Audiokniha Medvědí prázdniny

První parta
V románu První parta Karel Čapek nepopisuje vizi budoucnosti, ani nevaruje před neuváženými činy lidstva. Prostřednictvím hlavního hrdiny velice přesně zachycuje pocity mladého člověka naplněného sny, touhami a nejistotou. Pocity, které velmi dobře zná každý z nás. Jde …

Deník morového roku
Deník morového roku představuje fiktivní zápisky účastníka děsivé morové epidemie, která v roce 1665 vyhladila na sto tisíc obyvatel Londýna. Děsivou morovou epidemii, která v roce 1665 zahubila v Londýně na sto tisíc obyvatel, přečkal tehdy pětiletý Daniel Defoe v bezp…

100 statečných - Host č. 17 - Vilém Rubeš 06.06.2014
Host L. Výborné - V. Rubeš (kreativní pracovník a reklamní konzultant)

Blackout
Totální výpadek proudu rozpoutá chaos s děsivými následky. Jedné chladné únorové noci zhasnou všechna světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato i v Rakousku, Německu, pak ve Švédsku, Francii, Belgii a Švýcarsku. V celé Evropě se hroutí elektrická síť, zhasnou pouličn…

Tschechisch in 30 Tagen
Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé.Pro německy hovořící cizince učící se češtinu.

Kytice
Kdo by neznal snad nejznámější sbírku baladických básní, kterou autor započal již jako student a ukončil jako zralý čtyřicátník? Každá z balad zachycuje význačný příběh ze života, vyjadřující v symbolech osudové drama lidí. Za jakýmkoli proviněním nutně následuje trest,…

Saturnin se představuje
Ač se to může zdát k neuvěření, Saturnin nebyl sluhou odjakživa. Přesto už jako jinoch prožíval řadu neuvěřitelných příhod. Jak vypadaly jeho mladické eskapády, do nichž byla skoro vždy zapletená nějaká ta žena? Proč se jeho matka rozhodla pro jméno Saturnin? A jak se d…

Císařova hvězda – Rudolf II
Rudolf II., římský císař, český a uherský král, proslul jako obzvlášť zajímavý panovník, který zbožňoval ženy, astrologii, magi a čekal na svou šťastnou hvězdu. Fulget caesaris astrum. Poté co přesídlil na milovaný Pražský hrad, postupně se uchyloval do ústraní a věnova…

Trujkunt - Čtverka
Počet společníků firmy musí být lichý, ale tři je moc. Major Saran, elitní vyšetřovatel ostravské mordparty se léčí z kocoviny, zlomeného srdce, a k tomu všemu dokáže přijít na kloub sérii vražd. Třetí díl detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu na…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Dědictví templářů
Nová série historických detektivek. Detailní znalost reálií a čtivost jsou příčinou obliby historických detektivek Vlastimila Vondrušky. V první dílu nové série se lingvistka a amatérská detektivka Diana dostává až do 16. století na dvůr Viléma z Lipé. Historické detekt…

Novinářem v Číně 2
Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Po…

Pelc: Požár na obloze
Komentář Tomáše Vondrovice k původnímu LP albu 11 0217-1 811 Požár na obloze (autor Jaromír Pelc (* 23. května 1952)) vydanému Supraphonem v roce 1988 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Požár na obloze - s podtitulem "Zaklínání na téma láska a rozvod" uvedla v režii…

Mengeleho děvče
Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích …

Jistě, pane ministře
Výsledky voleb jsou tady! Jim Hacker, nově zvolený ministr pro administrativní záležitosti se snaží najít cestu byrokratickým hlavolamem britského impéria v 80. letech minulého století. Na „pomoc“ mu přichází stálý tajemník ministerstva Sir Humphrey Appleby, dokonalý př…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Morový testament
Žádní svědci, žádné stopy. Nitky vedou hluboko do minulosti až do samotné Bologni. Morový testament je dalším z titulů ze série historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky Hříšní lidé Království českého. Posluchače zavede vyšetřování vraždy až do Itálie. Italský stud…

Povětroň (2018)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Ten, co kráčí se Smrtí
Fantasy o postarším detektivovi, kterému se otevře svět prapodivné Smrti a dalších nadpřirozených bytostí. Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jako had se mezi nimi proplétá svět Smrti a di…

Havran
Strhující a neodložitelná novinka od autora bestselleru Hadrový panák. Ctižádostivá vyšetřovatelka. Okouzlující zabiják… a jejich dobrodružný hon na sériového vraha. Detektiv Scarlett Delaneyová se snaží dopadnout zločince přezdívaného Havran, jenž svým obětem uřízne h…

Tesla Noir
Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Sloužil jsem v Gaze
O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Vzplanutí
Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na slož…

Smrt ve Vratislavi
Při diplomatických jednáních ve slezské Vratislavi zmizí vyslanec českého krále. Na příkaz Přemysla Otakara II se proto do Polska vydává královský prokurátor Oldřich z Chlumu i v doprovodu své ženy Ludmila, velitele Diviše a panoše Oty. Protože jde o delikátní diplomati…

Císař Nihon-Džinu
Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své…