Audiokniha Maigret v akci

Umrlčí tanec
Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smr…

Živé stříbro
Dva světy. Jeden pakt krve. A vášeň, která spálí všechno mezi nimi. Saeris Fane nikdy nechtěla být hrdinkou. Chtěla jen přežít v poušti, kde voda patří nesmrtelné královně a každý den může být poslední. Jenže ukradená rukavice z královniny zbroje jí do života přinesla v…

Nepil: Tělověda pro dorostence
Soubor krátkých humorných fejetonů pojednávajících nevšedním způsobem o funkci různých orgánů lidského těla. Dozvíte se například, že ruce máme místo křídel, ale s křídly bychom se nemohli objímat... Náhrávka o to působivější, že interpretem je sám autor knižní předlohy…

Šikmý kostel 3
Šikmý kostel - Třetí díl Románová kronika ztraceného města - Léta 1945–1961 Součástí je i pdf 64stránkový booklet s medailony reálných postav a jejich fotografiemi a s fotografiemi zmiňovaných míst, plakátek s diagramem osob a mapou Karvinné a okolí. Karin Lednická s…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Pozdě v listopadu
Poklidný přechod z podzimu do zimy není vůbec špatná doba. Jsou tací, kteří zůstanou, jiní se vydají pryč, tak to chodí odjakživa. Každý si může vybrat sám, ale musí se rozhodnout včas a nikdy, nikdy pak nesmí zaváhat. Mumínci, pokud jste je ještě nepoznali, jsou milá s…

Karel Čapek: Devatero pohádek - výběr 3
Třetí a závěrečný výběr Čapkových pohádek obsahuje „profesní“ příběhy: Velká policejní pohádka, Pohádka pošťácká, Velká pohádka doktorská. Spojuje je mimo jiné autorův smysl pro humor, bohatý jazyk, jasné pointy, Čapkova lidskost a nadčasovost. Z toho všeho pak vyvěrá a…

Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda
Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláčiky a rád robí druhým radosť. Spolu s kamarátkou dážďovkou Milicou precestuje celý svet. Do Číny vezie klince na stavbu priehrady, na Čukotku ryžu, do New Yorku k…

Příšerní nezbedníci
{'cs': 'Byli jednou chlapečkové a ti pořád zlobili. Jeden zásadně nezdravil, další byl zlomyslný, třetí stále nakukoval, kam neměl. Jiný spoustu věcí zapomínal a tamhleti dva snad neumějí ani chodit – tenhle dupe a druhý do všeho jen kope. Ovšem ti ostatní nejsou o nic …

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

TEMNÝ PÁN: Školní roky
„Když se vzbudil, zjistil, že je v posteli… Podíval se na sebe. Pořád ještě měl tělo lidského dítěte. Nebyl to tedy sen.“ Průšvih na n-tou! Temný pán prohrál střet s magií Dobra – PCHÁ! – a obří vesmírný škyt ho vyvrhl na parkoviště před obchodním domem v jihoanglickém …

Naschválníčci
František Nepil (autor) a Vlastimil Brodský (vypravěč) v příběhu, který vás vrátí do dětství! Naschválníčci poprvé v nezkrácené, rozhlasové, verzi jako četba na pokračování.Naschválníčci jsou malí trpaslíci a většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových k…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 12.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je brněnský herec a skvělý vypravěč Erik Pardus.

Romeo, Julie a tma
Nesmrtelný příběh tragické lásky z nejtemnějších časů naší historie. Slavná novela o Ester nenastoupivší do transportu a Pavlovi, který se jí snaží zachránit. Jenže je heydrichiáda a neuposlechnutí nařízení znamená smrt. Novodobé shakespearovské milence nerozděluje jako…

Česká umělecká próza
Z komentáře k původnímu LP albu DV 15163 Česká umělecká próza vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Druhý výběr umělecké prózy, druhá část ve školní řadě GK obsahuje jednak kratší literární útvary (povídky a pověst), jednak výňatky z de…

Wavesbury
Napínavý historický román z dob, kdy anglické koráby vládly oceánům a staré rytířské ctnosti měly svou cenu. Je polovina 18. století a povstání příznivců stuartovského krále Jakuba na Skotské vysočině bylo poraženo. Anglický důstojník lord David z Wavesbury patří k vlá…

Moderní Vánoce
Jak si představuje ideální svátky slavná autorská dvojice? Zpívají Luboš a Jana Svobodovi, Miroslav Paleček a Michal Janík. Režie Jan Fuchs.Vánocční, lehce nostalgická, ale také příznačně vtipná vzpomínka na jedno z mála rozhlasových vystoupení Jiřího Grossmanna a Milos…

Myši patří do nebe
Ustrašená malá myš a její velké činy. Příběh o dobrodružstvích myšky Šupito a lišáka Bělobřicha, kteří se vydávají na putování plné humorných i odvážných příhod v nekonečném koloběhu života. Poutavý příběh s nečekanou pointou, napsaný jako humorné vyprávění o dvou kam…

Nejlepší den pro umírání
Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastar…

Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola
Spolužačky Báru, Míšu a Elu, která se do města zrovna přistěhovala, dá jednoho dne dohromady Fabiola, kočka jejich osamělé sousedky, paní Ládvíkové. A to z jednoho prostého důvodu: chce, aby jí holky pomohly vyřešit dávnou záhadu, která paní Ládvíkovou už dlouho trápí. …

Markéta Přemyslovna
I princezny touží po lásce. Historický příběh zasazený do období počátku 14. století, v němž Václav II. vzpomíná na své neradostné dětství na Bezdězu a jeho nejmladší dcera Markéta prožívá první milostná okouzlení. V historické romanci zasazené do roku 1300 se prolíná o…

Hyperion
Legenda praví, že jednomu z poutníků splní Štír jeho přání, avšak ostatní zahynou… Ve vzdáleném světě zvaném Hyperion, ležícím na samém okraji Hegemonie a jejích zákonů, přistanou v doprovodu hvězdného kapitána templářské stromolodi kněz, voják, básník, detektivka, konz…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 11.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je psychiatr a spisovatel Jan Cimický.