Audiokniha Marie Antoinetta – zlatá léta před revolucí

Pentagram
V Oslu řádí sériový vrah a kromě obětí za sebou nechává symboly pěticípé hvězdy – pentagramu. / 5. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele…

Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera
Třináctidílná četba na pokračování mapuje dosavadní poznatky o procesu s Židem Leopoldem Hilsnerem, který byl obviněn z rituální vraždy křesťanky Anežky Hrůzové. Kniha v roce svého vydání 1994 přinesla úhrn dosavadních znalostí o hilsneriádě a řadu nových fakt, a zárove…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

To na tobě doschne
Humorné vyprávění o soužití v početné rodině spisovatele a loutkoherce Ivana Krause. Knížka To na tobě doschne vyšla poprvé v roce 1976 v exilovém nakladatelství Konfrontace ve švýcarském Curychu. V Čechách byla vydána teprve v roce 1991. Ve stejném roce natočila režis…

Přemyslovská epopej I.-IV.
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Přemyslovská epopej je dosud nejrozsáhlejší v Čechách publikovanou historickou románovou freskou, zobrazující osudy posledních velkých přemyslovských králů. Čtyřdílná románová freska Vlastimila Vondr…

Pod hladinou lží
Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri…

Jak uloupit dračí meč
„Hlídej si meč…,“ říkal Děd Vrásečník. „Neb je to meč, co ukazuje cestu…“ Na souostroví přišly zlé časy. Od té doby, co lesy na Berserkru lehly popelem, jako by byl svět zakletý. Draci se začali bouřit proti pánům. Vody zaplavily pole a odnesly celé vesnice. Ale nejhorš…

Mucha
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Rok po nežnej revolúcii bolo v Našom Meste založené samostatné oddelenie vrážd, ale vraždilo sa aj dovte…

Rilke: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka
Původní LP 2 18 0404 "Rainer Maria Rilke Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Rilke svou báseň napsal během jediné podzimní noci roku 1899, ale její konečnou verzi, která mu přinesla světový ús…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Společnosti
Osm nepatrných okamžiků, osm větších rozhodnutí. Na začátku všeho je vždy velká tržnice a záleží pouze na tom, jak kdo nakoupí. Ne každý příběh však musí skončit prohrou. Hodnocení už je na jiných. Sbírka jemně propletených osmi povídek zasazených do současnosti poukazu…

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše
Světový bestseller o partnerských a vůbec nejznámější knihu o partnerských vztazích všech dob si můžete konečně vychutnat (totiž poslechnout) ve dvou.

Tři malá prasátka
Za každou cenu odhalí pravdu. I kdyby ho měla zabít. Před pěti měsíci byla manželka Roberta Ketta, Billie, unesena při procházce Londýnem. Uplynulo pět měsíců a Kettovi se nepodařilo najít jedinou stopu. Žádná známka toho, kde se jeho žena nachází, zda je v pořádku, ne…

Záhadný pan Quin
Povídky pro milovníky dobrých konců. Agatha Christie ve svých povídkách uvádí novou postavu – záhadného pan Harleye Quina, který se objevuje tam, kde je třeba vyřešit roky neobjasněný zločin, jenž komplikuje život ostatním lidem. V povídkové sbírce Záhadný pan Quin se j…

Zajíci, utíkej
Celé roky pátral detektiv šéfinspektor Robert Kett po těch nejnebezpečnějších únoscích a sériových vrazích v zemi, čímž si vysloužil reputaci policajta, který najde i ty nejhorší zločince. Teď se však role otáčí. Když někdo začne brutálně vraždit lidi, které Kett dosta…

Sběratel sněhu
Dominik opatrně sbírá sníh do sáčku, aby v mrazáku uchoval jeho přítomnost. Jenže ta je stejně prchavá jako život špinavého kluka, kterého Dominik vídá jako zjevení každou noc u postele, majitelky starého deníku i všech, kteří kdysi obývali budějovický lágr. Tři časové …

Slepá místa medicíny
> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Složka 64
Zneužívání a násilí patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž následky zdejšího pobytu pronásledují celý život. Asad s Rose přimějí Carla, aby znovu otevřel starý př…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Malý princ
Námětem Exupéryho krátkého, a přitom hlubokého textu je setkání s tajemnou postavou malého prince, který se znenadání zjeví letci havarovanému uprostřed pouště. Ušlechtilé „dítě“, které letci-vypravěči zprvu klade jakoby dětinské otázky, jež ho vyrušují od seriózních zá…

Kam se poděl můj sýr?
Zábavný a poučný příběh o čtyřech zajímavých postavičkách, které žijí v „Bludišti“, kde hledají „Sýr“. Sýr je metaforou toho, co v životě chceme, ať už je to zaměstnání, partnerský vztah, peníze, dům, svoboda, dobré zdraví, společenské uznání nebo duševní vyrovnanost. B…

Kdo tě sleduje?
Každý říjen se ospalá vesnice St Abel’s Chapel stane centrem náboženského festivalu, který přitahuje stovky lidí. Ačkoli událost provází mnoho podivností, místní mlčí – příjmy z oslav potřebují. Jenže záhadná Anna Brownová, která se právě přistěhovala, odmítá dělat, že …

Kozák: Mariana Radvaková
Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc…

Květiny a zvířata
K tomu, abychom našli svou rovnováhu, se doporučuje žít v souladu s přírodou. O tom, že to není vždy snadné, svědčí příběhy z knížek Ivana Krause. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pra…

Podivná svatba na Lichnici
Podivná svatba na Lichnici z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zadní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich …