Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Meditace dalajlamovy kočky

Audiokniha Meditace dalajlamovy kočky

Délka:

1 hod 15 min

Čte:

Ivana Jirešová

Vydavatel:

Synergie

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hrobník a dívka

Hrobník a dívka

KRIMINÁLNÍ PŘÍPAD ZE STARÉ VÍDNĚ Vídeň roku 1894. Inspektor Leopold von Herzfeldt vyšetřuje kuriózní případ. V uměleckohistorickém muzeu byla nalezena mrtvola slavného profesora – nabalzamovaná přesně podle staroegyptských klasických postupů. Stal se profesor obětí sta

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Krvavý poledník

Krvavý poledník

Cormac McCarthy vydal svůj pátý román, Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západe, v roce 1985, a přestože byly kritické recenze víceméně příznivé, většinu hodnotitelů zarazila nebývalá míra násilí a pozoruhodná absence morálních zásad. Z komerčního hlediska nebyla

Obrázek podcastu Pták Ohnivák a liška Ryška

Pták Ohnivák a liška Ryška

Tři bratři měli stejný cíl, ale jen jeden z nich byl spravedlivý a měl dobré srdce. Z královské zahrady se začala ztrácet zlatá jablka. Kdo si troufnul je ukrást, to nikdo netuší. Po tři noci se pokusí princové hlídat zahradu. Objeví některý z nich zloděje? Klasický pří

Obrázek podcastu Krutý měsíc

Krutý měsíc

Druhé covidové Velikonoce. Zemi svírají nejpřísnější epidemická pravidla včetně zákazu nočního vycházení. Přesto se Tamara uprostřed noci probudí v autě na lesní cestě. Je celá od krve a z posledních hodin si nic nepamatuje. Netuší, čí je ta krev, ani kam zmizel její čt

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže

Dvě věže jsou pokračováním audioknihy Společenstvo Prstenu, v němž sledujeme osudy jednotlivých členů rozpadlého Společenstva. Hobiti Frodo a Sam s Prstenem putují na vlastní pěst do říše Temného pána, zatímco druhé dva hobity, Pipina a Smíška unášejí skřeti, jimž jsou

Obrázek podcastu Hříchy pro posluchače rozhlasu 3 - Proč tolik mrtvých

Hříchy pro posluchače rozhlasu 3 - Proč tolik mrtvých

Proč tolik mrtvýchPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu....Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka

Obrázek podcastu Klapzubova jedenáctka

Klapzubova jedenáctka

„Na zelené trávě svítí bílé linie. Kdo chce s námi hráti, ten si to vždy vypije…“ Bylo nebylo, žil v Dolních Bukvičkách u Kouřimi chalupník Klapzuba a ten na loučce za stavením vycepoval ze svých synů fotbalovou jedenáctku. Nastoupil s nimi do zápasu III. třídy středoče

Obrázek podcastu Dřevěné zbraně

Dřevěné zbraně

Přijměte pozvání k cestě na divoký západ do doby, kdy se tu proháněli kovbojové s kolty proklatě nízko. Mezi nimi i Jim Conover, kterému však jedno zranění změní život. Napínavý rozhlasový western pro celou rodinu. Dramatizace: Viktorín ŠulcÚčinkují: Petr Haničinec, Alo

Obrázek podcastu Život na naší planetě

Život na naší planetě

Přírodopisný bestseller vědce Davida Attenborougha, podle kterého Netflix natočil stejnojmenný dokument. Alarmujícím svědectví o stavu planety od uznávaného přírodovědce a tváře populárních dokumentů BBC, které všichni známe z televizních obrazovek. David Attenborough j

Obrázek podcastu Figurky z Malé Strany i odjinud

Figurky z Malé Strany i odjinud

Luba Skořepová a Josef Somr jsou průvodci méně známým seriálem povídek Aleny Hoblové. Herecké umění obou vypravěčů, osobitý literární styl, místa a postavy vyprávění a v neposlední řadě i režie Hany Kofránkové jsou zárukou posluchačského úspěchu.

