Audiokniha Líheň II. - Královna smrti

Nultá hodina
Zločin bez motivu. Klasická detektivka z pera královny zločinu. Přestože v ní nevystupuje Hercule Poirot ani slečna Marplová, ale inspektor Battle, zločin zdánlivě bez motivu a jiskřivé dedukce vedoucí k odhalení pachatele, nebudou chybět. Klasická detektivka z pera krá…

Vilma běží o život
Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, z…

Správná pětka na ostrově pokladů
{'cs': 'Sourozenci Anna, Dick a Julián výjimečně netráví prázdniny s rodiči – jedou do Kirrinské zátoky za příbuznými, s nimiž se nikdy předtím neviděli. Teta je milá, strýček nerudný a sestřenka Georgina je sice trochu svérázná (slyší pouze na zkrácenou verzi svého jmé…

Tři prasátka a vlk
Třetí díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Tři prasátka a vlk. V roli vypravěčů se představí tentokrát známí herci jako je např. Jitka Molavcová, Tomáš Juřička, či Martina Hudečková.

Lada: O chytré kmotře lišce
Dramatizace známé dětské knížky malíře Josefa Lady zpracovává příběh chytré lištičky, kterou myslivcova dcerka naučí mluvit lidskou řečí. Liška využívá své dovednosti, sama si pak například telefonem objednává kýty šunky a přelstí všechny uzenáře v dalekém okolí. V přev…

Hospoda u hastrmana
Mokrosuché vyprávění z knížky Jana Drdy ve kterém se postupně dozvíte, co všechno si prožil pan hostinský Antonín Hrous, než získal svou milovanou Andulku. On totiž ve skutečnosti není obyčejný suchozemský člověk, nýbrž vodník čili hastrman.Pohádkové příběhy nezapomenut…

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.
Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Hrůzostrašné pohádky
Proč hrůzostrašné pohádky? Pohádky, jak víme, mají rády nejen naše ratolesti, ale i my, dospělí. Vždy v nich totiž vítězí dobro nad zlem, což nebývá ve skutečném životě pravidlem. A proč hrůzostrašné? Protože se při jejich poslouchání tak trochu bát je vzrušující a čí…

Střelené pohádky navíc ještě střeleněší
Ve Střelených pohádkách se stávají hrdiny příběhů, mimo tradičních princezen, princů, králů, královen, či čarodějů, věci běžného života. Například fusekle, kuchyňská chňapka, šroubovák, hřebíky, banán, PET lahve, děravý hrnec, peřinka z kočárku a další. Věřte, že i tyto…

Generálny omyl
Generálny omyl je príbehom nadmieru ambiciózneho človeka Maroša Žilinku, ktorý šiel za svojím cieľom aj cez mŕtvoly. Cestou na vrchol slovenskej prokuratúry intrigoval a uzatváral politické obchody, takže sa stal rukojemníkom skorumpovaných politikov, oligarchov aj tajn…

Královna Margot
Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Hrátky s čertem
Parafráze lidové pohádky o hubaté Káče a nebojácném vysloužilci Martinovi, který zachránil od pekla, loupežníka i poustevníka. Dnes už klasická národní pohádka Jana Drdy, oblíbená i z filmového zpracování. Rozhlasová úprava a režie Josef Bezdíček.

Nesprávná nevěsta
Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro…

Kouzla skřítka Metroníčka
Další z řady kouzelných rozhlasových pohádek v režii Jana Bergera a s báječným hereckým obsazením. Nenechte si ujít!

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Mníchov
September 1938. Hitler sa rozhodol začať vojnu. Chamberlain zúfalo túži udržať mier. O tejto otázke sa rozhodne v meste, čo sa navždy zapíše do dejín vďaka dohode, ktorá nielenže viedla k rozkladu demokratického Československa, ale aj otvorila dvere Hitlerovým politický…

Album pohádek "Supraphon dětem" 13. - O nastydlém Fajrmónovi, Mlíčko lepší nežli čokoláda,...
Třináctý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje pouze pohádky vyprávěné. Většina pohádek na tomto dílu je z pera soudobých autorů (Navara, Malinský, Kolafa, Hejná, Krůta), jen jedna pohádka je lidová. Ve vyprávění se střídají herci s nezapomenutelnými hl…

Druhá Nadace
Pokud Seldonův plán nezmaří Mezek, možná se o to přičiní samotná Nadace! Mutanta obdařeného netušenými psychickými schopnostmi, který si říká Mezek, čeká na cestě k nadvládě nad celou galaxií poslední překážka – záhadná Druhá Nadace, disponující podobnými silami, jako j…

Malomocný u Svateho Jiljí
Když kolem řádí malomocenství ducha, vyléčí nás jen soucitné srdce… S nadcházejícím podzimem L. P. 1139 hostí město Shrewsbury na pomezí Anglie a Walesu slavnou svatbu. Panovačný lord Huon de Domville si má brát krotkou lady Ivetu de Massard – a jsou to divné vdavky. An…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

Podařený párek
Texty folkloristy a dialektologa Josefa Štefana Kubína jsou pozoruhodné využitím nejrůznějších forem lidového nářečí. Tím spoluvytvářejí autentickou atmosféru časů krajánků, kteří za dobrou večeři platili hostitelům povídáním veselých i tajemných příběhů. Podařený páreč…

Jak se daří, pane Králík?
Děkuju za optání, pane Lišák," opáčí na titulní otázku králík hned v úvodu pohádky. A od té doby se už bude snažit o jediné: nenechat se vychytralým lišákem napálit.Souboji pana Králíka s panem Lišákem v podání Václava Postráneckého a Josefa Dvořáka bude zdatně sekundov…

Deník malého poseroutky 3
Řekněme si to na rovinu: Greg se nikdy nezmění. Někdo by to ale měl vysvětlit jeho otci. Ten si stále myslí, že ještě může svého syna vychovat a udělat z něj opravdového muže. Proto se taky horlivě snaží najít pro něj tu nejvhodnější „chlapáckou“ činnost. Greg se ale po…

Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nepravděpodobnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo. Ve druhé části sl…