Tichý dech
Kniha Tichý dech přináší svědectví mladého českého chirurga z afrického Konga a z Haiti, kam odletěl s dalšími lékaři ihned po ničivém zemětřesení. Zároveň jde o velmi osobní výpověď člověka, který vyrazil do dalekých končin plný romantického nadšení. Brzy byl ale konfr…

Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru
Autorské čtení třetího dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru. Filip si nikdy nepřál zažít jakékoliv dobrodružství, Katynka si nikdy nepřála být těhotná, Vlaher si přál být její první, ale takhle už to na světě chodí, člověk holt nemůže mít všec…

7 hlasů
Neuslyšíš příběhy o velkých hrdinech, kteří porazili ohromné draky. Neuslyšíš legendy o slávě udatných bojovníků ani o kráse sličných princezen. Nic z toho. Příběhy, které uslyšíš, budou o věci mnohem menší, než jsou draci, ale mnohem mocnější než je síla bojovníků. Mno…

Spor
Byl poprvé nevěrný v lásce muž nebo žena? Ve francouzské komedii s Janem Hartlem a Dagmar Veškrnovou to má určit neobvyklý experiment. Milostná komedie Spor začíná sázkou Knížete a Dvorní dámy, zda nevěru způsobují muži, či ženy. Rozhodnou se tedy uskutečnit zajímavý a …

Všechny moje hlasy
Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Hodně štěstí, zdraví
V životě je stále co slavit. A během oslav se často přihodí leccos zajímavého! Občas se někdo zatoulá, občas pod vlivem alkoholu či neobvyklých okolností vyplavou na povrch skrývané problémy a tutlaná tajemství… A jen oslavenci našich příběhů vědí, že dárkem může být ko…

Komu to prospívá
Z nového historického románu oblíbeného autora se konečně dozvídáme, jak vlastně začal příběh pražského podrychtáře Václava. Roku 1385 vrací z Padovy do Prahy, kde zatím vypukly pouliční bouře. Pražští studenti se chopili zbraní a rychtář Martin Rotlev neví, jak zabráni…

Macbeth (2001)
Další v řadě nového nastudování rozhlasových inscenací Shakespearových her. Tragédie Macbeth byla napsána v roce 1606, kdy byl William Shakespeare na vrcholu své tvůrčí dráhy. Jedná se o drama zločinu, svědomí a trestu a zároveň jde o sondu do hlubin lidské duše. Osoby…

MY
Život v „Jednotném státu“ vzniklém ve třetím tisíciletí po „dvousetleté válce“. Lidé už netrpí bídou, ztratili však jména a stali se pouhými „čísly“. Ženy jsou pojmenovány samohláskami, např. I – 330, a muži souhláskami. Hlavní hrdina, D–503, si píše deníkové záznamy, d…

Hořící drát
Všichni jsme připojeni. A to znamená, že nás všechny může někdo najednou vypnout. Myslíte si, že jste doma v bezpečí? Jen se rozhlédněte – každá zásuvka, každý spotřebič a každý kabel se může stát v rukou geniálního šílence vražednou zbraní. Právě takovému neviditelnému…

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …

Einstein - Jeho život a vesmír
Vynikající dílo, které poprvé zpracovává Einsteinův život v celé jeho šíři, neboť Hebrejská univerzita v Jeruzalémě podle poslední vůle Einsteinovy nevlastní dcery uvolnila přes 3 000 stran nových dokumentů, především Einsteinových dopisů jeho první a druhé ženě a dětem…

Bílé punčochy
Druhý díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Vrah je v každém z nás 2
Zločin nikdy nespí a teď přinese řadu bezesných nocí i vám! Elitní detektiv z pražské mordparty Jan Štoček opět zapátral v paměti a vytáhl na světlo světa další zásadní případy své kriminalistické kariéry. Spolu s Lucií Bechynkovou, zakladatelkou oceňovaného podcastu Op…

Kunifer
Klasickou pohádku Josefa Štefana Kubína čte Ladislav Pešek.

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Devátý hrob
Další temný případ Fabiana Riska, bestsellerové série, která oslovila čtenáře po celém světě. DVĚ ZEMĚ V SEVŘENÍ ZIMY. Nejchladnějšího dne roku se švédský ministr spravedlnosti vydal do sněhové bouře – a zmizel. Téže noci objevila manželka dánské celebrity a televizní h…

Vražda ve mlýně
Na vodním kole mlýna visí tělo. A pod hladinou čeká pravda. Na mlýnském kole opuštěného vodního mlýna visí nahé tělo muže. Novopečený inspektor Haze tak musí opustit vánoční ples a ponořit se do vyšetřování brutální vraždy Franka Darrowa, člověka, který ve svém okolí za…

The Invisible Man
Jak se stát neviditelným? A jaká úskalí tento zdánlivě úžasný stav s sebou nese? Poslechnete si napínavý příběh o mladém vědci a studujte přitom angličtinu! Poté, co mladý přírodovědec Griffin objeví klíč k neviditelnosti a provede úspěšný pokus na sobě, již není schope…

Kráva a kretén
Když se setká kráva s kreténem, nastává válečný stav! Klára (kráva) v plné palbě poznává, jak výbušné může mít následky první tvrdé setkání s neznámým chlapíkem. Adam (kretén) je srážkou s krávou vykolejený. Kdekoli se ti dva setkají, nastává chřestění slovními zbraněmi…

Červenka
Neústupný detektiv se potýká s tragickým dědictvím norské minulosti, zradou ve vlastních řadách, abstinencí i láskou. Třetí případ Harryho Holea vychází jako audiokniha poprvé současně s vydáním českého překladu románu Červenka. Píše se rok 1944. V zákopech u Leningradu…

Nesmrtelný Achilleus
Nejslavnější z příběhů řecké mytologie zpracoval František Pavlíček v působivý dramatický tvar, kterému po vzoru antických děl nechybí ani chór, aby v úloze prozíravého vypravěče pomohl nasvítit odvěký konflikt božského a lidského údělu, střet hrdinství a zrady. Achille…

Smečka
Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal …

Muž, který už nezavolal
Sarah a Eddie se do sebe zamilovali na první pohled. Strávili spolu sedm úžasných dní a oba měli pocit, že potkali toho pravého. Když Eddie odjíždí na plánovanou dovolenou a slíbí, že zavolá, Sarah nepochybuje, že slib dodrží. Jenže nezavolá. Ani neodpovídá. Všichni Sar…