Obrázek podcastu Povídky Marka Twaina

Povídky Marka Twaina

Světová literatura nemá tak mnoho ryzích humoristů, Mark Twain ovšem mezi ně patří jako velký klasik. Jeho pohled na společnost, její klišé a stereotypy, podtržené navíc americkým protestantským pokrytectvím, ho ovšem řadí mezi moderní světové autory.Americká literatura

Obrázek podcastu Ten kouř kolem tebe

Ten kouř kolem tebe

Na Aljašce právě vrcholí zlatá horečka, které podlehly tisíce mužů. Jsou mezi nimi i Chris, zvaný také Kid nebo Smoke, a Shorty. A byl mezi nimi i Jack London, který své zážitky a zkušenosti z pobytu na drsném severu zúročil v nejedné své knize. A právě podle jeho povíd

Obrázek podcastu Poslední stupeň důvěrnosti

Poslední stupeň důvěrnosti

Hlavním hrdinou románu Ivana Klímy je evangelický farář Daniel Vedra, který ztrácí svoji dosud pevnou víru poté, když se zamiluje do jiné ženy. Dřívější svět jistoty se od okamžiku přestoupení zakázané lásky hroutí a na místo Boha nastupuje jen neprostupné mlčení doprov

Obrázek podcastu Hra o trůny - Bouře mečů

Hra o trůny - Bouře mečů

Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po

Obrázek podcastu Cikáni a jiná próza

Cikáni a jiná próza

Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný

Obrázek podcastu 2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea

Sci-fi román, který navždy změnil podobu žánru Předloha kultovního filmu Stanleyho Kubricka Audioknižní operní opus, který posouvá hranice mluveného slova V měsíčním kráteru Tycho je nalezen záhadný objekt: černý monolit, který vysílá pravidelný elektromagnetický signál

Obrázek podcastu Síla psa

Síla psa

Takhle silný ničí ty slabé. I jeho už má ale v merku mstitel… Přinejmenším od dob Steinbeckova Na východ od ráje se v Americe ví, že když spolu hospodaří dva bratři jako oheň a voda, žije se jim hůř než cizím. Platí to i v roce 1924 v srdci drsné Montany, kdy sourozenců

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská

Obrázek podcastu Severská mytologie

Severská mytologie

Krutý sever zabydleli drsní bohové, kteří neváhali stvořit svět z mrtvého obra – z jeho masa se stala hlína, z kostí vznikly hory, krev a pot se proměnily v moře. Patří mezi ně mocný Ódin se svými dvěma havrany, přímý a dobromyslný hromovládce Tór, lstivý Loki a mnoho d

Obrázek podcastu Melíšek: Dva na Olympu

Melíšek: Dva na Olympu

Miloš Kopecký (*22.8.1922 - †16.2.1996) Původní 2LP album Dva na Olympu vydal Supraphon v roce 1985 pod kat.číslem 1828 4521 Podtitul snímku zněl "Do života antických hrdinů dnešníma očima nahlížejí zasl. umělec Miloš Kopecký a MUDr. Miroslav Plzák"

Obrázek podcastu Kramařík, Nečas: Čert a Káča, Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Kramařík, Nečas: Čert a Káča, Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Na motivy národních pohádek napsali Jaroslav Kramařík a Jaroslav Nečas V dramatizovaných nahrávkách z roku 1990 účinkují Václav Postránecký, Zuzana Bydžovská, Ivan Vyskočil, Josef Langmiler, Jan Přeučil ... (Čert a Káča) a Ladislav Mrkvička, Miroslav Vladyka, Andresíkov

Obrázek podcastu Kmotřička Smrt

Kmotřička Smrt

Další klasická česká pohádka s autorským rukopisem dramatika Františka Pavlíčka a v režii Jana Bergera.

Obrázek podcastu Kritik

Kritik

Ve víně může být nejen pravda, ale i smrt. Kdo ji má na jazyku? Během degustačního turné po nepříliš známém vinařském regionu Gaillac zmizí nejlepší světový kritik vín Gil Petty. O rok později je nalezen ve vinici na jihozápadě Francie, oblečený do karmínového roucha Řá