Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Z Izrastiny s láskou
Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or…

Oliverova dobrodružství
Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Vzpomínání na Jaroslava Ježka
Z komentáře Ludmily Vrkočové k původnímu LP albu 1218 4056 "Vzpomínání na Jaroslava Ježka" vydanému v Supraphonu v roce 1986 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kdo zná sílu zvukového dokumentu, dobře ví, že je v procesu poznání člověka, jeho práce a doby, ve které žije…

Chyť mě, jestli to dokážeš
Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod…

S ženami je kříž
Spisovatelka a dramatička Alena Vostrá zazářila v 60. letech svými vypravěčsky i kompozičně nevšedními prózami a divadelními hrami. Nastupující normalizace ji ale umlčela a autorka se nadále intenzivně věnovala psaní pro děti. Dlouhodobě také spolupracovala s Českým roz…

Pixa: Krůpěj medu pro Verunku
Pohádkové vyprávění pro nejmenší s písničkami autora Jana Pixy a s hudbou Milana Baginského natočil Supraphon v roce 1985 ve studiu Lucerna. Vypravěči Petr Nárožný a Jana Dítětová seznamují děti s třemi pohádkovými královstvími, kde se moderní pohádkový příběh odvíjí - …

Toulky českou minulostí - Speciál JAN AMOS KOMENSKÝ
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkal…

Prorokyňa a trkvas
Do zániku sveta nezostáva veľa času. Aspoň podľa amatérskej astrofyzičky Petry, ktorá súdny deň vypočítala na 7. septembra 2011 o 20:21. Toto proroctvo ju nečakane spojí s pomerne jednoduchým Johanom, ktorý odmalička slepo obdivoval staršieho brata, a s dôchodkyňou Agne…

Nesprávná sestra
Tasha žije ve stínu své starší sestry Alice – ta má bohatého manžela, kariéru a život jako z magazínu. Týdenní výměna rolí se zdá jako skvělý nápad: Alice a Kyle se postarají o děti v Bristolu, zatímco Tasha se svým mužem si odpočinou v benátském luxusu. Jenže idylka se…

Cesta k radosti a vnitřnímu klidu
Individualita nade vše - heslo naší společnosti? Kniha zaměřená na budoucnost pro humánní a životodárné soužití ve společnosti a ve vztazích. Zdá se, že právo na individuální uplatnění je dnes pro mnohé důležitější než různé formy společenství: ubývá rozšířených rodin,…

Ježci
Dobrodružství ježka Bořivoje a jeho mladšího kamaráda ježka Ládi.Pohádkový seriál vyprávění z pera Aleny Riegerové v hlavních rolích s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem.Režie: Ivan Holeček. Natočeno v roce 1990.

Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasah…

Moje vražedné vnútorné dieťa
Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov" advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpok…

Jan houslista
Jan houslista - lyrickoepická básnická povídka Josefa Hory - vyšla poprvé v roce 1939 v dusném okupačním období. Byla psána pod formálním vlivem Puškinovým, kterého Josef Hora v té době hojně překládal a je jakýmsi hledáním odpovědnosti za osud zkoušené a ohrožené země-…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 10.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je návštěva ze Slovenska: herec Andrej Hryc.

Svatojánský oheň
Pohádka o neštěstí a nástrahách, které překoná jen síla lásky. Se svátkem svatého Jana souvisí řada pověr a zvyků: pálí se ohně a zvláštní síla se připisuje bylinám natrhaným v předvečer svátku. Tajemná svatojánská noc tvoří rámec rozhlasové pohádky básníka Karla Šiktan…

Osamělý vlk
Bob Oz, kriminalista minneapoliské policie, se topí až po uši v problémech. Při životě už ho udržuje jedině práce. Když ho tedy šéf kvůli násilnickému chování suspenduje a stáhne z vyšetřování pokusu o vraždu místního obchodníka se zbraněmi, nehodlá se s tím Bob smířit …

Anička ve městě
Aničku čeká v Praze spousta překvapení, okouzlení i zklamání, radostí i strastí a otázek, na které hledá odpovědi ve svém deníku. Žákyně druhé třídy si musí zvyknout na nové prostředí, školu, kamarádky, ale také si tu kupuje vysněné křečky. Co ještě ve městě objeví?

Andělský let
Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh…

Dům doktora Fišera
Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi s…