Audiokniha Macourek: Mach a Šebestová na cestách

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

O vodách, které přestaly zpívat
Hráčská vášeň Unzeje, vládce nebes, kdysi málem dovedla Zemi ke zkáze. Na počátku příběhu, o kterém vypráví pohádka, bylo několik partií královské šachové hry, kterou sehráli Unzej a Zasucha. Předmětem sázky se postupně staly vodopády, potoky a řeky, jezera a moře. A pr…

Štěstí není pro každého
Štěstí není pro každého - audiokniha obsahuje nahrávku Ivo Tomana, jež se věnuje osobnímu rozvoji lidí již několik let. Účinkuje autor. Můžete si štěstí koupit? Existuje talent na štěstí? Jaký vliv na štěstí má víra? Pomůže ezoterika ke štěstí? Mohou být šťastní i posti…

Řecký poklad - Mistři slova
Životopisný román, který líčí osudy Heinricha Schliemanna – objevitele Troje. Příběh malého chlapce, kterému učaroval příběh Ilias a Odyssea. Svůj dětský sen, podívat se do Troje, si uchoval až do dospělosti a podřídil tomu i celý svůj život. Vypracuje se až na sanfranc…

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Jak si dělat chytré poznámky
>> “Bez psaní nelze přemýšlet.” – Niklas Luhmann, sociolog # O audioknize Prázdný list papíru či textový dokument. Blikající kurzor. Blížící se deadline. Panika! Každý student, vědec, lektor – zkrátka kdokoliv, kdo píše nebo přednáší – už tuto hrůzu zažil. Proces psaní…

100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014
Hostem L. Výborné - I. Klíma (spisovatel a dramatik)

Jana Eyrová
Malá Jana vyrůstá bez rodičů ve škole pro dívky, kde vládnou neutěšené podmínky. Po ukončení školy osmnáctiletá Jana nastupuje jako vychovatelka k rodině Rochesterů. Přes počáteční odtažitost se Jana zamiluje do svého pána a ten ji požáda o ruku. Při svatbě však do kost…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Jistý den daleké minulosti
Dramatická koláž, ve které autor Jaromír Ptáček vytvořil působivý obraz lidských osudů z doby Protektorátu. Hra Jistý den daleké minulosti skládá skrze pět dramatických zastavení obraz válečné Prahy a lidských osudů poznamenaných ztrátou svobody a narůstající společens…

Ztracený
"Je obyčejné ráno šestnáctého prosince, a tak jako miliony obyvatel Londýna, i Sam Wren spěchá do práce, nasedne do metra – ale už z něj nikdy nevystoupí. Neexistují žádní svědci ani záznam na bezpečnostních kamerách. Ani po půl roce po něm není ani stopy. Samova manžel…

Úsvit
Spolu se svým mužem přišla vybudovat utopický svět uprostřed čisté přírody. Helena, aspirující lékařka a také manželka ředitele fabriky na umělá vlákna, brzy porodí a její rodinu čeká růžová budoucnost v moderním městě, které vyrůstá v podhůří slovenských Tater. Všechny…

Melíšek: Dva na Olympu
Miloš Kopecký (*22.8.1922 - †16.2.1996) Původní 2LP album Dva na Olympu vydal Supraphon v roce 1985 pod kat.číslem 1828 4521 Podtitul snímku zněl "Do života antických hrdinů dnešníma očima nahlížejí zasl. umělec Miloš Kopecký a MUDr. Miroslav Plzák"

Svoboda
Paměti 1954-2021 Politické memoáry desetiletí Život v NDR, vzpomínky na Prahu, pád Berlínské zdi, sjednocení Německa, Obama, Trump i Biden, Putin i Zelenskyj, obsazení Krymu, klimatické konference, ekonomické výzvy, covid, válka na Ukrajině… Čte Renata Volfová „Nemusíte…

Jak správně nastavit svou mysl
Každý stav mysli je třeba pěstovat opakovaným vyjadřováním myšlenkových návyků. Zjistěte, jak můžete převzít kontrolu nad silou své mysli a nasměřovat ji k dosažení věcí, po kterých v životě toužíte - to vše prostřednictvím uplatňování jednoduchých zásad a každodenních …

Román o růži
Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov…

Netopýr
Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do …

Kúsky reality
Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky, Kúsky reality je audiokniha o najpodivnejších javoch, ktoré skúmame – o cestovaní v čase, vzniku vesmíru, štruktúre priestoru. Je o dvoch pilieroch moderne…

Lovci sexu, sběrači lásek
Pozoruhodný románový debut na aktuální téma rezonující ve společnosti. Muž zvaný Turek představuje typický prototyp věčného lovce žen, uspokojující své ego i sexuální potřeby, umělce, jenž se nechce vázat, vynalézavého manipulátora, střídajícího partnerky s lehkostí pře…

Život víry 2021/09
Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Chata v horách
Bílá idylka? Vždyť ve tmě a závějích může vraždit kdokoli… Topher St. Clair-Bridges, šéf londýnského start-upu Snoop, se rozhodl uspořádat týdenní teambuilding pro deset loajálních zaměstnanců. Aktuální trendy velí, že zatáhnout účet za posezení v hospodě dávno nestačí.…

Já si to všechno pamatuju
Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Svět podle Garpa
Když se Amerika změnila v minové pole, braňme se groteskou. Přestože na svět přišel skoro neposkvrněným početím a matčina drsná výchova z něj učinila syna nevídaných schopností, snaží se T. S. Garp i bez otce obstát. Vaří, uklízí, naslouchá a hlavně jedná fér s přísluš…

Suchý: Malý domácí tingl-tangl
Archiv Supraphonu skrývá mnoho krásných, nezapomenutelných, ale také bohužel někdy i "zapomenutých" nahrávek. Vždy je to ale pro nás událost, když takovou nahrávku objevíme... Představujeme vám doslova raritu, zajímavou a skvělou nahrávku ze "starých časů" (září 1978, s…

Němcová-Křička: Idylky a medailónky z "Babičky"
Původní 2LP komplet DV 15024 Idylky a medailónky z "Babičky" Boženy Němcové s hudbou Jaroslava Křičky vydal Supraphon v roce 1955 -nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně. Ukázky z knihy čtou Růžena Nasková a Vlasta Fabianová, hraje Hábovo kvarteto