Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Mezi tiárou a orlicí I.

Audiokniha Mezi tiárou a orlicí I.

Délka:

16 hod 6 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Werich, Kubín: Jan Werich vypráví pohádky a povídky

Werich, Kubín: Jan Werich vypráví pohádky a povídky

Z archivních pokladů Supraphonu se podařilo zpřístupnit nahrávky s Janem Werichem, které usvědčují z nepravdy mínění, že již bylo s Werichem vydáno vše! Překvapení se koná a z tohoto našeho výběru se tak může radovat celá plejáda Werichových obdivovatelůa sběratelů. Jan

Obrázek podcastu Karafiát: Broučci

Karafiát: Broučci

Málokterá knížka pro dětské čtenáře se drží na knižním trhu tak dlouho, jako Broučci Jana Karafiáta, který je vydal vlastním nákladem v r. 1876. Důvodů je víc, především však půvab a jednoduchost respektive srozumitelnost (pro děti tak důležitá) Karafiátova textu, v něm

Obrázek podcastu Co by měl můj syn vědět o světě

Co by měl můj syn vědět o světě

Humorný pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove. Generace největších egoistů v dějinách lidstva si pořídila děti a uvědomila si, že je vlastně bezvýznamná. Jak jinak vyléčit všemožné úzkosti a nedostatky rodičů jedn

Obrázek podcastu Politická filozofie

Politická filozofie

Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t

Obrázek podcastu Hlas pro vraha

Hlas pro vraha

V roce 1952 vzbudila v Kroměříži rozruch náhlá smrt 22leté Marie, která se údajně otrávila svítiplynem. Zůstaly po ní tři děti. Prostřední dcera Anna však celý život nepřestala pátrat po tom, jak to tehdy doopravdy bylo. Složky z vyšetřování dostaly v roce 1956 razítko

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Biják: Jak se dělá velkofilm

Biják: Jak se dělá velkofilm

Úvodní scéna: Píše se rok 1947. Nečekaná návštěva strýce Boba, bývalého mariňáka, zanechá v pětiletém Robbym silný dojem. Střih: Rok 1970. Z Robbyho je tvůrce undergroundových komiksů. Opětovné setkání se strýcem inspiruje jeho nové dílo. Střih: Současnost. Úspěšný reži

Obrázek podcastu Saturnin

Saturnin

Kultovní český humoristický román v rozhlasové dramatizaci z roku 2025 Hrají: Miloslav König (pán), Martin Pechlát (Saturnin), Hana Seidlová (teta Kateřina), Eliška Zbranková (slečna Barbora), Miroslav Hanuš (doktor Vlach), Vojtěch Hrabák (Milouš) a Milan Šteindler (dě

Obrázek podcastu Co si pamatuju

Co si pamatuju

Věra Dvořáková, překladatelka z francouzštiny a manželka básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, vzpomíná na život v Československu poznamenaný dvěma totalitami a na vzácná celoživotní přátelství s Emanuelem Fryntou, Janem Zábranou, Jiřím Kolářem, Olgou a Václavem Havl

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 9

Staré řecké báje a pověsti 9

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Už teď mi chybíš

Už teď mi chybíš

Kdo vám kdy v životě nejvíc chyběl? Třináct renomovaných autorek a autorů napsalo povídky o tom, jak bolestně nám může scházet ten, koho jsme velmi milovali, ale pak ho vlivem osudových okolností ztratili – ať to byl manžel, milenec, učitel či rodič – a s jakou intenzit

Obrázek podcastu Pověsti stověžatého města

Pověsti stověžatého města

"Pověstmi stověžatého města" vzdal Vladimír Müller láskyplný hold městu, ve kterém se narodil a ve kterém žil až do své smrti v roce 1977. Autor svou knihu napsal v roce 1946 a věnoval ji jednak svému rodnému městu a jednak všem svým předchůdcům, kteří - ať už vyprávění

Obrázek podcastu Píseň o Viktorce

Píseň o Viktorce

Známá postava Babičky Boženy Němcové rozehrála autorovu fantazii tak, že básnicky ztvárnil její osobnost, osudy i city, jimiž hořelo i trpělo její srdce, a promítl do nich spisovatelčin trpký lidský a citový úděl. „Prvně jsem ji četl (a z úst spolužáků ji poslouchal) v

Obrázek podcastu Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

O čem většinou klevetí Italky mezi sebou? A proč nepomlouvají své drahé polovičky? Kdy vás omyl mladí více nežli drahé krémy? Proč bývá v italských divadlech více mužů nežli žen? Opravdu mládí končí – viděno italskýma očima – až v sedmdesáti? Proč jsou některé žáby kurá

Obrázek podcastu Zlá krev

Zlá krev

O knize Jak mohla mladá dívka ošálit protřelé investory ze Silicon Valley, představitele americké armády i média, oslavující ji jako „Steva Jobse v sukních“? Proč nikdo nepoznal, že zázračný technologický startup s hodnotou deseti miliard dolarů je ve skutečnosti podvod

Obrázek podcastu Sarkastická svině

Sarkastická svině

Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n

Obrázek podcastu On-line ZOO

On-line ZOO

Audiokniha On-line ZOO seznamuje i ty nejmenší čtenáře se základy bezpečného chování na Internetu. S audioknihou vstoupíte do neobyčejné zoologické zahrady, kde všechna zvířátka používají Internet. Možná rizika související s používáním Internetu audiokniha vysvětluje pr

Obrázek podcastu Morální ambice

Morální ambice

Přestaňte plýtvat svým talentem a pracujte na svých ideálech. Průměrná kariéra trvá 2 000 pracovních týdnů. Kterou činností tento čas strávíte, je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí ve vašem životě. Přesto miliony lidí uvízly v nudných, nesmyslných nebo dokonce škodli

Obrázek podcastu Otevřený hrob

Otevřený hrob

Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím

Obrázek podcastu Pán loutek

Pán loutek

Nový hrůzný krimithriller od autorky bestsellerů Kopírák a Číslo 20. Sleduje vás na každém kroku. Ovládá vás. A donutí vás zaplatit nejvyšší cenu… Všichni to už někdy zažili. Plíživý pocit, že na vás někdo zezadu upírá pohled. Slabou ozvěnu kroků někoho, kdo vás pronásl

Obrázek podcastu Na dosah ruky

Na dosah ruky

Byla polovina června. Májové deště skončily a nad střední Evropu se zvolna posouvala tlaková výše, což mělo kladný vliv na náladu kapitána Exnera. Seděl na rámu otevřeného okna ve své garsonce a dělal si manikúru. "Začneme chodit k vodě," řekl, "to je dobře!" V detektiv

Obrázek podcastu Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály

Hazel diagnostikovali ve třinácti letech rakovinu. Teď je jí šestnáct a rakovina je v posledním stadiu. Nikdo neví, jak dlouho bude žít, ale vědí, že smrt je nevyhnutelná. Hazel tráví dny sledováním nekonečného pořadu Amerika hledá topmodelku a čtením oblíbené knížky od

Obrázek podcastu Zůstaň se mnou

Zůstaň se mnou

V jednadvaceti letech nemá Calla moc zkušeností. Nikdy se nelíbala, nikdy neviděla oceán, nikdy nebyla v zábavním parku. Jak vyrůstala, byla svědkem událostí, které by žádné dítě vidět nemělo. Stále si v sobě nese fyzické a emocionální jizvy ze soužití s drogově závislo

Obrázek podcastu Strašidlo z modrého pokoje

Strašidlo z modrého pokoje

Jaké zločiny má za sebou Patrick, který se stal duchem? Kdy a koho nejčastěji straší? Uslyšíte v komedii podle předlohy J. K. Jeroma s Taťjanou Medveckou, Ivanem Trojanem, Jiřím Holým a dalšími oblíbenými herci. Hrají: Taťjana Medvecká (Nanny), Soběslav Sejk (strýc),