Audiokniha Malá večeře pana Fyshe

Úterní poledne
Manifest lásky, zrcadlo duše začínajícího spisovatele, nebo učebnice sexuálního poblouznění? Greg Sydor od mládí netouží po ničem jiném než se stát spisovatelem, psaní je pro něj nezbytností. New York, místo, které zrodilo tolik proslulých autorů, je mu inspirací i prok…

Karibské tajemství
Slečna Marplová tráví prázdniny na karibském ostrově St. Honoré. Nikoho z fanoušků oblíbené hrdinky jistě nepřekvapí, že nádherné počasí a překrásná přímořská scenérie jejímu zvídavému duchu nestačí. Ani historky jejího společníka majora Palgravea ji příliš nezaujmou. Z…

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Nevyšlapanou cestou: Nová psychologie lásky, tradičních hodnot a duchovního růstu
„Jakmile si skutečně a do důsledků uvědomíme, že život je těžký, pak už se život nezdá tak těžký.“ Kniha známého amerického psychiatra přináší podněty pro cestu duchovního růstu. Stala se celosvětovým bestsellerem s mnoha miliony prodaných výtisků. Audioknihu ocení vš…

Konec stárnutí
Říká se, že stáří je přirozené a jeho následky neodvratitelné. Říká se, že se musíme smířit s koncem života doprovázeným jednou či více chronickými nemocemi. Kdo by pak chtěl žít do sta let, když už je to stejně jen přežívání a žádná zábava...? Prof. David Sinclair spol…

Pohádky výjimečných hrdinů
Každý den se potýkají s nepřízní osudu. Přesto se nevzdávají a věří v další lepší ráno. Sbírka 66 pohádek je inspirovaná skutečnými hrdiny a jejich životními příběhy. Nestává se často, že by někdo zachraňoval svět z vozíčku, ocitl se ve světě kouzel a čar i s neposlušn…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.Čte Lukáš Hlavica. Premi…

Hvězdný prach
Tristran dá své lásce impulzivní slib, který ho vyšle na cestu za nejnapínavějším dobrodružstvím jeho života, aby nakonec získal víc, než očekával. V Anglii vládne královna Viktorie a na vysokém žulovém výběžku uprostřed lesů, celou noc jízdy od Londýna, stojí už šest s…

Leonardo da Vinci
Autor životopisů legendárních mužů jako Steve Jobs, Benjamin Franklin a Albert Einstein oživuje v nové biografii postavu génia všech dob – Leonarda da Vinciho. S pomocí rozsáhlých Leonardových deníkových záznamů dokázal Walter Isaacson rekonstruovat životní příběh renes…

Ztracená manželka
Okouzlující román o lásce, kterou rozdělila válka. V posledních chvílích klidu v předválečné Praze se do sebe zamilují mladá studentka umění Lenka a medik Josef. S vírou v lepší budoucnost se vezmou – jejich sny jsou však brzy zničeny blížící se nacistickou invazí. Len…

Jeřábi táhnou na jih
O otcích a synech. A o tom, jak napravit vztah, než bude příliš pozdě. Devětaosmdesátiletý Bo postrádá svou milovanou ženu Fredriku, kterou ovládla demence, a ptá se sám sebe, proč jeho život dopadl takhle. Pravidelné návštěvy pečovatelské služby v jeho domě mu připomín…

Pan Nikdo a bílá tma
Lehce hororový příběh pro děti. CHCETE SE TROCHU BÁT? Po krásném podzimním dni se maminka s holčičkami vrací domů. Čekají, že jim otevře tatínek, ale ten doma není a nepřichází. Čím dál víc je trápí nejistota. Kde jen může být? Nestalo se mu něco? Místo tatínka nakonec …

Kapřík Metlík v řece
Máte doma malého rybáře? Hlodá ve vás otázka, jak skutečně žijí kapři? Pak je pohádkový příběh o kapříku Metlíkovi přesně pro vás! Děj vás tentokrát zavede do řeky. Prostředí, v němž voda neustále teče, a kde číhá nejedno nebezpečí. Třeba opeření kormoráni nebo zubatá v…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Zkrocení zlé ženy (1952)
Komedie Williama Shakespeara o konfliktu tvrdohlavé a chytré Kateřiny s neméně ostrovtipným Petrucchiem. Příběh se skvělým začátkem i dobrým koncem je plný konverzačních soubojů na ostří nože. Renesanční fraška, která se zhlédla v antické komedii, je plná humoru i v jed…

Nepohřbený rytíř
z detektivního cyklu Letopisy královské komory Zahajující díl nové kriminální řady oblíbeného spisovatele, v níž písař královské komory Jiří Adam z Dobronína řeší neobvyklé zločiny renesančních Čech a Moravy. V případu Nepohřbený rytíř musí Jiří objasnit podivnou smrt …

Jeď dál
Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření, …

Stručne a jasne
„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá…

Stín větru
Lidé, čtěte, i kdyby bylo nejhůř… Když v hladovém roce 1945 zavítá desetiletý syn antikváře Daniel na prapodivné barcelonské pohřebiště knih, zaujme ho román Juliána Caraxe Stín větru. Melancholický chlapec je příběhem uchvácen, touží o tajuplném spisovateli zjistit víc…

Desatero smyslů
Odhalte všemi smysly fantastické taje světa! Laureát ceny Magnesia Litera 2021 za naučnou literaturu přináší přístupnou formou fascinující a neuvěřitelné zprávy ze světa zvířat, které vás ohromí. Jak je možné, že sépie navzájem komunikují barevnými změnami kůže, když js…

Barák
Psychologický román Alžběty Bublanové Barák nabízí nevšední pohled do duše stárnoucí ženy. Co se stane, když naši životní rutinu naruší nečekané osobní události? Jsme schopni ovlivňovat vlastní osud, nebo musíme jen naplňovat roli, kterou od nás naše okolí očekává? Jak …

Král Lear
Rozhlasová nahrávka z roku 1989 v režii Jiřího Horčičky. Osoby a obsazení: Lear, británský král (Martin Růžek), Goneril (Alena Vránová), Regan (Růžena Merunková), Cordelie (Taťjana Medvecká), Hrabě z Glostru (Jiří Adamíra), Hrabě z Kentu (Eduard Cupák), Edmund, Glostr…