Obrázek podcastu Macbeth

Audiokniha Macbeth

Autor:

Jo Nesbo

Délka:

17 hod 27 min

Čte:

Václav Neužil

Vydavatel:

Prah

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Údolí strachu

Údolí strachu

Sherlock Holmes obdrží šifrovanou zprávu od informátora z prostředí profesora Moriartyho. Varování přichází ale příliš pozdě. Na venkovském sídle Birlstone je nalezen zastřelený majitel domu, John Douglas. Holmes a doktor Watson se pouštějí do vyšetřování, které odhaluj…

Obrázek podcastu Čichač

Čichač

Rozhlasové zpracování Fikerova sci-fi románu s detektivní zápletkou. Vyprávění o muži, který si v krizové životní situaci nechá do nosu transplantovat dokonalejší čichový psí orgán a stane se tak schopným detektivem... Režie Jiří HorčičkaOsoby a obsazení: Josef Pekárek,…

Obrázek podcastu Nebe nad Jemenem

Nebe nad Jemenem

Český chirurg uprostřed největší humanitární katastrofy na světě. Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a ned…

Obrázek podcastu Věta jako povolání - Nezapomínky

Věta jako povolání - Nezapomínky

Audiokniha obsahuje dva první oddíly knihy Věta jako povolaní - Nezapomínky: Osmý den týdne - fejetony babičce a Dobře mrtvý dědeček - fejetony a eseje. Významný český novinář a spisovatel Karel Hvížďala oslaví v srpnu roku 2021 své osmdesátiny. Při této příležitosti vy…

Obrázek podcastu Paměti urozeného pana Barry-Lyndona

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona

Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Warren XIII. a prokleté třináctiny

Warren XIII. a prokleté třináctiny

Vítejte v Hotelu Warren, který se proměnil v obří loď a vyplul na širé moře! Poslední, strhující a dobrodružná plavba je tady. Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak s…

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Obrázek podcastu Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku

Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku

Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Obrázek podcastu Odkaz dona Quijota

Odkaz dona Quijota

Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Obrázek podcastu Odkaz dona Quijota

Odkaz dona Quijota

Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Obrázek podcastu Petr Kachna

Petr Kachna

Petr Kachna, Vlaštovky a Amazonky na cestě za pokladem. Třetí kniha ze série o Vlaštovkách a Amazonkách se odehrává na moři, kam děti vypluly s Petrem Kachnou hledat poklad. Odolají pronásledujícím pirátům? Petr Kachna je třetí díl románového cyklu o prázdninových dobro…

Obrázek podcastu Mág: Mistr

Mág: Mistr

Druhý díl série Trhlinové války. Pug se coby válečný zajatec a otrok lopotí pod horkým kelewanským sluncem. S překvapením zjišťuje, že se tento svět i přes všechny odlišnosti jeho domovině v mnohém podobá. Mohl by zde objevit to, co mu na Midkemii stále unikalo? Do příb…

Obrázek podcastu Pliaga

Pliaga

Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v …

Obrázek podcastu Mezi dvěma Kimy

Mezi dvěma Kimy

Unikátní vhled do života v KLDR, zemi, do které se člověk běžně nepodívá, a pokud ano, vidí pouze to, co mu režim chce ukázat. Koreanistce Nině Špitálníkové se tuto pečlivě budovanou oponu podařilo odhrnout. Z knihy čte Barbora Goldmannová

Obrázek podcastu Periferie

Periferie

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších her české meziválečné dramatiky. S Petrem Olivou, Růženou Merunkovou, Martinem Růžkem a Otakarem Brouskem v hlavních rolích.Periferie Františka Langera vypráví příběh propuštěného vězně Franciho, kterému náhoda přivede do cest…

Obrázek podcastu Černobílé pohádky

Černobílé pohádky

Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V audioknize najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba tr…

Obrázek podcastu Hrabě Monte Christo

Hrabě Monte Christo

Světoznámý příběh lásky, zrady a pomsty ve vynikajícím rozhlasovém zpracování z roku 1967.

Obrázek podcastu Přístav v mlze

Přístav v mlze

Komisař Maigret řeší případ záhadné vraždy, nenadálého dědictví a tajemných rodinných souvislostí.

Obrázek podcastu Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek

Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy.Hrají Jaroslava Adamová, Jiří Adamíra, Mi…

Obrázek podcastu Deset

Deset

Neobyčejný deník obyčejné holky. Život je hned veselejší, když máte kamarádku, jako je Viki Perryová! Viki Perryová má deset. A deset, to už NĚCO znamená! Znamená to dvojciferné číslo narozenin, více odpovědnosti a skoro už i postup na druhý stupeň základní školy. Deset…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014

100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014

Hostem L. Výborné - I. Klíma (spisovatel a dramatik)

Obrázek podcastu Máj (2009)

Máj (2009)

Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 2009 v interpetaci Báry Hrzánové"Hrzánová přednáší celý Máj zpaměti, už to je samo o sobě hodno obdivu, a zmocňuje se ho suverénně a především - a v tom je dědicem Mistrů z Violy - dokáže vychutnat se…

Obrázek podcastu Šimková: Krkonošská pohádka

Šimková: Krkonošská pohádka

1.CD Jak Trautenberk pytlačil v Krakonošově revíru, Jak Trautenberk topil Krakonošovým bukem, Jak chtěl Trautenberk sojčí peříčko, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk dát Kubu navojnu, 2.CD Jak dostal Kuba od Krakonoše dukát, Jak Trautenberk otrávil str…

Obrázek podcastu Komedie o strašidle

Komedie o strašidle

Rozhlasová adaptace klasické Plautovy antické komedie o kupci, který při návratu z dlouhé plavby zjišťuje, že ho syn rozmařilým životem přivedl do dluhů. Situaci i svou kůži zachrání synův otrok svými vychytralými kousky. Hrají Ivo Gübel, Bohumil Bezouška, Oldřich Slaví…