Audiokniha Marco

Město a jeho nejisté zdi
Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Agrometal
Čeho je muž schopen pro lásku ke své ženě? Pokud ji miluje, dá se říct, že všeho na světě. Například zúčastnit se hudební soutěže, aniž by uměl hrát na nějaký hudební nástroj či zpívat. A pokud mu schází spoluhráči do kapely, i s tím si dokáže poradit. Má přece přátele …

Václav IV.
O pradávna se říká, že jablko nepadá daleko od stromu. Ale bylo tomu tak u synů našeho nejvýznamnějšího panovníka, Karla IV.? Například u jeho prvorozeného? Šel alespoň trochu ve stopách svého otce silného, schopného vládce? Anebo byl slabým panovníkem, zmítaným událost…

Chirurg
Chirurg v příhraniční nemocnici MUDr. Hynek Grábl se ocitl v mrtvém bodě a balancuje se svou neutěšenou profesní i osobní situací. Jeho kariéru špičkového odborníka na pražské klinice uťal opilecký karambol – a následky teď nese nejen on, ale i jeho věčně nespokojená že…

Karlík a továrna na čokoládu
{'cs': 'Pan Willy Wonka vám upřímně potřásá pravicí! Čeká vás spousta báječných překvapení! Prožijete úžasné věci! V této knížce jste zváni k celodenní návštěvě nejúžasnější továrny na světě – Wonkovy továrny na čokoládu. Pan Willy Wonka vás spolu s pěti dětmi, hrdiny t…

Hrdinný kapitán Korkorán
Napětí, intriky a dobrodružství ve vzdálené Indii. Lyonská akademie věd pověřila kapitána Korkorána, aby našel v jednom z indických klášterů posvátnou knihu Gurukaramtu. Po cestě zachrání před krokodýlem krásnou tygřici Jiskru. Jiskra se ke Korkoránovi připojí a rozhodn…

Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu
Valentýnský večírek na Gregově škole převrátil jeho svět vzhůru nohama. Greg se ze všech sil snaží najít holku, s kterou by na něj šel, a bojí se, že zůstane na ocet. Jeho nejlepší kamarád Rowley taky nemá růžové vyhlídky, ale to je chabá útěcha. Nečekanou souhrou náhod…

Křivé ostří
Rhan zuří. Kovář Hengar ho požádal, aby odešel. A na cestu mu dal zbraň, kterou mladý trpaslík sám vykoval. Zbraň, která brzy získá příhodné jméno. Křivé ostří... Mladičký panoš Jenik z Polomi se stane svědkem únosu princezny Violy. Chce-li se pomstít vrahům a získat zp…

Muž menom Ove
#1 Bestseller New York Times – predalo sa viac ako 3 milióny kópií! Ove je starší pán, aký žije snáď v každom obytnom dome - večne nevrlý, zatrpknutý frfloš, v ktorom len ťažko odhalíte dobré srdce. Milovaná žena mu umrela, stal sa z neho samotár a pomaly stráca zmysel…

Nástrahy zubařského křesla
„Málokterý muž je hrdinou sám před sebou při návštěvě zubního lékaře.“ Hercule Poirot si byl této skutečnosti velmi intenzivně vědom. Ale také měl smysl pro systém a pořádek, který mu velel dvakrát ročně podstoupit preventivní prohlídku. Proto se i tentokrát dostavil do…

Stehy
Do butiku úspěšné návrhářky Lucie vejde Anna, mladá studentka filozofické fakulty, která si chce koupit nový kabát. Nesetkává se jen zákaznice s prodavačkou, ale především milenka s manželkou. Anna udržuje tajný poměr s Luciiným manželem a přišla pohlédnout do očí své k…

Jméno ďábla
Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i…

Delfín
Příběh se odehrává v době federalistické námořní blokády přístavu v Charlestonu v Jižní Karolíně. Na motivy Verneovy povídky Prorazili blokádu napsal Miroslav Slach, režie Gustav Heverle. Osoby a obsazení: Zdeněk Kryzánek (rejdař Vincent Playfair), Bořivoj Navrátil (p…

Kazatel
Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!

Hříchy pro pátera Knoxe
Detektivní divertimento. Deset detektivních povídek, v nichž Josef Škvorecký připomíná pravidla pátera Knoxe, která nesmí autor v detektivce porušit. V hlavních rolích poručík Borůvka a zpěvačka Eva Adamová. Ronald Arbuthnot Knox (1888–1957), anglikánský kněz, který kon…

0 Tu – Svazek II.
„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr…

Dny opuštění
Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět …

Objektivní nález
„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě…

Děvčátko Momo a ukradený čas
Jsou věci, které potřebují čas… A nesmírně. Tik tak, je to tak. Ještě že v jednom kamenném italském divadle žije Momo, holčička s nádhernýma očima a se srdcem na dlani, která umí druhým báječně naslouchat. To každý nedovede. Někdo spíš popřává sluchu úlisným šedým pánům…

Média, lži a příliš rychlý mozek
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Pondělí začíná v sobotu
Mladý programátor Privalov přijíždí do severského městečka Solovec, kde se má sejít se svými kamarády a užívat si dovolenou. Místo toho je odvlečen do Výzkumného ústavu čar a kouzel a stává se mágem. Mluvící sklerotický kocour, slabozraká kouzelná rybka (vlastně štika) …

Dva divoši
Přirozená dávka divokosti pro každého. Kultovní román od zakladatele Lesní moudrosti o lásce k přírodě, o dobrodružstvích dvou chlapců, kteří žili jako Indiáni, a o tom, co všechno se naučili. Příběh o přátelství, vztahu k přírodě a zálesáctví, který zásadně ovlivnil g…

Čtyři kluci z Vraného
Příběhy čtyř kluků z vesnice Vraný nedaleko Slaného, ale i městečka Peruce, do jejichž her, zábav a drobných dobrodružství se prolíná dávná místní minulost a pohádkové dění.

Vrah je Zahradník
Vrah je Zahradník aneb Česká domácí zabijačka...Ve vile manželů Zahradníkových se s manželi nikdy nesetkáte. Oba jsou totiž mrtví. V centru zájmu dvou vyšetřovatelů se ocitne nejen zahradník Jan Březina, ale především skupina příbuzných. A hned několik z nich je vážně…