Obrázek podcastu Metro 2033

Audiokniha Metro 2033

Délka:

17 hod 34 min

Čte:

Filip Čapka

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Kapka jedu

Kapka jedu

Nechci vám mazat med kolem huby, takže to řeknu na rovinu – život může být tak lehkej, jak si ho sami uděláte. A tak těžkej, jak si zasloužíte. Nikdo vám nikdy neřekne, jaká cesta je ta správná, jakou odbočkou se vydat. Musíte si na to přijít sami a po cestě párkrát zab…

Obrázek podcastu Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova

Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova

Ruská novela zachycující jeden den v sibiřském Gulagu a zároveň život vězně s číslem Šč- 854 – Ivana Děnisoviče. Příběh popisuje podmínky v pracovních táborech na Sibiři v 50. letech 20. století – životní podmínky, zimu, nedostatek jídla, mezilidské vztahy, tresty i těž…

Obrázek podcastu Geniální přítelkyně I.-IV.

Geniální přítelkyně I.-IV.

Mistrovská tetralogie o přátelství, lásce, křivdě, věrnosti i zradě. Příběh Lily a Elen budete chtít poslouchat jedním dechem až do konce. Ferrante podává strhující sílu výpovědi o těch nejzákladnějších citových poutech a v tom je nepřekonatelná. Cítíte prach, špínu, c…

Obrázek podcastu Operace Banány

Operace Banány

Máte rádi banány, špionážní mise a gorily plivající do obličeje? Bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž není nouze ani o humor. Londýn, 1940. Británie je ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v …

Obrázek podcastu Hotel času

Hotel času

Některá místa nechtějí být znovu objevena. Oslava 25. narozenin má být nezapomenutelná a tahle rozhodně bude. Nika, milovnice hororů a tajemna, pozve svých sedm nejbližších přátel na víkend do jednoho z nejděsivějších hotelů v Evropě. Jenže co začíná jako hra na strach,…

Obrázek podcastu Opouštím ostrov

Opouštím ostrov

Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Obrázek podcastu Průvodce ztracených

Průvodce ztracených

Páté pokračování série Sedmý smysl. I dvojčata Mojeranova se musejí poprat se svým osudem v poněkud netradiční magické škole.

Obrázek podcastu Rozsypaná slova

Rozsypaná slova

Román o posledních letech Karla Poláčka Rozhlasová nahrávka z let 2024–2025. Knižní předlohu vydalo nakladatelství Druhé město – Martin Reiner v roce 2020. Audiokniha obsahuje i epilog, který nebyl v českém vydání knihy. Ústřední postavou biografického románu je nov…

Obrázek podcastu Trosečníci z Vlaštovky

Trosečníci z Vlaštovky

Ostrov Divokých koček na obzoru! Nadčasový prázdninový román plný zážitků dětských hrdinů, které po ztroskotání lodi čekají nesčetná dobrodružství na souši. K jezeru na anglickém venkově přijíždí opět po roce strávit báječné letní prázdniny čtveřice dětí - Vlaštovky…

Obrázek podcastu Ďáblova cesta

Ďáblova cesta

Neopatrnost při každodenním ranním plavání přivede Kate Marshallovou až do nemocnice, kde potká Jean Julingsovou. Ta jí vypráví srdcervoucí příběh, jak se před jedenácti lety během táboření na místě zvaném Ďáblova cesta ztratil její tříletý vnuk Charlie. Kate, ještě otř…

Obrázek podcastu Oběť bez tváře

Oběť bez tváře

Pomsta umí být krutá, zvlášť je-li dokonalá. Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji – vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Hel…

Obrázek podcastu Gottwaldova mumie

Gottwaldova mumie

Naneštěstí pro Išku to není začátek anekdoty, ale její nové pracovní rutiny. Mladá vdova a matka malého chlapce nastupuje jako uklízečka do nejstřeženější budovy tehdejšího Československa — Mauzolea Klementa Gottwalda na pražském Vítkově. Mrtvý je tu uložen k věčnému od…

Obrázek podcastu Príhody tuláka po Slovensku

Príhody tuláka po Slovensku

Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Obrázek podcastu Páni severu

Páni severu

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Obrázek podcastu Iluze

Iluze

Překladatelka Karla potkává Martina v těžkém období svého života. Doposud dokonalý vztah s jediným synem začíná s jeho dospíváním dostávat trhliny, když se Tomáš snaží vyrovnat s vlastní identitou a vztahem k otci a začne experimentovat s drogami. A pak jednoho dne potř…

Obrázek podcastu Vražda na zahradě

Vražda na zahradě

Tři detektivní povídky spojují záhadná úmrtí. Soukromý detektiv Pavel Havránek nepoužívá pistoli, má rád pivo, českou kuchyni a klasické hospody a na své pachatele má kromě dlouholetých zkušeností a starých policejních známostí jen intuici, logiku a důvtip. Kdo stojí za…

Obrázek podcastu Profesor Morus

Profesor Morus

Hra Ilji Hurníka, která jako vždy odkazuje k hudbě jako k jednomu z hlavních témat a také ona má v sobě plno humoru. I když svým laděním je spíše nostalgická.Dovolává se osobní vzpomínky autora, nicméně hlavní postavou je Kamila, starší žena, která rekapituluje svůj živ…

Obrázek podcastu Buď v pogodě

Buď v pogodě

Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Obrázek podcastu Muž a stín (1989)

Muž a stín (1989)

Muž a stín - to je název detektivního příběhu, který autor Emil Vachek situoval do doby předválečné republiky. Příběh začíná vraždou a případ řeší inspektor Klubíčko - tentokrát ovšem za výrazného přispění instinktu, který do příběhu vnese jedna z ženských postav...

Obrázek podcastu Anatómia lží

Anatómia lží

Novomanželia Tricia a Ethan hľadajú svoj vysnívaný domov. Navštívia odľahlé sídlo, ktoré kedysi patrilo doktorke Adrienne Haleovej, uznávanej psychiatričke, ktorá pred tromi rokmi bez stopy zmizla. Počas obhliadky ich v dome uväzní silná zimná búrka... nemajú šancu uni…

Obrázek podcastu Případ děsivé masky - Vzpomínky budějovického kata

Případ děsivé masky - Vzpomínky budějovického kata

Na zasedání budějovické městské rady pod vedením váženého purkmistra Floriána Kudrny se mělo toho dne jednat o rozšíření staré budovy radnice zakoupením vedlejšího měšťanského domu. Ne všichni radní ale s takovým nápadem souhlasili, schylovalo se k velké hádce, kterou v…

Obrázek podcastu Jedna bosá, druhá neobutá

Jedna bosá, druhá neobutá

Pod neotřelým názvem se skrývá soubor pětadvaceti povídek, jejichž náměty originální citlivá autorka čerpala převážně z trampského prostředí. Smutné i rozverné jsou krátké, přesto nadčasové úvahy a příběhy. Někdy docela obyčejné a někdy úplně zvláštní jsou osudy autorči…

Obrázek podcastu Malevil

Malevil

Rok příprav, dva roky práce ve studiu a jeden z nejpoutavějších příběhů francouzské literatury druhé poloviny 20. století konečně vychází i v audioknižní podobě. V režii Jana Jiráně, v hlavní roli s Martinem Myšičkou, uslyšíte dalších 34 vynikajících českých herců, kteř…

Obrázek podcastu Konec starých časů

Konec starých časů

"Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má býti tak vypravován, abyste poznali jeho kuchaře, jako piják pozná vinici, kde se …

Obrázek podcastu Obrazy ze Šumavy

Obrazy ze Šumavy

„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…