
Výběr z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995-1998. Obsahuje úvod, příběh noci 1., 2., 52., 999., 1000. a 1001. Vyprávějí Hana Maciuchová a Josef Somr. Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví …

Anne of Green Gables
Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But …

100 statečných - Host č. 30 - Petr Svojtka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Svojtka (umělecký šéf a režisér Městských divadlech pražských - ABC a Rokoko)

Déja vu
V polorozpadlém domě na okraji města se uprostřed tuhé zimy najde tělo bezdomovce v pokročilém stadiu rozkladu. Místo činu vypadá jako z hororu a poručík Eda Braun se nedokáže ubránit pocitu, že podobnou scénu už viděl. Je to jako déjà vu. Jak se s kolegyní Dianou Černo…

Dobronínské morytáty
Na počátku adventu přijíždí Jiří Adam z Dobronína s pomocníky bakalářem Petrem a jeho ženou Rozárkou na svou rodnou tvrz na Vysočině, kde si chce během Vánoc odpočinout. Ale ihned po příjezdu ho vyhledá jeho stará kojná a prosí ho o pomoc, protože se ztratil její vnuk. …

Dr. Alz
Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Smrt staré posluhovačky
„Zabili bábu, už je v pánu. – Jak? – Prý ji dali takhle ránu. – Bác…“ Nepříliš sympatický, zato velmi nervózní James Bentley předstoupil před porotu se značně nepřesvědčivou historkou… A protože důkazy hovořily jasně, verdikt zněl „vinen“. Policejní inspektor Spence z …

Počkat, já jsem šéf?!?
Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů …

Mrtvá šelma
Mrtvá šelma, první ze série detektivních případů Souřadnice zločinu, se odehrává v Táboře. Zmizení renomovaného profesora uvede do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kuráto…

Srpnem to začalo
Existuje jediná varianta případu! Ta pravdivá! Čtyři detektivní povídky známého televizního scenáristy. Pro šéfa pražské mordparty a jeho tým je čím dál složitější uhájit si nezávislost ve vyšetřování zločinů v době nastupující normalizace. „My jsme tady od toho, abycho…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Barák
Psychologický román Alžběty Bublanové Barák nabízí nevšední pohled do duše stárnoucí ženy. Co se stane, když naši životní rutinu naruší nečekané osobní události? Jsme schopni ovlivňovat vlastní osud, nebo musíme jen naplňovat roli, kterou od nás naše okolí očekává? Jak …

Psychorádce
Původní audio kazeta 1928 4338 "Psychorádce" autorů Josefa Svatopluka Matějky, PhDr. Rudolfa Kohoutka CSc a PhDr. Jaroslava Rybáře vydal Supraphon v roce 1987 - nyní tento relaxační titul vydáváme poprvé digitálně. Komentář autorů z tiskoviny k audio kazetě: PSYCHORÁDC…

Před bouří
Audiokniha Před bouří Zuzany Hartmanové je prvním dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Bohové byli svrženi před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler pustý, zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminov…

Obyčejný život (2019)
Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k …

Flora
Adam a Sára, dlouholetí partneři, najdou během nočního návratu domů podivného tvora a rozhodnou se, že ho odnesou do chaty po babičce a druhý den zavolají veterináře. Chata se nachází ve Stepi, části města, která se postupně mění v rumiště s posledními odvážnými a svérá…

Den nula
Byl to den jako každý jiný. Až na to, že byl náš poslední… V tomto apokalyptickém dobrodružství se známý spisovatel a scénárista Marvelovského Doctora Strange C. Robert Cargill zabývá bojem o smysl a postavení mezi lidmi a roboty v rozpadajícím se světě. Dráp, stylová…

Richard III.
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Richard III. – Milan Enčev •královna Anna – Anna Kulovaná •královna Alžběta – Lucie Vondráčková •královna Markéta – Simona Postlerová •Lord Bucking…

Jako bychom dnes zemřít měli
Základní pohnutkou k sepsání této knihy byla naléhavá touha pochopit, kdo Josef Toufar byl a co všechno v jeho údělu předcházelo dějství poslednímu. Léta pátrání, shromažďování dokumentů i svědeckých výpovědí tvoří opěrný systém díla. Autor nepojímá obsáhlý životopisný …

Smrt přichází na prohlídku
Chamtivost, zrada a vražda v okouzlujících přímořských kulisách – úvodní díl nové švédské detektivní série v nestárnoucím a stále oblíbeném stylu klasické krimi Agathy Christie. Realitní agentka a populární moderátorka Jessie Andersonová je nalezena mrtvá v jednom z pře…

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…