Audiokniha Máj (1967)

Kniha rodinných tradic válečného umění
Kniha učitele bojových umění šógunovy rodiny a náčelníka tajné služby Jagjú, jehož v bojových uměních vyškolil jeho vlastní otec, se stal roku 1601 učitelem Tokugawy Hidetady. Tehdy mu nebylo ještě ani třicet let. O dva roky později vznikla Stanová vláda Tokugawů a Hide…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Pavouk
Margot je vlečena jako zvíře na porážku… Saga Bauerová již téměř pustila z hlavy děsivou pohlednici, na jejímž rubu ji kdosi podepsaný anagramem informoval o existenci sovětské pistole Makarov s devíti bílými kulkami, z nichž jedna údajně čeká na Joonu Linnu. Nyní, s od…

Proč kluci milují fotbal
Autorka, inspirována skutečnými kluky, které poznala na fotbalových hřištích a kteří mají v knize svá jména i tváře, popsala jejich příběhy citlivě, napínavě a poeticky. A především nezvykle. Pojednává o dětech, ale je určena dospělým. I když i děti ji budou svým citem …

Staré řecké báje a pověsti 6
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Sněm první: NEMETHON
Zeměmi světa Mundus se nesou fámy o vědění a nadpřirozených schopnostech tamních řádů. Aelia, Livia a Cassius, děti z různých vrstev společnosti, se po přijetí do jednoho z nich dozvídají, že každá z kultur vládne jinými silami. Zatímco oni v Mířii poznávají možnosti oh…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Vianočná nádielka
Každý detektív z oddelenia vrážd raz urobí chybu, tento rok to vyšlo na Hanzela - prihlásil sa do služby rovno na Štedrý deň. Prihlásil sa dobrovoľne, čo nešlo kolegom do hlavy. Všetci ho odhovárali, argumentovali, že po Burgerovi je najstarší detektív na oddelení, má p…

Hvozd
Co se skrývá v nitru prastarého hvozdu? Jak mocný je šepot neobyčejné propasti? Uniká snad krajina zalitá mlhou zraku poutníka, nebo mu naopak dovede odhalit to, co jindy vidět není? Co čeká rytíře v podezřelé krčmě, kam se uchýlí před mrazivým nečasem? Sbírka mysterió…

Letní olympijské hry: Emil Zátopek
Přímé reportáže ze dvou vítězných závodů Emila Zátopka na XV. letních olympijských hrách v Helsinkách v roce 1952. (komentují Bohuslav Ujček a Vítězslav Mokroš) LOH Helsinky 24. 7. 1952, běh na 5km zpravodajství z průběhu atletických soutěží a běh na 5 km - od času 4:1…

Život ve staletích - 16. století
Trochu jiný pohled na historii. Ve svém projektu se historik Vlastimil Vondruška zabývá událostmi i životem minulých staletí. Tentokrát obrátil pozornost k proměně života společnosti v 16. století. Zajímá vás, jaké bylo klima v 16. století či kolik obyvatel žilo v té do…

Perchta z Rožmberka aneb Bílá paní
Vzdělaná, krásná a statečná žena Dcera Oldřicha z Rožmberka Perchta žila v těžké době a v nešťastném manželství. I přesto se projevila jako silná žena. Lyrický román, který obsahuje neznámé detaily o této vzdělané šlechtičně. Narodila se do bohaté české katolické rodiny…

Sirotčinec slečny Peregrinové: PODIVNÉ MĚSTO
Nejde jen o to, kým se máme stát, ale co máme vykonat. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli do Londýna, kde chtějí najít lék pro slečnu Peregrinovou, uvězněnou v ptačí podobě. Jenže ve městě ničeném válkou na ně na každém rohu číhají nečekaná překvapení. Děti…

Čáry paní Láryfáry
Paní Láryfáry rozumí dětské duši jako nikdo jiný. A protože je tak trochu kouzelná, umí vyléčit i takovou nemoc, se kterou si ani doktor neví rady. Její čáry a neobvyklé léčebné metody už pomohly mnoha rodičům, zbavit se neduhů, jimiž trpěly jejich nezdárné ratolesti. P…

Propast smrti
Další případ Kate Marshallové ve skvělém podání Martina Stránského. Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandál…

Psycho
Mary Craneové připadá, že jí život utíká mezi prsty – než se jí v rukou ocitne značná finanční částka, s níž by mohla pomoci svému milému a začít znovu. Na útěku s penězi ji však dostihne bouřka i únava. Z bloudění ji vysvobodí osamělý motel, který vede stydlivý, na prv…

PAX 5: Sluhové zla
Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku svaté Lucie. Jen málokdo ale tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu…

Byla jsem na světě
Olga Scheinpflugová (1902-1968) ve svých osobitě komponovaných pamětech vzpomíná na herecké a režisérské osobnosti českého divadla. S většinou z nich ji nepojily jen profesní vazby, ale také pouta přátelská. Do těchto vzpomínek jsou pak vetknuty i úvahy o smyslu a poslá…

Žárlivost a jiné povídky
Nevěra se nevyplácí a nakonec vždycky vyjde najevo. A když se vášeň proplete se žárlivostí, k pomstě zbývá už jen krůček. Dva úplně stejní horolezci bojují o krásnou řeckou servírku. Taxikář nachází v šéfově autě náušnici své manželky. Žena letící z New Yorku do Londýna…

Každé hluboké nadechnutí
Pobyt na jednotce intenzivní péče humánně a lidsky. V této bohaté směsi vědy, lékařské historie, hluboce humánních příběhů pacientů a osobní reflexe popisuje doktor Wes Ely své poslání, jímž je snaha zabránit tomu, aby pacientům na JIP bylo ublíženo technologiemi, které…

Démoni minulosti
{'cs': 'Když se paní Eliška dlouho nevrací ze své každodenní projížďky, vydává se ji její manžel Vilém z Cornštejna hledat. To, co najde na cestě kousek od hradu, jím hluboce otřese. Naštěstí má opět po boku věrného přítele Jakuba, který se ujímá pátrání a je odhodlaný …

Neuzavřené případy
Chce zlikvidovat kriminalistické pomníčky. A jeho zase zkoušejí zlikvidovat dynamitem. V létě 1970 unesl někdo ze zahrady odtažitého matematika tříleté děvčátko a po dítěti se slehla zem. Stejně tak nelze stále vypátrat šílence, který v září 1994 před zraky zaměstnanců …

Živého mě nedostanou!
Marvin není Chuck Norris! Marvin je zombie! Šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hororová fantasy. Marvin sype jednu hlášku za druhou, děj postupuje svižně kupředu a postavy ani trochu nešustí papírem. Tak šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hor…

Angličtina do práce A1 -B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina do práce A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém učení, to zna…