Audiokniha Lotosové střevíčky

Ještě že nejsem kat
Být katem může být výnosné i pěkně nebezpečné řemeslo. Dobrodružný příběh z renesanční Prahy. Hlavními hrdiny je zdánlivě nesourodá trojice – staroměstský rychtář, katovka a zběhlý student teologie. Dobrodružný detektivní příběh se odehrává v renesanční Praze. Román vzn…

Hluboká práce
V dnešní době neustálé online dostupnosti většina lidí ztratila schopnost ponořit se hluboce do práce a své dny místo toho tráví v horečné smršti e-mailů a sociálních sítí, aniž by si uvědomovali, že existuje lepší možnost. V knize Hluboká práce představuje Cal Newport…

Hovory s Bohem III.
Tohle je neobyčejná kniha. Poslední díl trilogie obsahuje zásadní autorovy myšlenky o naší cestě za porozuměním Boha, o našich pochybnostech i hledání opravdovosti. Hovory s Bohem jsou určeny všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. Autor vstu…

Hranice bolesti
Na dně lomu je nalezeno tělo třináctileté Terezky. Brutální vražda šokuje celé město, vyšetřování kapitánky Martiny Vránové a podporučíka Filipa Bauera je však bezvýsledné. Po třiceti letech se případ znovu otevírá a spolu s ním i staré rány. Vrah po sobě nenechal jen m…

Jak přišla basa do nebe
Půvabné příběhy Marie Kubátové jsou vždy zasazeny do jejího oblíbeného krkonošského kraje a postavy rozprávějí zdejším nářečím. A jeden z těchto příběhů vám nabízíme.Hra Jak přišla basa do nebe vypráví příběh muzikantské party kapelníka Tuláčka, která se díky svému hráč…

1001 myšlenek, které změnily naše uvažování
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Umění vítězit
Autor je zakladatelem společnosti Nike, Inc. a jedním z nejvýznamnějších představitelů mezinárodního obchodu. Jako čerstvý absolvent obchodní školy si od svého otce půjčil padesát dolarů a založil firmu s jediným prostým cílem: dovážet z Japonska vysoce kvalitní a zárov…

Nikdy sa nezastavím
Vždy a všade sa musí nájsť nejaký rebel, ktorý vidí tie vysoké múry a prekážky, ktoré nás brzdia a rozdeľujú, a všetkým naokolo ukáže, že nič nie je nemožné, a zbúra ich. Mal by to byť niekto, kto je výnimočný a kto dokáže iných motivovať pozrieť sa na svet inak. Prečo …

BASIL – Valašský vojvoda
Legendární stvořitel mnoha fantasy hrdinů, Miroslav Žamboch, nepřestává překvapovat. Po všech fantastických hrdinech vytáhne na světlo světa obyčejnýho chlapa z Moravy. A pište si, že to není jen tak nějakej obyčejnej chlap. Protože tohle je… Basil! První polovina třin…

Černá píseň
Dokáže zastavit zlovolného dobyvatele, aniž by sám zaujal jeho místo? Poté, co Kehlbrand Reyerik přezdívaný Temný rytíř se svou hordou fanatických válečníků zpustošil Ctihodné království, pokračuje ve svém krvavém tažení na Dálný západ. Kupecká království padají jedno p…

Kouzelný měsíc
Kouzelný měsíc je vyprávění o dobrodružstvích malého autíčka, jeho kouzelných proměnách, ale i touze být užitečným a vůli překonávat překážky. Odehrává se v malebné vesničce Jouzov, kde smutné odložené autíčko Červeňák dostane druhou šanci být zaseprospěšný a dostat se …

Muž, který si pletl manželku s kloboukem
Lidský mozek je fascinující vesmír. Skutečné příběhy pacientů slavného amerického neurologa. Autor líčí jejich nemoci i odlišnosti s neobvyklou mírou empatie. Kdy si začnete plést manželku s kloboukem? Tehdy, když váš mozek ztratí schopnost rozpoznávat detaily a všechny…

Bílá paní na hlídání
Vtipné příhody nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na za…

Svědomí
Jednou za rok, vždy na stejném místě. Parta bývalých spolužáků se schází v penzionu uprostřed Vysočiny, aby si připomněli staré časy. Letos ale nebude co slavit – jeden z nich už se totiž domů nevrátí. Policista Marek Tengler se znovu pouští do vyšetřování, které vede h…

Zpěv Susannah
Série Temná věž popisuje cestu hlavního (anti)hrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního „pistolníka“, při hledání Temné věže. V tomto díle musí Roland a jeho ka-tet zachránit těhotnou Susannah, v jejímž těle sídlí démonická matka Mia, která chce přivést na svět své…

Stezka odvahy
Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Zlato Arkony – kniha první
Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy. Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu. Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Pavel, Rauvolf: Pověsti českých hradů a zámků
Velkorysý projekt kapely Čechomor a Supraphonu. Celkem na třech albech vycházejí postupně pověsti hradů a zámků na Moravě (ty byly již vydány na podzim roku 2008), v Čechách (vycházejí nyní) a ve Slezsku (vyjdou na podzim 2009). Legendy, opředené kolem tajemných staveb …

Kočky a 14 dalších povídek
Dva mladé páry fascinované temnou turistikou se vydávají na místa spojená s tragédiemi. Letec se během první světové války setkává s prastarou nenávistnou entitou. Zvířata se osvobodí od nadvlády lidí. Pohledný kněz ukrývá temné tajemství. Kočky nejsou tím, čím se zdají…

33 pověstí o hradech a zámcích
33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům. Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší histori…

Srdcaři
Zkuste si představit, že jste na sále a stojíte nad nemocným člověkem, jehož srdce budete za chvíli operovat. Co by vám v tu chvíli běželo hlavou? Mysleli byste víc na pacienta, na sebe, anebo snad na někoho, koho milujete? Báli byste se? Možná za dveřmi sedí někdo, kdo…

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …