Audiokniha Letní olympijské hry: Věra Čáslavská, Hans Zdražila a další

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Zpověď farářky
Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých…

Album scén z divadelních her (Drda, Vančura, Klicpera)
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Jana Drdy (Hrátky s čertem, Dalskabáty, hříšná ves), Vladislava Vančury (Alchymista, Josefína) …

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Markovič: Lovec přízraků – Vraždy, které šokovaly republiku
Ani kriminalisté nejsou z kamene. I oni mají emoce a neváhají je použít. V pravý čas a ve prospěch zákona… Při pohledu na tělo zavražděné osoby se snad každému sevře hrdlo i žaludek, nicméně vyšetřovatel případu emocím podlehnout nesmí. Profese mu káže vyrazit po stopě…

Čertovský brnkání
Toničce není dost dobrý její milý, chudý tkadlec František, zato se nechá bohatstvím obloudit od pekelníka, maskovaného za bohatého pána...Pohádka Anny Juráskové napsaná v duchu a stylem krásného podkrkonošského nářečí.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Řehoř), Toničk…

Zvěrolékař a psí historky
Zvěrolékař a psí historky - audiokniha obsahuje příběhy o psech, jejichž autorem je James Herriot. Čte Jiří Lábus. Režie Hynek Pekárek. Jiří Lábus čte příběhy o psech z knihy populárního britského spisovatele a veterináře Když se v roce 1966 objevila na knižních pulte…

Nabroušené pohádky a jiné macourkoviny
Geniální soubor fantastických pohádek Miloše Macourka Nevšední, místy až výstřední pohádky ze světa, kde je vše vzhůru nohama. Vaše děti je budou milovat, a vy také ! Výlet do světa, kde je vše vzhůru nohama! Představte si, že se vaše klíče od domu, sklepa a zahrady do…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke
Čert a Kača, O Smolíčkovi, O kohútkovi a sliepočke - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Óda na život
>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra…

Vilma běží o život
Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, z…

Svěrák: Po strništi bos
Poslední kniha Zdeňka Svěráka sklízí zasloužený čtenářský obdiv. Její zvuková podoba je tedy přirozeným souputníkem literární podoby, zvláště, čte-li ji autor sám. Svěrák se vrací do jedné etapy svého dětství a vypráví zážitky malého městského kluka, přesazeného za válk…

Svatební košile
Na svatbě ve středočeských Smolotelích teče víno proudem, nebe rozsvěcuje ohňostroj, svatebčané se veselí. Dokud nezmizí nevěsta. Možná bude něco pravdy na tom, že svatba v máji prý nosí smůlu. Poručík Tomáš Vyskočil a jeho kolega Honza Richter dostávají na starost vyše…

1984
Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr…

Špitál
Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc. To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbír…

Odepsaní
Do rodiny Adámkových, redaktora a účetní v penzi, má přijít podivná návštěva, pracovnice sociologické společnosti, která bude 24 hodin denně monitorovat jejich život. Tímto katalyzátorem se urychlí řada nastřádaných konfliktů a k jejich razanci přispěje i syn, kterého s…

Dotazník
Básník, prozaik a esejista Jiří Gruša (1938-2011) publikoval svůj román Dotazník poprvé v pražské samizdatové edici Petlice v roce 1976.Zahradní architekt neúspěšně hledá zaměstnání, a když už pošestnácté drží v ruce osobní dotazník, rozhodne se jej vyplnit co nejpečliv…

Prima sezóna
Chtěl by žít hořkosladce jako v blues, jenže fotrové a režim jsou proti… Z válečného roku 194* uběhl sotva leden, ale kostelecký septimán Danny Smiřický tuší, že se mu rýsuje povyražení. Z matiky mu sice znovu hrozí reparát, zato na tenora v kapele přímo válí a slohy mě…

Jak chutná moc
Moc doslova rozkládá své nositele, působí hnilobně – ze vzpurného bojovníka oddaného pravdě se vyklube uzurpátor, jenž opustil mravní příkaz pravdivosti i prostý zdravý rozum. Rebelantský Mňačko, sám vždy jednající podle svého nejlepšího svědomí, líčí, jak při pohledu z…

Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou
Kateřina Horovitzová je velmi krásná, odvážná dospívající dívka, která na rampě po vystoupení z vlaku ve vyhlazovacím táboře prohlásí, že nechce zemřít. Zahlédne ji při tom Herman Cohen, bohatý židovský obchodník, který se jí ujme a vyprosí si její záchranu. Jenže oba s…