Audiokniha Medvědí prázdniny

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Beznadějný Marsyas
Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Krajina pistolníků
Městečko zvané Confusion se stalo centrem násilí a bezpráví. Je to místo, kde své útočiště našli zloději a jiní vyvrhelové společnosti, kteří sem přišli na hon za zlatem. Existuje ještě nějaká šance, že ve městě opět nastane klid a spravedlnost? Na scénu přichází Matt …

Poezie pro školu a život
Původní EP 08 0234 "Poezie pro školu a život" vydal Panton v roce 1972 - nyní titul s ukázkami z tvorby básníků Svatopluka Čecha, Jana Nerudy, Petra Bezruče, Karla Hynka Máchy, Vítězslava Nezvala, Oldřicha Mikuláška, Petra Bezruče, Karla Jaromíra Erbena, Františka Halas…

Figarův rozvod
Ve své hře Figarův rozvod (1936) Ödon von Horváth domýšlí a rozehrává osudy hrdinů Beaumarchaisovy Figarovy svatby. Zasazuje je ovšem do své současnosti - stejně bouřlivé jako předrevoluční Francie, avšak poněkud krutější a syrovější.Z nedlouhého Horváthova života patří…

Případ forchheimského rádce
Jedna vražda může zničit mír. Slavomír musí jednat. Píše se rok 872, po dvojí zradě přijímá Svatopluk vládu a Moravané čelí tvrdým nájezdům Franků. Po dvou letech bojů obě strany pochopí, že válka jim v dlouhodobém horizontu nemůže přinést vítězství. Moravské poselstvo …

Pod znakem orla
Píše se rok 42 našeho letopočtu a ke II. legii, nejúdernější jednotce celé římské armády, právě dorazil do Germánie nový rekrut Quintus Licinius Cato. Mladý voják, který se až dosud potýkal především s knihami, se musí vyrovnat nejen se všemi těžkostmi tuhého vojenského…

Rok kobylek
Terry Hayes je zpět! Thriller Rok kobylek Terryho Hayese, autora kultovní knihy Já, poutník, je strhujícím příběhem z temného světa špionáže, násilí a globálních hrozeb. Hlavním hrdinou je Kane, elitní agent CIA, který se specializuje na nebezpečné mise v takzvaných „z…

Balada o ptácích a hadech
Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctéh…

Patriot
Táto audiokniha je Navaľného posledným listom svetu, v ktorom opisuje roky strávené v brutálnom ruskom väzení. Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý upozorňoval na spreneveru a kauzy Putinovho režimu, napísal svoje pamäti. S vášňou, vtipom, úprimnosťou a statočn…

Tajemství
Neskutečný příběh Anežky České. Magnesia Litera 2022 za debut roku. Co vedlo vzdělanou dívku plnou života, dceru českého krále Přemysla Otakara I., o jejíž ruku žádal sám císař, k rozhodnutí vzdát se světské moci, tělesné lásky a stát se jeptiškou? Příběh, který román T…

Matka
Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník
Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými…

Dívka, která musí zemřít
V jednom ze stockholmských parků se najde tělo žebráka s amputovanými prsty na rukou i na nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit pocitu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem.…

Volání Cthulhu
Jedno ze stěžejních děl hororové literatury představuje první setkání s nechvalně proslulým kultem Cthulhu. Mladý antropolog v něm prochází poslední vůli svého prastrýce, a čím víc se noří do podivuhodného dědictví, tím víc rozplétá děsivé tajemství, které by žádný smrt…

Dračí republika
Ukončila válku a nyní jde po krku své císařovně! A krom toho válčí i sama se sebou… Právě Rininou zásluhou sice říše Nikan neprohrála ani třetí makovou válku, nicméně za vítězství tvrdě zaplatili jak její obyvatelé, tak sama mladá šamanka mučená nočními můrami i neodbyt…

Černý korál
Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ obestřený tajemstvím, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha… Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku…

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens: Nadějné vyhlídky. Sirotek Pip, kterého vychovává jeho sestra se svým mužem kovářem, je jednoho dne postaven před osudovou náhodu. Setká se s uprchlým galejníkem, je mu nabídnuta možnost docházet do zámožného domu, který obývá pološílená slečna Havishamo…

Opatství Northanger
Sedmnáctiletá venkovská dívka Catherine se na pár týdnů dostane do velkého světa, který zná jen z románů. Vtipem nabitý text paroduje dobově populární gotické romány. Protože ho nejdříve vydavatel odmítl, vyšel až rok po autorčině smrti... Hlavní hrdinka románu 17letá …

Džínová generace
Faktograficky laděný román Džínová generace vypráví o tragické události ne tak dávné gruzínské historie. Dne 18. listopadu 1983 se skupina mladých lidí pokusila unést letadlo společnosti Aeroflot mířící z Tbilisi do Leningradu. Jejich cílem bylo vynutit si přistání v Tu…

Studna světců
Průzračně prostý příběh z irského venkova je podobenstvím o vnitřní slepotě i lidské pošetilosti. Voda ze zázračné studny nakrátko vrátí zrak dvěma slepým manželům. Konečně mohou porovnat realitu s představami, které si udělali o světě i sami o sobě.Jako zdroj Synge ve …

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského
K titulu „král“ a „císař“ připojil jméno mnohem dražší, které zdomácnělo a přetrvalo staletí: „Otec vlasti!“ Barvité ztvárnění úsilí Karla IV. povznést v evropském prostředí Prahu a české kraje na co nejvyšší úroveň, líčení procesu dobývání moci, budování země a snahy o…

Cíl
Cíl - audiokniha, jejíž autor, Eliyahu M. Goldratt, ukazuje, jak ze ztrátového podniku udělat podnik prosperující. Alex Rogo má tři měsíce na to dokázat, že neefektivní, ztrátová fabrika je schopna vydělávat... Kniha, jejíž autor byl časopisem Fortune Magazine označen j…