Audiokniha Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Štěpánčin televizní kabaret
Štěpánka Haničincová (*30. 9. 1931– † 27. 10. 1999) byla česká herečka, autorka a dlouholetá moderátorka pořadů pro děti. Byla jejich dětským idolem, pohádkovou tetou, která je provázela oblíbeným pořadem. Říkaly jí jednoduše - Štěpánka. K nejznámějším pořadům Štěpánky …

Princezna Skořápka a hadí král
S rozhlasovou pohádkou z roku 1996 zavítáme do vzdálené říše tisíce ostrovů i do tajemné indonéské džungle. Stařičká želva Kolokolopua si tam pro nás připravila příběh. Platí tu jen jediné pravidlo poněkud zvláštní násobilky, jehož výsledek si ale stejně každý může vylo…

Dobrodružství žížaly Jůlie
Původní LP a MC album 11 0901-1,4 811 vyšlo v Supraphonu v roce 1990, v roce 1995 vydal Bonton CD album pod kat.číslem 71 0296-2 Nyní vychází titul Dobrodružství žížaly Jůlie poprvé digitálně

Nízké karty
Rozhlasová hra Alexe Koenigsmarka z kraje devadesátých let v režii Lídy Engelové a ve skvělém hereckém obsazení.Účinkují Jan Novotný, Jiří Schwarz, Jan Hrušínský, Miroslav Moravec, Miloš Kopecký, Vlasta Žehrová, Věra Galatíková, Jiří Ornest, Dana Syslová, Petr Pelzer, …

Blondi
Druhá audiokniha úspěšného českého autora, který se ve svých povídkách navrací do atmosféry protektorátních Čech a meziválečných Sudet, čerpá z autentických vzpomínek dobových protagonistů. Příběh o nečistokrevném vlčákovi, který byl věnován Adolfu Hitlerovi, a jeho osu…

Rytíř milostného květu
Příběh o Záviši z rodu Vítkovců, který měl ve znaku růži, milostný květ. O životě plném touhy po moci a koruně, o odvaze a rozumu, ale také o pýše a zradě. Vyprávění o muži, který se zmocnil vlády, bránil se Rudolfu Habsburskému a pomohl králi Václavovi k velikosti. Boh…

Znamení padlých
Mezi lidmi zuří válka, to nejhorší však teprve přijde Dva národy – jeden nekončící svár. Po deseti letech křehkého míru se rozhořel nový konflikt a nemilosrdně zasáhl do životů všech lidí. Styr a a Lišja se snaží odhalit viníky strašlivých jatek, každý z nich však z jin…

Shakespeare
12 převyprávěných her v historických souvislostech Průvodce dílem geniálního renesančního dramatika představuje dvanáct jeho divadelních her v chronologickém pořadí, ale přiblíží také jejich inspirační zdroje, kulturní pozadí a okolnosti jejich vzniku. Každá z her je do…

Charlie Chaplin: Můj životopis
Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Mozaika duše
Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznej…

Rok na vsi
Rok na vsi - obsáhlá kronika vesnice Hrabůvka. Děj, ve kterém defilují vesnické postavy a postavičky viděné s úctou, láskou, humorem, účastí i odstupem, výrazně rytmizuje koloběh přírody, která se stává dalším hrdinou kroniky. Autor dramatizace Miroslav Krobot v koresp…

Kozák: Mariana Radvaková
Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc…

ZvukoSochobásně
Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat…

Zlá minuta
Pro příznivce detektivního žánru jsme vybrali původní dramatizaci románu Emila Vachka Zlá minuta, ve které policejní inspektor Klubíčko vyšetřuje vraždu mladé služky. V režii Jiřího Horčičky účinkují Bohuš Záhorský, Jaroslav Kepka, Martin Růžek, Zdeněk Řehoř, Jaroslav M…

Kalevala
Kalevala - výběr z textů legendárního finského eposu líčí v rámci fiktivního setkání dvou nepojmenovaných runopěvců vlastně všechny podstatnější příběhy z finské mytologie, především příběhy moudrého věštce a proslulého runopěvce Väinämöinena, čarodějného kováře Ilmarin…

Kde líšky dávajú dobrú noc
V prvých rokoch svojej existencie sa slovenský štát vo svete poznačenom vojnovým pustošením javil ako oáza mieru a hojnosti. Budovanie chodníkov a kanalizácie, stavebný ruch, veselé sprievody a plné tribúny oslavujúce Boha a národ. Idylický obraz však obstojí len vtedy,…

Hra s ohněm
Jakkoliv někdy hořký, často cynický či sarkastický humor najdeme i v takových dílech jako je Tanec smrti, zde Strindberg dokazuje, že ve šťastnějším období svého života uměl napsat několik komedií plných vtipu a brilantně chytlavého dialogu. Patří k nim i Hra s ohněm.

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …

Kaziměsti
Čtveřice přátel naskočí jednoho dne do přijíždějící tramvaje číslo 0 a ta je zaveze do Nikam. Zjišťují, že město, ve kterém žijí a studují, má druhou tvář. Sněží v něm papír, tramvajové koleje tvoří horské dráhy, krysy se mění ve stíny a jsou v něm domy, ulice a celé čt…

Nedělejte si starosti
Najděte vnitřní klid tady a teď. Tato praktická audiokniha od renomovaného zen-buddhistického mnicha, autora mezinárodního bestselleru Umění prostého života, vám pomůže nejen zmírnit stavy úzkosti, ale také snížit míru stresu a starostí, které vás tíží, protože devades…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Doživotí
Za knihu Doživotí získal Luboš Xaver Veselý cenu Egona Ervina Kische za rok 2007. Jedná se o zcela unikátní dílo, které nemá v Čechách obdoby. V českých věznicích žije více než třicet doživotně odsouzených vězňů. Všichni odsouzení odpykávají trest za hrůzné činy, které …

Dracula
Klasický horor od Brama Stokera se zařazuje do kategorie gotického románu a literárního vampirismu. Dílo je strukturováno jako přehled zápisků a dopisů jednotlivých postav. Hlavním hrdinou je právník Jonathan Harker, který odcestuje do Transylvánie na hrad hraběte Dráku…

Slavomír Pískatý. 20 let kapitánem Jumbo Jetu
Příběh prvního obřího dopravního letadla v dějinách lidstva a jeho pilota. Legendární americké dopravní letadlo B-747 (první let 9. února 1969) a jeho první český kapitán, bývalý vojenský letec ČSLA Slavomír Pískatý (narozen 23. května 1958). Jak k sobě našli cestu? Pro…