Audiokniha LOH 1964 Tokio: fotbal ČSSR - Maďarsko - finále

Poslední království
Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab…

Trosečníci z Vlaštovky
Ostrov Divokých koček na obzoru! Nadčasový prázdninový román plný zážitků dětských hrdinů, které po ztroskotání lodi čekají nesčetná dobrodružství na souši. K jezeru na anglickém venkově přijíždí opět po roce strávit báječné letní prázdniny čtveřice dětí - Vlaštovky…

Zinnerová: Linda, kočka zahradní a další pohádky o zvířátkách
Pohádka Markéty Zinnerové o kočce Lindě, která se jednoho dne objevila v rodině Jandovic. Vzhledem k tomu, že Linda má mnoho lidských vlastností, veselá vyprávění z jejich společného života neberou konce. Album doplňují další čtyři pohádky o zvířátkách v interpretaci Ji…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Dámský klub půlnočního plavání
Na životě bývá někdy nejtěžší ho přežít. Tak alou do vody a plaveme! Čerstvě ovdovělá Elizabeth z irské vesnice na pobřeží Atlantiku má dvojnásobný důvod truchlit. Zesnulý manžel, jenž v obci působil jako nerudný praktický lékař, ji svými utajenými dluhy dostal do pěkné…

Pohádky X.
Některé snímky z alba Pohádky X. 1118 2780 vydaného Supraphonem jsme již digitalizovali a v jiných kombinacích poslali za svými posluchači, ale kompletní album v původně podobě tak, jak vyšlo v roce 1980, posíláme do digitálního obchodu poprvé, na přání našich zákazníků…

Valard & příhoda s Havranářem
Prequel k české kultovní fantasy Valard & Vejce na draka. Opět se hlavní hrdinové ocitnou v rýži, ale tentokrát i vinou Havranáře a jeho mimořádně vulgárního ptáka. Krátký příběh nabitý akcí, humorem a absurdnem tak, jak jsme u tvorby Jana Marvela Horna zvyklí. A navíc …

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Povídky z kavárny
Úsměvné povídky pro dobrou náladu! Na milý a místy nostalgický výlet do prvorepublikové kavárny zvou posluchače autoři a interpreti nové audioknihy. Tvůrci vybrali povídky a fejetony od nejslavnějších českých spisovatelů meziválečného období. Literární texty mistrů čes…

Cesta k billboardu
Sbírku krátkých próz básníka, publicisty a divadelního režiséra Ondřeje Škrabala spojuje téma pokroku a potřeby neustále se zdokonalovat. Cesta na blízký Západ je jako určitá fascinace čímsi lepším, tím, k čemu vzhlížíme v naději, že nám bude dovoleno něco odpozorovat. …

Hlas poznání - Toltécká kniha moudrosti
Anglická Don Miguel Ruiz, autor bestsellerů Čtyři dohody a Pátá dohoda, nám v této audioknize připomíná jednu hlubokou a prostou pravdu: Chceme-li skoncovat s emočním utrpením a obnovit svou radost ze života, musíme přestat věřit lžím, většinou o sobě samých. Tato průko…

Ezopovy bajky
Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

TEMNÝ PÁN: Školní roky
„Když se vzbudil, zjistil, že je v posteli… Podíval se na sebe. Pořád ještě měl tělo lidského dítěte. Nebyl to tedy sen.“ Průšvih na n-tou! Temný pán prohrál střet s magií Dobra – PCHÁ! – a obří vesmírný škyt ho vyvrhl na parkoviště před obchodním domem v jihoanglickém …

Brána osudu
Poslední román královny detektivek & Poslední případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Z kompletního seznamu díla královny detektivek Agathy Christie lze vyčíst, že příběhem amatérských detektivů Tommyho a Pentličky svou literární dráhu začínala a také končila. D…

Bezhlavý jezdec
Americká prérie roku 1850. Dusot koňských kopyt střídají zvuky svištících kulek v době, kdy muži řešili své spory kolty. Do nich se ozývají hlasy tvrdých a nesmlouvavých můžů v podání Ladislava Mrkvičky, Vladimíra Dlouhého a Lukáše Vaculíka.Lovec divokých koní Maurice s…

Sněhová královna
V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky…

Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána
Toto je příběh ze Sedmimoří… … vlastně teda jako druhý příběh ze Sedmimoří. A jako takový má určitá pravidla: Všeho víc! Víc výbuchů, víc přestřelek, víc dostaveníček holek s klukama… ale to by asi nebyl ten příběh ze Sedmimoří, ne? Tak alespoň moře šermířských soubojů,…

Vánoční hudba středověku a renesance
Pořad o mnohotvárných podobách vánoční hudby ve středověkých a renesančních Čechách. Ukázky vánoční vokální polyfonie s odborným výkladem a komentářem. V roce 1989 připravil muzikolog Jaromír Černý. Zpívají soubory Dyškanti a Pražští madrigalisté. Slovem provázejí Dan…

Zkurvenej příběh
Les a mlha kam se podíváš. Místo, kde každý zná každého a kde soukromí je jenom iluze. To je malý ostrov Glass Island, kde žije šestnáctiletý Henry a kde byla zavražděná jeho přítelkyně. Kdo je vrahem? Pro obyvatele ostrova se Henry stává hlavním podezřelým a bedlivě ho…

Kód života
Je naše osobnost utvářena více prostředím, či za vše můžou vrozené dispozice? Otázka, kterou se lidstvo zabývá po staletí, se zdá být s rozvojem genetiky blíže svému rozluštění: pochopitelný vliv mají oba faktory, ale geny v tomto souboji dominují. Jsme, kým jsme ne dík…

Nesmírný
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí zvláštní záhadě a jeho protivník, zkušený manipulátor se želez…

Pár zbytků pro krysy
V roce 2020 se představil novelou Smrt bývá nehezká a rovnou předvedl, že je skvělým vypravěčem, který si nebere servítky. Tentokrát v ruce držíte knihu, kde Jiří Sivok odhaluje svou povídkovou tvorbu.Obestře vás temnota, kterou naleznete jak ve své minulosti, tak v sou…

Mauglí
Světoznámý příběh o přátelství, lásce, ale i o boji o přežití nás zavede do džungle, v níž se malý chlapec Mauglí bude muset naučit vlčí řeči, zákonům džungle a pravidlům slušného chování. "Kiplingova předloha má k romantické pohádce opravdu daleko. Je to napínavý, dra…

Pláž v Chorvatsku
Odplujte do krásného Chorvatska za letním sluncem, třpytivě tyrkysovým mořem a romantickým příběhem, který nedokážete odložit, dokud ho nedočtete! Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadi…