Audiokniha Medvědín

Kala
Dvojice zmizelých irských dívek má svou předchůdkyni. Byla nepřehlédnutelná a jmenovala se Kala... Hustá záplava tmavejch vlasů, na ústech náznak stínu. A obočí – jako z Hollywoodu. Krásná a nebojácná Kala, ústřední postava skupiny šesti nerozlučných teenagerů, zmizela …

Život víry 2020/10
Život víry 2020/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška, Petr Hodec. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – 400 let od Bílé hory Jaké změny politické, náboženské, so…

Kubátová: Jak se dal Trautenberk na čáry máry
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Hvozd
Co se skrývá v nitru prastarého hvozdu? Jak mocný je šepot neobyčejné propasti? Uniká snad krajina zalitá mlhou zraku poutníka, nebo mu naopak dovede odhalit to, co jindy vidět není? Co čeká rytíře v podezřelé krčmě, kam se uchýlí před mrazivým nečasem? Sbírka mysterió…

Hříchy pro posluchače rozhlasu 4 - Smyčka smrti
Smyčka smrtiPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana Č…

Život víry 2019/6
Život víry 2019/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čte Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * rozhovor – Aleš Juchelka: „Politika se nehýbe na ose dobro–zlo“ „Ostře sledovaný poslanec“ vypráví nejen o tom, co se v jeho životě v posle…

Babylon neboli Nutnost násilí
Básník pobíhá nespoutaně po louce. Překladatel je nucen tančit v okovech – a přece má ohromnou moc. Chlapce z čínského Kantonu potkalo štěstí v neštěstí. O nejbližší příbuzné ho sice připravila cholera, ale před smrtí v bídě ho uchrání britský profesor Lovell. Předloží …

Drda: Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert - 2x jinak- výběr
V roce 1962 vydal Supraphon dramatizovanou pohádku Jana Drdy o Zapomenutém čertu pod kat. číslem DM 15146 Čerta Trepifajskla,na kterého peklo zapomnělo, hrál Stanislav Neumann a Plajznerku, kvůli které nakonec Trepifajskl zapomene na peklo, nechá si useknout ocas, sám s…

Neprišli sme vraždiť
Nie je to novela ani román, ale skutočný príbeh. Dušan Mikušovič si detaily domýšľať nemusel – príbeh veľkobytčianskej lúpeže je taký fascinujúci, že stačilo opísať realitu. Vylúpenie banky vo Veľkej Bytči patrí medzi najkrvavejšie a najodvážnejšie zločiny na Slovensku …

100 statečných - Host č. 27 - Jan Mervart 07.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Mervart (pražský pekař)

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Wolfi
Pohádkový příběh, který je volným pokračováním vyprávění o Vlčpanně, která kdysi vysvobodila svého bratra z vlčí podoby. Tentokrát se mladý Wolfi vydává na strastiplnou pouť, na jejímž konci jej snad čeká dívka, která ho kdysi velmi okouzlila.Volné pokračování pohádkové…

Veliký diamant
Rozhlasová hra pro mládež ze života českých cestovatelů Čeňka Paclta a Emila Holuba. Hlavními postavami však nebudou tito cestovatelé, nýbrž pan Link, který pracuje na jedné jihoafrické farmě jako hledač diamantů...V roce 1983 nastudoval režisér Ladislav Rybišar.

Ostrov
Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu… Kupec Izar se na Ostrově po letech opět shledá s kněžnou Núrit, tentokrát se však namísto milostných hrátek opájejí kouzlem starých příběhů. Co všechno charismatický obchodník za dobu jejich odloučení prožil? Jak si s…

Vodníkovy pohádky
Vodníka, o kterém mistrovsky vypráví paní Kubátová ve svých pohádkách, se děti bát nemusí. Má je rád a bude jim dobrým průvodcem vodní říší, seznámí malé čtenáře s tajemstvími jejích obyvatel, dovolí jim nahlédnout do zákonů, které jsou zapsány v Knize přírody...

Chladnokrevně
Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení… Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevří…

Valentýnka a veterinární ordinace
Valentýnka je holčička s nevšedními nápady, na které vždycky už netrpělivě čekají kamarádi Jonáš, Péťa a Zuzka. Tentokrát ji k nové hře inspiruje její pejsek Hugo, který si zraní ucho. Po návštěvě veterinární kliniky Valentýnka dětem navrhne, že si společně zařídí ordin…

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník
Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými…

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Dalajlamova kočka a síla meditace
Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Nemali by sme
Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica, ktorú by sme nemali prekročiť. Hej, nemali by sme… Ale balansovať nad priepasťou je niekedy také zábavné! Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej pr…

Guláš pro Masaryka
Guláš pro Masaryka je zčásti fiktivní rodinnou kronikou vyhlášené hostinské z jihomoravských Židlochovic, která skutečně vařila guláš pro prezidenta T. G. Masaryka. Výstižně vylíčené útrapy a radosti nejednoho obyčejného lidského života na pozadí několika válek zachycuj…

Lvice v erbu krále
Romantika na královském dvoře V milostném románu odehrávajícím se na dvoře krále Filipa v zemi Opálie se to hemží intrikami a zradami, ale především je plný romantiky a lásky. Cesta k lásce bývá občas krkolomná. A to i na královském dvoře. Krále země Opálie Filipa ze So…

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Vianočná nádielka
Každý detektív z oddelenia vrážd raz urobí chybu, tento rok to vyšlo na Hanzela - prihlásil sa do služby rovno na Štedrý deň. Prihlásil sa dobrovoľne, čo nešlo kolegom do hlavy. Všetci ho odhovárali, argumentovali, že po Burgerovi je najstarší detektív na oddelení, má p…