Audiokniha Mácha: Máj

Svatý Xaverius
Ve svých prózách čerpal Arbes hojně náměty ze současného pražského života, do nichž prolínal autobiografické zážitky. Měl rád tajemné příběhy a dílo E. A. Poea. Byl to však zároveň neobyčejně racionální člověk, který se zajímal o techniku a o nejnovější vědecké objevy. …

DNA
V Reykjavíku došlo k vraždě mladé ženy, pachatel však netušil, že po celou dobu brutálního činu byla pod postelí schovaná sedmiletá dcerka oběti. Oficiální vyšetřování vede mladý detektiv Huldar, který musí spolupracovat s psycholožkou Freyjou pověřenou výslechem malé s…

Budování státu
Četba na pokračování z knihy Budování státu od představitele české demokratické žurnalistiky Ferdinanda Peroutky (1895-1978). Publicista a spisovatel v ní podal monumentální kroniku vzniku a konstituování Československé republiky v letech 1918 až 1923.Živým i věcným sty…

Indigové pohádky
Indigové pohádky jsou souborem pohádek, které oslavují lidskou kreativitu, svobodu, individualitu i víru v celek a přesvědčení, že vesmír je dobrý. Jsou třeba i o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry… Hlavními postavam…

Osemnoc
Predstavte si, že existuje lotéria smrti. Ktokoľvek môže na webstránke lotérie za malý poplatok vyplniť meno človeka, ktorého nenávidí. Dňa 8. augusta organizátori vylosujú jedno meno, zverejnia ho online a tento vybraný jedinec sa tak na jednu noc podľa pravidiel lotér…

Zatmění
Harry se vrací domů z Los Angeles, kde se marně snažil upít se k smrti. V patách má vymahače dluhů a před sebou vraždu dvou mladých žen. Ze zločinu je obviněn známý realitní magnát. Pokud Harry do deseti dnů najde skutečného vraha, zachrání několik lidí najednou. Jako s…

Saturnin při chuti
Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových V…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Zasľúbená zem
Strhujúce osobné rozprávanie o tom, ako sa tvorí história, z pera prezidenta, ktorý posilnil vieru Američanov v silu demokracie. V dlho očakávanej prvej časti memoárov prináša Barack Obama príbeh neuveriteľnej odysey mladého muža hľadajúceho svoju identitu, ktorý sa nak…

Treasure Island
Ostrov pokladů patří mezi nejznámější díla skotského spisovatele Roberta Louise Stevensona (1850–1894). Slavná kniha se dočkala mnoha divadelních a filmových zpracování. Zjednodušenou audio verzi připravil tým internetové jazykové školy www.anglictina.com. Díky ní se se…

Duch s rozkvetlým penisem
Mýty amazonských indiánů. Magický svět amazonských domorodců zblízka poznal Mnislav Zelený-Atapana, který jejich mýty osobně zaznamenal a poté přeložil. Amazonii, rozsáhlou oblast tropických lesů, deštných pralesů, savan a vysočin, protkanou stovkami vodních toků, obý…

Strážcové Varadínu
{'cs': 'Dobrodružství kapitána Báthoryho, kniha první. Představte si Hru o trůny, přenesenou do osmansko-habsburských válek 17. století. \nNapínavý mix historického románu a fantasy, ve kterém jedna bitva střídá druhou, a přitom se toho člověk dozví víc, než v hodinách …

Nevinným sa neodpúšťa
Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky, občas ostanú kamaráti kamarátmi. Hovorí sa, že čím ich je viac, tým je život ľahší, no nie vždy je to tak - často idú riadne na nervy. Zvládnuť výstrelky ro…

Isabela a bílé mraky
Isabele je jedenáct, bydlí v Praze a právě končí pátou třídu. V den vysvědčení se doma dozví nečekanou novinku: rodina se přestěhuje na venkov, kde chtějí maminka s tatínkem založit kozí farmu a hospodařit. Isabela je nejdřív nešťastná, ale život na statku si postupně z…

Formulista
Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez ohledu na jejich povahu má Vanessa za ú…

Bezhvězdné moře
Existují tři cesty do podzemního světa. Toto je jedna z nich. Hluboko v podzemí je knihovna plná ztracených měst a moří a zapomenutých příběhů. Kdesi v ní čeká na Zacharyho Ezru Rawlinse jeho úděl. Zachary Ezra Rawlins je obyčejný vysokoškolský student, který jednoho …

Daleká cesta za domovem
Jak dopadne dlouhá pouť králíků do zaslíbené země? Slavná kniha ze zlatého fondu světové literatury. Poprvé vyšla v roce 1972, stala se bestsellerem i předlohou animovaného filmu, seriálu a několika počítačových her. „Sem tam některý panáčkoval na vrcholku mraveniště, …

Dědictví zkázy
Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh…

Bezmocná
Do království Ilya patří jen výjimeční lidé… Elita už po desetiletí disponuje zvláštními schopnostmi, jež jí daroval Mor. Ačkoliv ne všichni měli to štěstí, že nemoc přežili a zároveň dostali do vínku moc. A právě ti jsou doslova Obyčejní. Když je král vykáže z královst…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Ztracen v zemi mamutů
Boj o přežití v době ledové. Dobrodružný příběh pro mládež. Čtivé dramatické vyprávění podložené současnými antropologickými poznatky přibližuje období, které zpracoval klasik tohoto žánru Eduard Štorch. Dospívající chlapec Niam žije v jednom z největších sídlišť lovců …

Pelyněk: Díl 3
Na hlavy odpůrců Nové republiky dopadá ostří mechanické sekery. V císařských laboratořích se rodí bojové stroje, metropoli brzy pohltí plameny vzdušné bitvy. Válka vrcholí a naděje na vymýcení pelyňku mizí. O záchranu světa se pokusí syn vůdce monarchistů i žena putujíc…

J.R.R. Tolkien – Životopis
Humphrey Carpenter poutavou formou vypráví příběh spisovatele, jehož dílo stále ovlivňuje miliony lidí na celém světě. Při tvorbě knihy spolupracoval s rodinou a blízkými J. R. R. Tolkiena a měl přístup k jeho osobním písemnostem. Díky tomu je nám představeno mnoho zají…

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…