Obrázek podcastu Mému mladšímu já

Audiokniha Mému mladšímu já

Délka:

2 hod 37 min

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Houbové čarování

Houbové čarování

Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Obrázek podcastu Řečník 2

Řečník 2

Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Obrázek podcastu Z Izrastiny s láskou

Z Izrastiny s láskou

Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or…

Obrázek podcastu Svatebčané

Svatebčané

Začněme být upřímní – zejména sami k sobě! Do luxusního hotelu Cornwall Inn na Rhode Islandu se sjíždějí svatebčané s jediným cílem – oslavit lásku spolu se zamilovaným párem. Jenže je tu osoba, která nepřijela slavit. Phoebe Stoneová stojí uprostřed honosného foyer v e…

Obrázek podcastu Odyssea

Odyssea

Bývali Řekové chrabří junáci. Nejmazanější z nich byl ithacký král, jenže i jeho finty jsou na bohy krátké… Protože měl Odysseus za ušima, sestrojil danajský dar v podobě koně a pomohl Řekům – tehdy si ovšem ještě říkali Achajové – vyhrát desetiletou válku s Trójany. Av…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Tajný deník ruského legionáře 2

Tajný deník ruského legionáře 2

Na počátku byl fascinující nález deníku a korespondence československého legionáře, který v průběhu 1. světové války bojoval v Rusku za samostatnost naší budoucí republiky. Na základě těchto písemností a svědectví rodinných příslušníků poskládal jeho syn, Jan Kučera, př…

Obrázek podcastu Světlo přichází potmě

Světlo přichází potmě

V jediném románu Zdeňka Rotrekla, Světlo přichází potmě, autor v mnohovrstevnatém, částečně autobiografickém vyprávění, střídavě doplněném o lyrické záznamy snů, citáty, reminiscence, odkazy či dobové dokumenty a protknutém příznačnou barokní imaginací, reflektuje histo…

Obrázek podcastu Lada: Mikeš u cirkusu Díl 2.

Lada: Mikeš u cirkusu Díl 2.

Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš u cirkusu Díl 2.." vydal Bonton Music v roce 1995. Pokračování vyprávění "o kocourkovi, který mluvil" v podání Nadi Gajerové, vydává nyní Supraphon poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Grimmové

Grimmové

Ponuré pohádky pro silné duše. Sílu, děsivost a nezkrotnost dodali pohádkám bratří Grimmů dánští spisovatelé, kteří se vracejí k původním verzím. Děsivé, kruté, hororové. To jsou pohádky bratří Grimmů, které však známe z uhlazenější autorské verze. Původní sílu, děsivo…

Obrázek podcastu Jack Reacher: Nevracej se

Jack Reacher: Nevracej se

Bude litovat, že se vrátil? Nebo toho bude litovat někdo jiný? Jack Reacher, bývalý vojenský policista vycvičený rychle myslet a ještě rychleji jednat, se vrací do hlavního stanu své staré jednotky. Chce se tu setkat s novým velícím důstojníkem, majorem Susan Turnerovou…

Obrázek podcastu Eskejp: Na útěku z kanceláře

Eskejp: Na útěku z kanceláře

Humor kancelářských krys. Nepřekonatelný smysl pro humor pomáhá Michalu Majerovi přežít otravný kancelářský život v korporátu, kde meeting střídá brainstorming a každý předstírá produktivitu, když se blíží šéf. Michal Majer v životě spoustu věcí nemá: přítelkyni, děti, …

Obrázek podcastu Psychosomatická prvouka

Psychosomatická prvouka

V knize o vztahu lidského těla a duše se významný český psychiatr věnuje celému spektru témat: emocím, léčbě bolesti, nejnovějším studiím o „útrobním mozku“, o účincích spánku, o komunikaci mezi lékařem a pacientem a dalším. MUDr. Honzák v knížce, která je určena jak la…

Obrázek podcastu Ratajský les

Ratajský les

Četba na pokračování z románu Aleše Palána , v němž autor na základě skutečných událostí tvaruje, dotváří a fabuluje příběh z padesátých let. V režii Markéty Jahodové účinkují Jana Stryková, Igor Bareš a Jan Hartl. Aleš Palán čerpal podklady pro svůj román Ratajský les …

Obrázek podcastu Postřižiny

Postřižiny

Jeden z nejznámějších románů Bohumila Hrabala vypráví o krásné ženě správce pivovaru, svérázném strýci Pepinovi i o životě na maloměstě v době, kdy docházelo k velkým průmyslovým objevům, kdy probíhala překotná modernizace, kdy se "zkracovaly vzdálenosti i čas". Zkracov…

Obrázek podcastu Hastrmancká komedyje

Hastrmancká komedyje

Humorný příběh z časů, kdy postavy z říše bájí měly ještě podobu nikoli jenom vysněnou. Jediný příběh pro sedm vodníků, kteří obývají tentýž rybník. Nejstarším z nich je vodník Vrbovec, jehož ztvárnil - v režii Jiřího Horčičky - František Filipovský. Jeho hastrmanskými …

Obrázek podcastu Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Obrázek podcastu Pražský kavárník

Pražský kavárník

Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed…

Obrázek podcastu Tři kamarádi

Tři kamarádi

„Bez lásky je člověk vlastně jako mrtvola na dovolené.“ Robby Lohkamp má s Ottou a Gottfriedem malou autodílnu s benzinkou. V nejistých časech Výmarské republiky je kamarádské podnikání drží nad vodou a umožňuje jim na silnicích projíždět vozy způsobem, po němž hrozí ma…

Obrázek podcastu Makléř

Makléř

Obyčejný mladík z Valašska, který od dětství snil o úspěchu, se po vysoké škole rychle šplhá na vrchol v prestižní burzovní firmě. Proniká však do prostředí, kterému vládne strach, stres, chamtivost a kde jediným měřítkem jsou peníze. Odhalte praktiky i vztahy burzovníh…

Obrázek podcastu Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové

Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, paraz…

Obrázek podcastu Neviditelný

Neviditelný

Co skrývá tajemný muž, který má kufry plné vědeckých přístrojů? Rozhlasová dramatizace slavného románu s Josefem Vinklářem, Oldřichem Vlachem a dalšími skvělými herci.Podivný vědec Charles Griffin se jednoho sychravého dne ubytuje v odlehlém hostinci manželů Hallových. …

Obrázek podcastu Paklíč

Paklíč

Detektivní komedie plná záměn, chyb a omylů. Slavný spisovatel detektivek Ludva Láce náhodou zjistí, že pražské podsvětí dostalo zálusk na jeho víkendovou vilu. Rozhodne se krádeži zabránit za pomoci inspektora Čepeláka. Jenže i za něj se vydává jeho dvojník. Situace se…

Obrázek podcastu Ohnivé znamení

Ohnivé znamení

Na začátku je lidská ruka v psí tlamě... Napínavý příběh, ve kterém ožívá dávná Bratislava a během vyšetřování série vražd se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi. Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede notáře Barbariče na stop…

Obrázek podcastu Sedm svědků

Sedm svědků

Dva násilníci, jedna žena, jedna vražda a sedm svědků. Fakta, se kterými pracují dva policejní vyšetřovatelé. V Pivovarské ulici u domu číslo 133 se odehrála tragédie. Vidělo ji sedm lidí. Každý z nich ale o události vypovídá jinak. Jako by byli svědky úplně jiné scény.…