Obrázek podcastu Manželé odvedle

Audiokniha Manželé odvedle

Délka:

9 hod 42 min

Čte:

Libor Hruška

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Čertovská růže

Čertovská růže

Čertovská růže je květina, která má zázračnou moc. Voní jako sedmero rozkvetlých záhonů, ale pálí jako čert. Ví to nejen babka z pohádky Josefa Štefana Kubína, ale záhy to poznají i oba pekařští bratři Matěj s Vinckem...Kromě Matěje v podání Ivana Trojana se setkáme i s…

Obrázek podcastu V ráji šumavském

V ráji šumavském

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je psychiatr a spisovatel Jan Cimický.

Obrázek podcastu Sladkobol

Sladkobol

>>„Dokonalý lék na toxickou pozitivitu.“ — Adam Grant, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 5.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 5.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herec Tomáš Racek.

Obrázek podcastu František Nepil

František Nepil

Tiché rozmlouvání. Hovoří spisovatel František Nepil a autor pořadu Vladimír Príkazský. Intimní, osobní zpověď oblíbeného spisovatele a fejetonisty, který se svěřuje rozhlasovému mikrofonu.

Obrázek podcastu Vzhlédnout k nebi

Vzhlédnout k nebi

Dvacetiletá Paisley chce jedinou věc – osvobodit se z vlivu svých rodičů, kteří ji po smrti její sestry úzkostlivě střeží. Ano, má sice stejnou srdeční vadu jako ona, ale taky má dlouhý seznam vysněných přání. Jagger, bezstarostný a pohledný student nejprestižnější lete…

Obrázek podcastu Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele

Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele

Jestli k vám tenhle příběh přichází ve správném okamžiku vašeho života, pak jste získali o hodně víc než jen audioknihu! Světoznámá knížka přeložená do více než dvaceti jazyků vypráví o tom, jak zásadní životní lekci může člověk dostat, když se setká se svým bývalým pro…

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej III.

Přemyslovská epopej III.

Třetí část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů začíná v době mládí Přemysla II. V té době jeho otec Václav I. realizuje svůj politický sen – ovládnout prostřednictvím sňatku prvorozeného syna Vladislava rakouské země. Jenže Vladislav umírá…

Obrázek podcastu Svatá

Svatá

Život ovdovělé hospodské Aloisie se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se její dceři Kristě zjeví v lese Panna Maria. Třebaže ji krom Kristy nikdo neviděl, zpráva o zjevení se rychle rozkřikne, do zapomenutého kraje začnou proudit zástupy a zadlužená hospoda konečně pr…

Obrázek podcastu Trhani

Trhani

Česká literární klasika v přednesu herce Luďka Munzara.

Obrázek podcastu Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy

Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy

“Jak se žilo jednomu z nás… za různých režimů.” Paměti diplomata jsou autorovou prvotinou. Kniha neobyčejným způsobem spojuje v jeden celek životní osudy autora s převratnými historickými událostmi v letech 1984-2001. Juraj Martoník nastoupil roku 1984 do diplomatické …

Obrázek podcastu Elementum

Elementum

Největším problémem Alexandra Summerse byla blížící se maturita. Nebo aspoň do doby, než se mu život obrátil naruby. Vše začne příchodem neznámého cizince. Alex se dozví, že je potomkem jedné z nejstarších, dávno zaniklých civilizací, jež vládla nejen politickou, ale ta…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Zorro – la máscara misteriosa

Zorro – la máscara misteriosa

Poslechněte si legendu ve španělštině, kde tajemný a mrštný Zorro s bičem, kordem a maskou přes obličej bojuje za chudé rolníky. Stojí proti němu ale zákeřný, nemilosrdný protivník, kapitán Monasterio. Příběh je napsán zjednodušenou španělštinou tak, aby vyhovoval potře…

Obrázek podcastu Runový meč

Runový meč

Druhý díl série Městské války. Vítejte v příběhu, kde česká a moravská města ožívají. Praha krvácí a slábne. Její věrní umírají. Václav, který ještě nedávno netušil o existenci tajného světa, je možná poslední nadějí velkoměsta. Přestože se zdálo, že je všem jen na obt…

Obrázek podcastu Prosím, jen vážně

Prosím, jen vážně

V komedii Prosím, jen vážně z roku 1985 se Alena Vostrá věnuje svému mnohokrát zkoumanému tématu bezúčelného zahrávání si se životem.V roce 1985 natočila hru režisérka Jana Bezdíčková, do hlavních rolí obsadila například Milenu Steinmasslovou, Janu Paulovou, Františka N…

Obrázek podcastu Trnka: Zahrada

Trnka: Zahrada

Letos uplyne 95 let od narození renesanční osobnosti, grafika, malíře, ilustrátora a režiséra kreslených a loutkových filmů, Jiřího Trnky (1912-1969). K umělcovu výročí jsme rádi upozornili na jeho mimořádnou dětskou knihu, čtenou Karlem Högerem. Hercova interpretace so…

Obrázek podcastu Dodatky

Dodatky

Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Obrázek podcastu Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Pokud oběť znala svého vraha, určitě ho znáte i vy, a on zná vás. Na smrti postarší slečny Emily Simpsonové neshledá lékař ve vsi Badger’s Drift nic podivného. Její dobrá přítelkyně s ním ovšem nesouhlasí a se svými pochybnostmi se svěří šéfinspektorovi Barnabymu. Od ch…

Obrázek podcastu Hudba přítelkyně

Hudba přítelkyně

Pětidílná četbu na pokračování ze vzpomínkové knihy hudebního skladatele a režiséra Zdeňka Petra.Autor těchto vzpomínek, hudební skladatel a aranžér Zdeněk Petr, působil celý život v Československém rozhlase a ve vydavatelství Supraphon jako redaktor a hudební režisér.V…

Obrázek podcastu Fata Morgana

Fata Morgana

Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli…

Obrázek podcastu Můj mladší bratr

Můj mladší bratr

Marek žije typickým životem studenta v osmdesátkovém Československu. Chodí na přednášky, mejdany a povinná vojenská cvičení a vytrvale usiluje o krásnou a nedostupnou Annu. Jenže ta má jiné starosti. Aktivně se zapojila do šíření petice Augustina Navrátila za nábožensko…

Obrázek podcastu Bitva o diamant

Bitva o diamant

Příkoří? Odpálkuj ho a upaluj, co ti síly stačí! Jde o diamant! Ve dvou rozhádaných osadách pod horami na západě Ameriky se odehrává drama, jemuž hravě porozumí srdce každého malého sportovce nehledě na národnost. Jedenáctiletý Luke, člen týmu zdejších dětských nadšenců…

Obrázek podcastu Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Kanálníčci: Strašidla z podzemí

Sliz Blemcavý. Smrďouch. Můra Vysávalka. Tito tři hlavní hrdinové jsou strašidla z kanálu neboli kanálníčci, kteří spolu s dalšími tvory a bytůstkami žijí v podzemí. Co se stane, když se jednoho dne Smrďouch ztratí? Podaří se zachránit Sliza Blemcavého, kterého strhne p…