Obrázek podcastu Kamil - malíř snů

Kamil - malíř snů

Vašek se těší k dědečkovi a babičce. Děda ho tentokrát vezme na výstavu malíře Kamila Lhotáka v Obecním domě. A Vašek je nadšený. Zvláště z dopravních prostředků. Ta krásná letadla, lodě, ponorky, vlaky, kola a jiné! A to ještě děda tvrdí, že jsou obrazy kouzelné. Večer…

Obrázek podcastu Ničeho nelituju

Ničeho nelituju

Život plný kotrmelců. Na divadle, před kamerou, s velkou rodinou, ale vždy s jedinečným životním optimismem... Pětidílná četba ze vzpomínek Jiřiny Steimarové vznikla na základě knihy, kterou napsala spolu s publicistkou Kamilou Čížovou. Její podtitul, Život plný kotrmel…

Obrázek podcastu Stopy v dešti

Stopy v dešti

Beze jména. Bez tváře. Bez slitování. Osmý díl mrazivé série s Madison Harperovou. V kalných vodách Lost Creek je nalezeno bezhlavé tělo s děsivým vzkazem – červenou růží v hrdle. Madison Harperová řeší nejtěžší případ své kariéry. Současně pátrá po zmizelém chlapci a …

Obrázek podcastu Děti Volhy

Děti Volhy

Osudy malého člověka v běhu velkých dějin. Osudy povolžských Němců koncentrované v příběhu venkovského učitele němčiny, s nímž od roku 1916 do roku 1946 prožijeme třicet hladových, krvavých, revolučních, a přesto nesmírně zajímavých let. Do Ruska přišli na pozvání carev…

Obrázek podcastu Planeta opic

Planeta opic

Soror je latinsky „sestra“. Bude ale na této sesterské planetě vše tak, jak jsme „civilizovaně“ zvyklí? Výprava pozemšťanů k obydlené oběžnici v souhvězdí Orion, kterou líčí zápisky francouzského novináře Ulyxe Mérouxe vložené do láhve plovoucí vesmírem, se zprvu jeví j…

Obrázek podcastu Toulky první republikou 26–50

Toulky první republikou 26–50

Světla a stíny první republiky v úspěšném seriálu Českého rozhlasu. Beneš, Peroutka, pátečníci, Osvobozené divadlo, Hašek, Junková, Barrandov, Podolská, Jesenská, komunisté, funkcionalismus, sport, mlsání a mnoho dalšího. Účinkují: Jaroslav Plesl, Jana Stryková a Jiří…

Obrázek podcastu Eugenie

Eugenie

Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Obrázek podcastu Čert nikdy nespí

Čert nikdy nespí

Čert Kazimour má velké potíže, neboť již delší dobu žádá nové silnější brýle a ty stále nejsou k dispozici. A právě kvůli tomu, že špatně vidí, se mu stále častěji klíží oči při četbě v pekelném zákoníku, takže nechtěně porušuje heslo: Čert nikdy nespí...

Obrázek podcastu Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Obrázek podcastu Život víry 2025/09

Život víry 2025/09

Život víry 2025/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: V časech neklidu hledáme hluboké kořeny Mark Sayers je j…

Obrázek podcastu Reštaurácia na konci vesmíru

Reštaurácia na konci vesmíru

Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Pohádka loupežnická (1990)

Pohádka loupežnická (1990)

Oblíbená dramatizace jedné z nejznámějších pohádek ze sbírky Karla Čapka Devatero pohádek. "Strašně rád jsem měl třeba Pavlíčkovu dramatizaci Čapkovy Loupežnické pohádky...." režisér Jiří Horčička.

