Audiokniha Losos v kaluži

Cooper: Poslední Mohykán
Poslední Mohykán je historicko-dobrodružný román, jedna z nejlepších indiánek všech dob.. Příběh je situován do doby sedmileté války mezi Francouzi a Angličany, jejímž důsledkem byl konec koloniálníhopanství Francouzů na území dnešních Spojených států amerických. James …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Dekameron: Den osmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

O smrti a jiných hrůzách
První krok k Temnotě nese název O smrti a jiných hrůzách a obsahuje tři povídky. Autorem první z nich – Strašidelný domeček pro panenky – je příhodně Montague Rhodes James, jenž se za svého života zprvu věnoval výhradně vědecké práci, ovšem později uspěl i se strašideln…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Stín modrého býka
Stín modrého býka - audiokniha obsahuje jedno z nejlepších děl české historické fantasy. Autor Leonard Medek a Františka Vrbenská. Čte Jiří Pobuda. Historický román s fantastickými prvky nás zavádí do české kotliny čtvrtého století, kde dochází ke konfliktu mezi zájmy t…

Sny v čarodějnickém domě
Vyvolaly ty sny horečku, nebo horečka způsobila sny? To už Walter Gilman nevěděl. Nadějný student matematiky a geometrie s nástupem na Miskatonickou univerzitu v Arkahmu doslova propadl tamnímu přízračnému kouzlu a našel zálibu v okultních vědách. Záměrně se ubytoval v …

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Dekameron: Den sedmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Jak zamotat dračí příběh
Škyťák musí odvrátit výbuch sopky na ostrově Lávolumpů, která už pěkně dlouho hřímá. Pokud vulkán exploduje, vylíhnou se z vajec hrůzní hubivci. Zabránit tomu může jen ohnikam, který je třeba vrátit do jícnu kráteru. Ale jako na potvoru ho zrovna někdo ukradl. Podaří se…

O mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu
V roce 1993 vznikla velmi ojedinělá nahrávka humorných vzpomínek ak. malíře Vladimíra Komárka. Interpretem byl Josef Vinklář, hudební doprovod vytvořilo trio Ladislav Gerendáš, tehdy ještě neznámá Leona Machálková a Václav Knop. V nahrávce je použit i autentický hlas Vl…

Třikrát Sherlock Holmes
Tři příběhy Sherlocka Holmese v další méně známé dramatizaci v hlavních rolích s Aloisem Švehlíkem a Iljou Prachařem.

Nejmilejší večerníčky
Broučci, Káťa a Škubánek, Maxipes Fík, Křemílek a Vochomůrka, Maková panenka, Rumbajs a Cipísek, víla Amálka a králící z klobouku, Bob a Bobek. Kdo z malých diváků a posluchačů by je neznal!Četné reprízy TV večerníčků a stálý zájem o audiokazety s těmito hrdiny jsou nej…

Stručne a jasne
„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá…

Tři sestry
Jedna z nejslavnějších her evropské dramatické literatury o nenaplněných snech tří sester, živořících na provincii a toužících odjet do Moskvy. Jako málokterý autor dokázal Anton Pavlovič Čechov zachytit ubíjející všednost, která pomalu, ale neúprosně drtí životy jeho p…

Doyle, Crawford, Middleton: Hrůzostrašné příběhy - Vřeštící lebka
Výbor strašidelných povídek čerpá z textů anglických a amerických autorů 19. století, kdy vzniklo nejvíc skvělých fantastických a hrůzostrašných příběhů. Pro zvukovou verzi byly vybrány ty povídky, jejichž působení je umocněno tajemnými šelesty, skřípěním, vzlykáním, je…

Alenka v kraji divů
Další z rozhlasových adaptací slavného literárního příběhu. Autorem scénáře a režie byl nestor rozhasové režie Josef Červinka.Účinkují Ivanka Devátá, Jaroslav Kepka, Zdena Hadrbolcová, Josef Svátek, Josef Velda, Rudolf Deyl ml., Jiří Suk, Luděk Kopřiva, Nelly Gaierová,…

Stvorení pre beh
Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S…

Kobra
Mistr politického thrilleru Frederick Forsyth opět ve skvělé formě! Mladík, který umírá ve washingtonské čtvrti Anacostia, by se ani v nejmenším nenadál, že jeho smrt vyvolá novou válku mocností. Tentokrát však nepůjde o politiku, o vojenskou převahu ani o zdroje surov…

Případ hrozníčkové náušnice
I tentokrát nás Slavomír znovu přesvědčí o své diplomatické uhlazenosti a mazanosti. Třetí ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Třetí kniha ze série historických …

Pohádky ze stříbrného města
Když se řekne Kutná Hora, vybaví se většině lidí pověst O kutnohorských havířích, silueta chrámu sv. Barbory a nakonec královské město, v jehož útrobách se skrývají tajemné příběhy. A takové tajemné příběhy nalezneme v Pohádkách ze stříbrného města, jež by se daly překř…

Shakespeare
12 převyprávěných her v historických souvislostech Průvodce dílem geniálního renesančního dramatika představuje dvanáct jeho divadelních her v chronologickém pořadí, ale přiblíží také jejich inspirační zdroje, kulturní pozadí a okolnosti jejich vzniku. Každá z her je do…

Metro 2035
Dva roky poté, co Arťom zbavil metro hrozby ‘černých ďáblů, žije se ženou na rodné stanici VDNCh, ale neustále si v hlavě přehrává hlas, jenž se na okamžik ozval z vysílačky na vrcholku věže Ostankino. Jsou snad někde další přeživší i mimo moskevské metro? Utkvělá myšle…

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Felix Holzmann ztracený a nalezený
Soukromý zvukový archiv stále obdivovaného komika Felixe Holzmanna vydal svá tajemství. Je to především téměř pět desítek anekdot v neopakovatelném Holzmannově přednesu a tři jeho dialogy s Františkem Budínem, které v celé šíři pamatují pouze diváci jejich veřejných vys…