Audiokniha Lucemburská epopej I.

Krev na sněhu
Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, v afektu ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. …

Na ledě
Její rozvrh by rozplakal i ty nejotrlejší… Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není p…

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

OPEN
Může člověk nenávidět to, v čem vyniká? Autobiografie Andre Agassiho je upřímnou výpovědí jednoho z nejlepších tenistů nedávné minulosti o vlastním životě. Agassi se šokující otevřeností popisuje svůj tenisový i soukromý život, a to od raného dětství, kdy ho – stejně j…

Důvod k naději
Světově uznávaná bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová změnila svým výzkumem v šedesátých letých letech 20. století pohled na chování šimpanzů a významně se zasloužila o jejich ochranu. Zjistila například, že tito primáti používají nástroje, že dokážou projevova…

Geniální přítelkyně IV.
Čtvrtý díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. V závěrečném díle tetralogie přijde vyvrcholení příběhu a tvrdé zúčtování. Elena opustila manžela, aby žila s Ninem Sarratorem, kterého si oblíbily i její dvě …

Nechajte to tak
Ak sa márne snažíte dosiahnuť svoje vytýčené ciele alebo nájsť niečo, čo by vám prinieslo viac šťastia do života, problém nie je vo vás. Problémom je moc, ktorú odovzdávate iným ľuďom. V tejto audioknihe sa dozviete, ako vás tri obyčajné slovká – Nechajte to tak – môžu …

Zalamejský sudí
Rozhlasová úprava divadelní hry slavného španělského dramatika, v níž sedlák Crespo hájí svou čest proti zvůli vojenské moci. V roce 1954 ji nastudoval režisér Přemysl Pražský s Karlem Pavlíkem, Bedřichem Karenem, Václavem Voskou, Jiřinou Petrovickou a Miroslavem Doleža…

Nikdo není vinen
Kriminální román z periferního prostředí předválečné Prahy s Ivanem Trojanem v hlavní roli Nikdo není vinen (1941) je kriminální román z periferního prostředí předválečné Prahy. Obchodní zástupce, který zbankrotoval a zůstal zcela bez prostředků, dorazí do Prahy, aby p…

Spolubývajúca
Tiffy si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, ktorý ponúka spolubývanie so zdieľanou manželskou po…

Šedý muž
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Tři prasátka a vlk
Třetí díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Tři prasátka a vlk. V roli vypravěčů se představí tentokrát známí herci jako je např. Jitka Molavcová, Tomáš Juřička, či Martina Hudečková.

Život víry 2020/9
Život víry 2020/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Štěpán Matuška, Lenka Malinová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Potřebujeme domácí skupinky? Jaké formy můžou mít domácí skupinky a jaký je…

Nevěsta
Misery Larková je upírka. Ne že by z toho dělala něco zvláštního. Prostě má v ledničce krevní konzervy a vážně nemusí sluneční svit. Na druhou stranu, její druh pro ni nikdy nic dobrého neudělal, takže raději žije mezi lidmi s jedinou kamarádkou, kterou kdy měla. Jenže …

V lese visí anděl
Policejní detektiv Holger Munch se chystá do důchodu, v němž si chce užít vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuji …

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Hříchy pro posluchače rozhlasu 6 - Perokresby
Perokresby aneb Šifra mistra Mikoláše AlšePojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Den…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Osvícení
Horský hotel Overlook se nachází v nejpůvabnějším koutě státu Colorado a zvlášť v zimě budí dojem klidu. Wendy Torrenceová si v něm touží nejen odpočinout, ale také docílit zlepšení narušených rodinných vztahů. Naproti tomu její manžel Jack, zkrachovalý učitel a nevyléč…

Goldstein
Berlín roku 1931 – válka gangů v době hospodářské krize. Když Gereon Rath dostane za úkol sledovat amerického gangstera Abrahama Goldsteina, netuší, že z kolegiální výpomoci pro americkou Bureau of Investigation se brzy stane smrtící závod. Zatímco se na svém pozorovací…

Záhada na zámku Styles
„Dohlédněte na ni, pane Hastingsi. Moje ubohá Emily. Jsou to žraloci – všichni.“ Třicátník kapitán Hastings se v létě roku 1917 na pozvání přítele Johna Cavendishe ocitá na styleském panství v Essexu, aby zde po propuštění z armády strávil zdravotní dovolenou. V domě pa…

Zmoudření dona Quijota
Dykova tragédie o pěti dějstvích patří mezi významná díla české dramatiky 20. století. Už v dobové recenzi se hovořilo o pozoruhodné rozhlasové relaci a i dnes můžeme psát podobně. Je pravda, že výkon Ladislava Boháče je notně patetický; je to ale patos upřímný a pravdi…

Spalovač mrtvol
"Jediný prostor, který má smysl, je prostor v rakvi," říká Karel Kopfrkingl ústy Davida Novotného Temná groteska o proměně člověka v bestii. Jak se z obyčejného, spořádaně žijícího člověka, milujícího svou rodinu, hudbu a umění, stane netvor, který dokáže bez mrknutí o…

Košlerová: Příběhy včelích medvídků
Soubor oblíbených pohádek, známých z televizního Večerníčku, obsahuje vše, co dosud Supraphon se včelími medvídky vydal (Příběhy včelích medvídků 71 0293-2, Další příběhy včelích medvídků /2 71 0544-2, Nové příběhy a písničky včelích medvídků /3 SU 5193-2 a Pučmeloud a …

66 poviedok na večery a noci
Kniha 66 poviedok na večery a noci je šiestou zo série 7 kníh, ktoré spolu obsahujú 400 mystických poviedok. V tejto sérii sú krátke z nich, ich dĺžka je 6 až 8 strán. Všetky sú zoradené od kratších po dlhšie. Najznámejšie z nich sú = 50*/ Popoluška, 57*/ Janko a Marien…