Audiokniha Luca

Obrazy ze starého zákona
Autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné biblické příběhy, které se staly součástí tří světových náboženství a základem kulturní historie lidstva. Poslech krátkých kapitol v interpretaci Lukáše Hlavici se může stát společným rodinným zážitk…

Zázraky na Hradčanech
Ten den, kdy jsme se s Jiřím vydali natáčet na Hradčany, byl vlastně taky trochu jako zázrak. Mimořádně krásný, slunný podzimní čas, prostředí právě tak akorát bohaté na zvuky dokreslující místa plná turistů, ale nepřehlušující šum vysokých kaštanů a akátů pamatujících …

Přísně tajné
Z komentáře Zdeňka Svěráka k původnímu LP 0 18 0626 vydanému Supraphonem v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ...neděli co neděli přesně ve 14 hodin 50 minut připlouval po středních vlnách "muž, který leccos ví". Jeho znělka s přísně tajným razítkem a vzru…

Jmenuju se Ozzy
Jmenuju se Ozzy - audiokniha obsahuje vlastní vyprávění Ozzyho Osbourna o tom, jak se z povaleče a alkoholika bez budoucnosti stala žijící legenda rockové scény. Se skupinou Black Sabbath a poté jako sólový umělec získal dvě Grammy a po celém světě prodal přes sto milió…

Oheň a krev I.
Fascinující kronika dějin královského rodu Targaryenů, předcházející Hře o trůny. Targaryeni jako jediní z dračích pánů a jezdců uniknou Zkáze Valyrie, usadí se na Dračím kameni a postupně se zmocní vlády nad Západozemím. Přesto se však nedokáží ubránit vnitřním svárům…

Hurvínek má smůlu
Sedm dialogů napsala Helena Štáchová pro dřevěné hrdiny Divadla S+H a spolu s Martinem Kláskem (Spejbl, Hurvínek) a Miroslavem Polákem (Žeryk) je také natočila. Tímto titulem se vrátila k tradici, kterou zavedl Miloš Kirschner v návaznosti na Josefa Skupu, totiž k dialo…

Měl jsem psa a kočku
Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Osudy
O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže…

Všem klukům, které jsem milovala
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. …

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit
Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Vypráví příběh malého Matýska, kterého zvířátka naučila hezky mluvit. Logopedická pohádka je plná říkanek a písniček, při nichž se dě…

100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák 06.06.2014
Hostem L. Výborné - Z. Svěrák (scenárista a spisovatel)

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Dítě na vlastní pohon
Rodičovství není snadné – milujeme své děti a děláme pro ně, co můžeme. Ale opravdu závisí úspěch potomků na tom, kolik úsilí věnujeme jejich školním výsledkům a volnočasovým aktivitám? Dítě na vlastní pohon vás přesvědčí, že trend přehnané péče, tzv. helicopter parenti…

Smích prodlužuje život! 7
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Brunát (ředitel nakladatelství Grada)

Poslední dny Pompejí
Než město pohřbil popel Vesuvu… Roku 79 našeho letopočtu pohřbila erupce sopky Vesuv antické město Pompeje. Roku 1834 napsal o této tragické události lord Edward George Bulwer Lytton strhující historický román. Že jsou Pompeje antické město, které roku 79 našeho letopo…

Zábranský: Bludičky a Jakoubek a další pohádky
Bludičky jsou podle pověstí zelená, modrá i jinak zbarvená mihotavá světélka, která se objevují v noci u bažin a lákají pocestné do močálů. Někdy ale také pomohou hodným lidem najít cestu z lesa či dokonce poklad a jindy potrestají lidi zlé.... První dvě pohádky z pera …

100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Rapprich (vulkanolog, Česká geologická služba)

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Kniha pro partnery
Jak vybudovat spokojený vztah, ve kterém se budou partneři vzájemně doplňovat a v němž budou společně růst? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám na základě vlastních zkušeností ukážou, jak se při budování láskyplného vztahu vyhnout slepým uličkám. Partnerské r…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

O Dudáskovi
Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti v původním skvělém hereckém obsazení.1. Jak Dudásek budil křepelky, 2. Kvítkové slavnosti, 3. Obláčkový výlet, 4. O kvítkových hodinách, 5. O lučním koníkovi, 6. O sedmikrásce Osoby a obsazení: vypravěč (Vladimír Ráž),…

Kniha džunglí - Člověk jde k lidem
Druhý díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího s…

Mne soudila noc
Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…