Audiokniha Malenka

Drsný spasitel - Část 1.
První část jednoho z nejlepších postapokalyptických románů od českého autora, fenomenálního Miroslava Žambocha. Století válek mezi lidmi a bytostmi z Druhé strany reality změnilo svět. Možná je to jen zvláštní muž bez paměti, možná démon, netvor s okem nadaným vlastní z…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Donleavy: Dáma, která měla ráda čisté záchodky
Román Jamese Patricka Donleavyho vypráví příběh ženy, které se ve třiačtyřiceti letech stalo to, co potkává mnoho lidí v tomto věku - opustí ji životní druh a dospělé děti vyletí z rodného hnízda. Hlavní hrdinka Jocelyn Guenevere Marchantierová-Jonesová (Petra Špalková)…

Hotel a MY
Postřehy hoteliéra aneb Jak se totální amatéři vystavili nejtvrdší realitě. Co se stane, když dostanete hotel uprostřed turistického ráje, ale nemáte nejmenší ponětí, jak ho provozovat? Přesně to zažil scenárista a spisovatel Miroslav Adamec, když se rozhodl s manželkou…

Plaváček
Detektiv Miko Syrový je požádán svou dávnou přítelkyní, zda by se nemohl pokusit najít jejího nezvěstného bratra. Už tak nelehký úkol se ještě víc zkomplikuje ve chvíli, kdy je za hranicemi Prahy řekou vyplaveno ubité tělo. Jde skutečně o muže, kterého Miko hledá? Kdo a…

Tichá noc Hercula Poirota
‚Když už to tam je‘, proč to nevzít v potaz? Ačkoliv původně chtěl Hercule Poirot strávit Vánoce jen po boku svého mladého přítele Edwarda Catchpoola ve Whiteheaven Mansion, po nekalém vpádu inspektorovy matky se všichni tři vydávají do vesničky v Norfolku. Důvodem je …

Nechajte to tak
Ak sa márne snažíte dosiahnuť svoje vytýčené ciele alebo nájsť niečo, čo by vám prinieslo viac šťastia do života, problém nie je vo vás. Problémom je moc, ktorú odovzdávate iným ľuďom. V tejto audioknihe sa dozviete, ako vás tri obyčajné slovká – Nechajte to tak – môžu …

Kdo mě vzal prvně za ruku
Měly to pro ně být nejšťastnější chvíle. Místo toho zanechaly na jejich duších šrám… Když se Alexandra „Lexie“ Sinclairová setká s okouzlujícím Innesem Kentem, šéfredaktorem vlivného časopisu a respektovaným obchodníkem s uměním, ještě netuší, že se sama stane středem z…

Dekameron - Den první
Sbírka žertovných, naučných i košilatých příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a smutku vypráví si navzájem během deseti dn…

Cesta kolem světa na gramofonových deskách
Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Hvozd
Co se skrývá v nitru prastarého hvozdu? Jak mocný je šepot neobyčejné propasti? Uniká snad krajina zalitá mlhou zraku poutníka, nebo mu naopak dovede odhalit to, co jindy vidět není? Co čeká rytíře v podezřelé krčmě, kam se uchýlí před mrazivým nečasem? Sbírka mysterió…

Třešně v rumu
{'cs': 'Co všechno způsobila bezmála měsíční cesta s cholerickým dědou (!) komunistou (!), kterého vzala jeho vnučka na vysněnou dovolenou na Kubu? Svérázné a humorné zápisky z cest, jež ve výsledku nejsou cestopisem, ale spíš deníkem bizarních situací v kubánských kuli…

Nejasné hranice
Nebezpečí přichází z hlubin vesmíru. Ne však z míst, odkud by ho lidé čekali… Rutinní mise se během jediného okamžiku mění v tragédii. Průzkumná loď G216, jež měla studovat hlubiny kosmu, byla těžce poškozena a její posádka až na jedinou členku zahynula. Navigátorka Eri…

Povětroň (2018)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Tichý dech
Kniha Tichý dech přináší svědectví mladého českého chirurga z afrického Konga a z Haiti, kam odletěl s dalšími lékaři ihned po ničivém zemětřesení. Zároveň jde o velmi osobní výpověď člověka, který vyrazil do dalekých končin plný romantického nadšení. Brzy byl ale konfr…

Až najdu klíč
V každé rodině se najde černá ovce. Jen pro stromy nejdřív nevidíme les. A klíč k tomu všemu. Per Günter Mott je pracháč z vlivného dřevařského rodu, navíc kvartální alkoholik. Jednoho rána však stojí na prahu stockholmské kanceláře soukromé vyšetřovatelky Julie Starkov…

Moderní české básnické sbírky (VIII)
Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst…

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Nejhorší rodiče na světě
Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Erilian 1 - Město čarodějů
Erilian 1 - Město čarodějů Erilian… starobylé město vystavěné z kamení, cihel a magie. Členem Velké rady čarodějů se stanou jen ti nejlepší a nejváženější čarodějové. Někteří neváhají získat jedno ze zlatých křesel v Kruhovém sále i za cenu zločinu. To ale mladičká čaro…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

Kdoule
Audiokniha Kdoule obsahuje závěrečnou část trilogie Ivany Chřibkové. Automobilová nehoda, při níž hlavní hrdinka Anna narazí do betonového odpadkového koše v majetku hlavního města Prahy, způsobí dvě věci. Uvědomí si, že žije tak pohodlně, až přestala vnímat detaily kol…

Všechny moje plesové sezóny
Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Život víry 2022/12
Život víry 2022/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Daniela Nováková: Nesplňovala jsem církevní standardy Maminka současného p…