Obrázek podcastu Pinocchio

Pinocchio

Drahý nosáčku Pinocchio, čteme tvůj napínavý příběh a bez dechu sledujeme, jak se protloukáš nebezpečným světem. Tvůj tatínek Geppetto tě vyřeže ze zázračného špalíku a ty od něj vzápětí utečeš, touláš se světem a vůbec ti nevadí, že všichni mají o tebe strach. Oklameš …

Obrázek podcastu Magická Praha

Magická Praha

V magických mýtech nacházíme pravzorce lidského chování, odpovědi na základní otázky týkající se smyslu života, zrcadlo lidské duše. Jejich uvědomováním vytváříme neviditelné pouto s minulostí, oživujeme tradice, abychom pochopili, jakou úlohu na světě máme. Praha je ja…

Obrázek podcastu Tyhle fragmenty

Tyhle fragmenty

„Existujou na to výzkumy a psychoterapeuti si na tom postavili profesi. Je jedno, co v životě děláte, ale vždycky se ze všeho nejvíc snažíte zavděčit rodičům.“ Mimořáná vícehlasá četba pro 18 interpretů. Hořkosladká povídková sbírka Biancy Bellové, autorky oceňované nov…

Obrázek podcastu Domovní důvěrnosti (E. Balzerová)

Domovní důvěrnosti (E. Balzerová)

Úsměvné povídky, jejichž hrdiny jsou osobití a svérázní lidé z autorčina okolí, svérázné figurky z Malé strany, a řada přátel.Začínáme Ódou na kvetoucí brambor, který jí kdysi dávno pomohl objevit, jak je důležité podívat se docela jinak na běh světa i na věci a událost…

Obrázek podcastu Máj (2008)

Máj (2008)

Jednou z nejpozoruhodnějších divadelních inscenací Máje se pyšnilo brněnské Divadlo U stolu. V něm se Máje ujal František Derfler. Ke spolupráci přizval rockového bubeníka Zdeňka Kluku, a dva mladičké účinkující: Jiřího Valůška pro roli Viléma, strašného lesů pána, a Er…

Obrázek podcastu Epizody 2084

Epizody 2084

Svět v roce 2084 – co zbyde z lidské společnosti? Pavel Hénik ve sbírce dvaceti povídek vtahuje čtenáře do světa, který fascinuje i děsí zároveň. Jak bude vypadat rok 2084? Zachováme si lidskou podstatu, nebo nás pohltí neúprosný technologický pokrok? Ovládneme umělou i…

Obrázek podcastu Padrino Krejčíř - Afričan

Padrino Krejčíř - Afričan

Děj knihy vychází ze skutečných událostí a odehrává se v Jihoafrické republice, kde Krejčíř žije od roku 2007, aby se vyhnul vězení za miliardové podvody a přípravu vraždy v České republice. Jaroslav Kmenta mapuje Krejčířův život v jihoafrickém podsvětí, ve kterém se Kr…

Obrázek podcastu Jedna želva za druhou

Jedna želva za druhou

Je v pohodě nebýt v pohodě. Šestnáctiletá Aza se sice jmenuje příjmením stejně jako slavný detektiv, ale přesto neměla vůbec v plánu pátrat po záhadně zmizelém miliardáři, s jehož synem se v dětství přátelila. V sázce je však sto tisíc dolarů a její nejlepší kamarádka D…

Obrázek podcastu Nejhorší děti na světě 2

Nejhorší děti na světě 2

Svět je plný dětí tak hrozných, že na ně jedna audiokniha rozhodně nestačí. Tihle vejlupci jsou ještě mnohem horšejší než tlupa, kterou vám představil první díl. Tak třeba proti Hubertovi je Otesánek hadr. A Stáza nebo Simon tolik touží po slávě a vítězství, že se neští…

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí

Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí

Nečekané dědictví umožní rodině Grega Heffleyho důkladně přestavět dům. Jenže brzo se zjistí, že taková rekonstrukce není žádná legrace. S každou zdí, která jde k zemi, se objeví nějaký nový problém: shnilé dřevo, jedovatá plíseň, nevítané potvůrky a ještě něco mnohem z…

Obrázek podcastu Na ledě

Na ledě

Její rozvrh by rozplakal i ty nejotrlejší… Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není p…