Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Mentogriti

Audiokniha Mentogriti

Délka:

6 hod 50 min

Čte:

Otakar Sovina

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Černý mnich

Černý mnich

Nejrozsáhlejší část díla ANTONA PAVLOVIČE ČECHOVA (1860–1904) tvoří povídky. Napsal jich na pět set. Ne všechny jsou stejně slavné jako jeho šest dramat, velká část z nich je však dodnes po celém světě znovu a znovu překládána a v nejrůznějších souborech vydávána a čten

Obrázek podcastu Tom Jones

Tom Jones

Slavný román Tom Jones anglického prozaika, dramatika a myslitele 18. století Henryho Fieldinga převedl pro Český rozhlas do dvanáctidílného seriálu František Pavlíček. V řadě epizod tu autor sleduje osud nalezence od jeho narození do dospělosti, historii jeho lásky ke

Obrázek podcastu Delfín

Delfín

Příběh se odehrává v době federalistické námořní blokády přístavu v Charlestonu v Jižní Karolíně. Na motivy Verneovy povídky Prorazili blokádu napsal Miroslav Slach, režie Gustav Heverle. Osoby a obsazení: Zdeněk Kryzánek (rejdař Vincent Playfair), Bořivoj Navrátil (p

Obrázek podcastu Tichý pláč

Tichý pláč

Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.

Obrázek podcastu Honicí psi

Honicí psi

Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jm

Obrázek podcastu Holzmann: Huhulák a další známé i neznámé scénky a anekdoty

Holzmann: Huhulák a další známé i neznámé scénky a anekdoty

Za svého života nahrál populární komik Felix Holzmann desítky scének, tvořících zlatý poklad archivů Českého rozhlasu, České televize a Supraphonu. Mezi nimi je stále ještě možné nalézt méně známévýstupy, dosud nepublikované. Z těchto podivuhodných nálezů je stvořen náš

Obrázek podcastu Canterburské povídky

Canterburské povídky

Canterburské povídky náleží již více než šest set let ke světové literární klasice. Hlavním důvodem, proč jsou stále živou četbou, je skutečnost, že Geoffrey Chaucer, královský panoš, celní úředník, příležitostný diplomat a básník, nenapsal intelektuální dílo z uzavřené

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Zatracenci

Zatracenci

Matthew si chtěl pouze užívat štěstí, které mu spadlo do náruče. Než přišel Harper. Jizva nedokázal zapomenout na ženu, která ho zmrzačila a rozhodla se pracovat pro Harpera. Fialooký zabiják Morado za sebou nechával mrtvé. Klidně i pro Harpera. A Harper si myslel, že m

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 6

Hovory o józe a mystice č. 6

Meditace na pozorovatele a uvědomění sebe. Princip a ukázka cvičení. Hovory č. 6 jsou namluveny tak, že je podle nich možno cvičit meditaci na pozorovatele. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Msta písecké panny

Msta písecké panny

Český král Přemysl II. Otakar přijíždí do Prácheňska, kde se má konat zasedání zemského soudu. Spolu s jeho dvorem se do Písku vypraví také Oldřich z Chlumu v doprovodu svých pomocníků. Ale hned první noc poté, co vzácná návštěva projede branami města, je zavražděn zems

Obrázek podcastu Olbracht: Biblické příběhy ze Starého zákona

Olbracht: Biblické příběhy ze Starého zákona

Starozákonní biblické příběhy převyprávěné pro mladé čtenáře Ivanem Olbrachtem patří už léta k nejčastěji reedovaným knihám u nás. Díky mimořádným interpretačním výkonům Taťjany Medvecké a Josefa Somradostaly v režii Lídy Engelové nový dramatický rozměr umocněný působiv

Obrázek podcastu Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Dokážete si v detektivce představit pikantnější situaci, než je chvíle, kdy se policista Scotland Yardu ocitne na jednání nejvyšší rady anarchistů právě připravující atentát? Přesně tak tomu je v rozhlasové hře, kterou napsali Zdeněk a Marie Hořínkovi podle slavné prózy

Obrázek podcastu Treasure Island

Treasure Island

Ostrov pokladů patří mezi nejznámější díla skotského spisovatele Roberta Louise Stevensona (1850–1894). Slavná kniha se dočkala mnoha divadelních a filmových zpracování. Zjednodušenou audio verzi připravil tým internetové jazykové školy www.anglictina.com. Díky ní se se

Obrázek podcastu Angličtina pro tebe 3 - Středně pokročilí

Angličtina pro tebe 3 - Středně pokročilí

Angličtina pro tebe 3 - středně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se domluvit. Na těchto nahrávkách najdete 39 rozhovorů a 36 mini příběhů, které se vá

Obrázek podcastu Jak si správně přát

Jak si správně přát

Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d

Obrázek podcastu Dobrodružství žížaly Jůlie

Dobrodružství žížaly Jůlie

Původní LP a MC album 11 0901-1,4 811 vyšlo v Supraphonu v roce 1990, v roce 1995 vydal Bonton CD album pod kat.číslem 71 0296-2 Nyní vychází titul Dobrodružství žížaly Jůlie poprvé digitálně

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Johan doktor Faust

Johan doktor Faust

Z komentáře k původnímu titulu 01 0328 vydanému Pantonem v roce 1972 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ,,,Příběh doktora Fausta poprvé zpracoval roku 1589 anglický dramatik Marlowe. U nás byl hrán na loutkovém divadle už koncem 17. věku. Od té doby téměř dvě stolet

Obrázek podcastu Zpověď vraha, vyprávěná během jedné noci

Zpověď vraha, vyprávěná během jedné noci

Z česky dosud nevydaného románu rakouského spisovatele, ve kterém prostřednictvím strhujícího celonočního monologu líčí bývalý příslušník tajné carské policie svůj tragický život, čte Jan Vlasák. Režie Vlado Rusko.

Obrázek podcastu Čtrnáctero zastavení

Čtrnáctero zastavení

Bedřich Fučík načrtává monumentálními tahy životní i básnické portréty svých oblíbených autorů - v jednotlivých osudových zastaveních zachycuje, jak se s nimi sblížil a jak jejich dílo zanechalo v jeho životě nesmazatelnou stopu.Literární kritik a esejista Bedřich Fučík

Obrázek podcastu Malé ženy

Malé ženy

Každá je jiná, ale všechny po svém usilují o štěstí, lásku a životní naplnění. Během prvního roku bojů Severu proti Jihu prožívají čtyři sestry rozdílných povah pod dohledem starostlivé matky nejrůznější sourozenecká škádlení, nacházejí přátelství, snaží se pomáhat druh

Obrázek podcastu Richard Konkolski. Být první

Richard Konkolski. Být první

Autorizovaná biografie nejslavnějšího českého mořeplavce. Nejslavnější český mořeplavec Richard Konkolski (* 6. 7. 1943, Bohumín) svou první plachetnici Niké začal stavět ve sklepě bohumínského paneláku. Z modřínu, který sám našel, pokácel a nařezal z něj prkna. Vítěz

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 601-800

Toulky českou minulostí 601-800

Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske

Obrázek podcastu Album scén z divadelních her 2 (Ostrovskij, Sartre, Hilton, Miller, Nezval, Gorkij)

Album scén z divadelních her 2 (Ostrovskij, Sartre, Hilton, Miller, Nezval, Gorkij)

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Alexandra Nikolajeviče Ostrovského (Poslední oběť), Vítězslava Nezvala (Dnes ještě zapadá slunc