Obrázek podcastu Macourek: Mach & Šebestová - Nejlepší dobrodružství

Audiokniha Macourek: Mach & Šebestová - Nejlepší dobrodružství

Délka:

1 hod 18 min

Čte:

Petr Nárožný

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sestry Blueovy

Sestry Blueovy

Každá se v životě potýká s vlastními problémy. Spojuje je však jedna ztráta. I když jsou sestry, na základě jejich vzezření a chování by to sotvakoho napadlo. Avery si po boji se závislostí srovnala priority a se svou manželkou si užívá úspěšnou právnickou kariéru v Lo

Obrázek podcastu Dávid a Goliáš

Dávid a Goliáš

Kto potreboval zabiť invalida na vozíčku? To je jedna z prvých otázok, ktorá preletí hlavou komisárovi Ledeckému po tom, čo ho privolajú k novému prípadu. Znamená odrezaný prst odkaz? Ak áno, pre koho? Patrí policajtom alebo okoliu zavraždeného? Vyšetrovanie sa rozbieha

Obrázek podcastu Les

Les

{'cs': 'První český slasherový román. V zónách smrti mizí lidé beze stopy\nNejvýraznější autor české hororové scény Jan Hlubek přichází se slasherovým románem, v němž se mísí krev, křik a bolest. V zónách smrti mizí lidé beze stopy…\nUž ho viděla, ten obličej... Vyhlíže

Obrázek podcastu Ve výslužbě - Návštěvník z minulosti

Ve výslužbě - Návštěvník z minulosti

Když jsou v ospalé vesnici nalezeny při stavbě domu lidské ostatky, vyvolá to pochopitelně pozdvižení. Komu zachovalá kostra patří? Z jaké doby pochází a jak dotyčný zemřel? Tuto záhadu se na vlastní pěst snaží rozlousknout místní rodák a detektiv na penzi Arnošt Milota

Obrázek podcastu Plavci na Sázavě

Plavci na Sázavě

Plavecká osada na toku řeky Sázavy a osudy jejích obyvatel. V oblibě čtenářů pevně zakotvený román zachycuje v obraze jedné plavecké osady na rozhraní 19. a 20. století nenávratně už zmizelý svět a život plavců dřeva po Sázavě, jejich radosti i strasti, lásky i nenávist

Obrázek podcastu Proces

Proces

čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno

Obrázek podcastu Tragédie člověka

Tragédie člověka

Symbolizující drama klasika maďarské literatury hledá odpověď na věčnou otázku po smyslu lidského života. Místo ní nachází naději ve vůli člověka přetrvat ve stále nových a nových pokoleních.Filosofická hra je zralým dílem autora, jehož předchozí dramatické práce byly s

Obrázek podcastu Taras Bulba

Taras Bulba

Hrdinská Gogolova epopej na oslavu vrcholné doby záporožského kozáctva, kteří jsou stateční, velkorysí, živelně veselí a oddaní svému lidu. Tímto obdobím je 16. 17. století, kdy potomci uprchlíků bojují proti tatarským nájezdům a vedou osvobozenecký boj proti polské šl

Obrázek podcastu Packallovi

Packallovi

Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Život víry 2024/04

Život víry 2024/04

Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož

Obrázek podcastu Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě

Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j

Obrázek podcastu Můj příšerný syn

Můj příšerný syn

„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a

Obrázek podcastu Manželovo tajemství

Manželovo tajemství

Tři ženy, tři tajemství, tři osudy propletené v jediný tragický příběh... Ceciliin zdánlivě dokonalý rodinný život převrátí naruby nález starého manželova dopisu, která má otevřít jen v případě jeho smrti. Tess ztratí v jediném okamžiku veškeré iluze o svém muži i o své

Obrázek podcastu Jazzman Cimrman

Jazzman Cimrman

Jedno z mála veřejných vystoupení Salonu Cimrman reprezentovaného Jiřím Šebánkem a jazzovým klavíristou Karlem Velebným, kteří stáli původně také u zrodu Divadla Járy Cimrmana, se uskutečnilo v roce1985 v pražské Malostranské Besedě. Nabízený titul vznikl z nahrávky toh

Obrázek podcastu Svatý Xaverius

Svatý Xaverius

Ve svých prózách čerpal Arbes hojně náměty ze současného pražského života, do nichž prolínal autobiografické zážitky. Měl rád tajemné příběhy a dílo E. A. Poea. Byl to však zároveň neobyčejně racionální člověk, který se zajímal o techniku a o nejnovější vědecké objevy.

Obrázek podcastu Prokletí rodu Janoviců

Prokletí rodu Janoviců

Jiří Adam z Dobronína netuší, jak temnou minulost musí tentokrát odkrýt. Mladý Jiří Adam z Dobronína odjíždí do západních Čech na rutinní kontrolu městského hospodaření. Vezme s sebou i svou ženu Johanku, protože netuší, co ho v pošumavském kraji lapků a opovědníků ček

Obrázek podcastu Jako vždycky

Jako vždycky

Audiokniha Jako vždycky vás vybaví schopností přemýšlet o rizicích a příležitostech, abyste si dokázali lépe poradit s nejistotou, kterou přináší budoucnost. Když plánujeme, rojí se nám v hlavě spousta otázek. Jak si povede ekonomika příští rok touto dobou? Co bude za d

Obrázek podcastu Dědictví zkázy

Dědictví zkázy

Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh

Obrázek podcastu Román o růži

Román o růži

Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov

Obrázek podcastu Léčivé plevely

Léčivé plevely

Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh

Obrázek podcastu Parker Pyne zasahuje

Parker Pyne zasahuje

Šťastný klient, náš cíl! Chcete být šťastní? Pan Pyne to zařídí. Jeho kancelář zbavuje lidi příčin jejich neštěstí. Pět originálních povídek z pera první dámy zločinu. Chcete být šťastní? Kdo by nechtěl! Pan Parker Pyne, penzionovaný úředník, ví, jak nešťastným lidem ke

Obrázek podcastu Štěstí

Štěstí

Jiří Stránský byl ve vykonstruovaném soudním procesu odsouzen na osm let - ty prožil v pracovních táborech. Poznal tam příběhy mnoha mužů nepohodlných tehdejší komunistické moci, odsouzených k mnohaletým trestům. V prostředí lágrů a kriminálů padesátých let se také odeh

Obrázek podcastu Předávání ohně

Předávání ohně

Ponořte se do myšlenek o vizi, disciplíně, vztazích, odvaze, mužnosti a najděte si svou vlastní cestu. - Co znamená „být mužem“? - Co to znamená být mužem v 21. století? - Co je naším úkolem, a máme vůbec na to, abychom jej splnili? PŘEDÁVÁNÍ OHNĚ JE SNAHOU DOSTAT K MUŽ

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?