Zlomená křídla
Zlomená křídla, jedno z nejkrásnějších Džibránových děl, jsou poetickým převyprávěním příběhu tragické lásky autorova mládí. Jeho základní napětí vyvěrá z rozporu mezi svobodou lásky, jež je Božím darem, a falší společenských konvencí, které Džibrán podrobuje tvrdému od…

Prodavači ostatků II.
Druhý díl historické série ze 14. století, doby obchodů s ostatky svatých, časů morových ran a flagelantů, kdy se českému poutníkovi otevírá Evropa Martin ze Stvolna prokáže vyjímečné studijní nadání a po různých peripetiích se mu podaří dostat na slavnou pařížskou uni…

Lichožrouti navždy
V úvodu třetího, závěrečného dílu pohádkového románu o tvorech, kteří nám kradou ponožky a dělají z páru licháče, se už dospělejší Hihlík a jeho přátelé Ramík, Kawa a Bumka vracejí z Afriky zpět do Prahy. A v téhle džungli velkoměsta čelí naši hrdinové mnohem většímu ne…

Muklové a Šlajsny
Kniha Muklové a Šlajsny vyšla oficiálně v červnu 2024 a po nečtených zmínkách v médiích se konečně dočkala své audioverze, kterou namluvil Michal Holán. Muklové a Šlajsny vyhrála cenu za Nejkrásnější českou knihu roku 2023, byla vystavena v Národním muzeu a stala se vel…

Překupník na darknetu
Neuvěřitelný, ale skutečný příběh muže, který vystavěl online drogové impérium v hodnotě miliardy dolarů z ložnice – a málem mu to prošlo. V roce 2011 spustil šestadvacetiletý libertarián, vystudovaný fyzik a amatérský programátor Ross Ulbricht dokonale svobodné tržiště…

Děsivé historky 1. díl
Co kdyby v poštovní schránce žila příšera? Co když máte ve škole skříňku, která požírá lidi? Pozor na hrbol pod kobercem, může obživnout! A co by se vám mohlo stát, kdybyste procházeli tichou, temnou, úzkou uličkou? V téhle STRAŠIDELNÉ SBÍRCE je 25 hrůzostrašných povíde…

Stopy mých otců
Druhý díl historické trilogie o osudech autorčiných předků, kteří z otce na syna dědili mlynářské povolání. Patent o zrušení nevolnictví umožnil Janu Šmahelovi a jeho synovi Josefovi odejít ze starého možděnického mlýna na Českomoravské vysočině do blízkého Stružence. T…

Stín Otce
V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v …

Z rebela mnichem
Svoboda je volbou, pro kterou se může rozhodnout každý z nás. Lama Ješe Losal Rinpočhe a jeho opravdový příběh. Lama Ješe Losal vyrůstal v male vesničce předindustriálního Tibetu a až do svých patnácti let nevěděl, co je to auto nebo silnice. Spolu s ostatními dětmi se …

Stříbrný potok a zářivá hvězda
Příběh z daleké Kamčatky vypráví nejen o lidech a mrazivém počasí, ale taky o osudech jedné zvláštní bílé sobí laněHrají: Vladimír Brabec, Petr Svojtka, Miroslava Špánková-Hozová, Karel Beníško, Václav Mareš a dalšíRežie: Jan Berger

Reštaurácia na konci vesmíru
Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

Chaloupka na vršku
Další příběhy z večerníčku! Vraťte se do doby, která na vás dýchne svou mírností, hlubokým spojením s přírodou a duchovním odkazem předchozích generací! Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Do příběhu se promítá prosto…

Jak se hladí duše
Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …

Ocelové město
Kdo má sílu, má i moc. Na Franceville mají zálusk vládci Ocelového města, kteří připravují „normální vojenskou operaci“ ke zničení mírumilovného souseda. Na začátku všeho stálo pohádkové dědictví, které rovným dílem připadlo francouzskému doktoru Sarrasinovi a německému…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Mengeleho děvče
Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích …

Soustředění
V jádru audioknihy Soustředění se však nachází klíč k mnoha zápasům, které den co den svádíme, počínaje naší snahou o produktivnost a dosahování cílů přes úsilí o zachování našeho zdraví a dobré kondice navzdory rychlému občerstvení a celodennímu vysedávání za stolem až…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Zmizelá Šumava 2
Odhalte další příběhy starých, dnes již zaniklých osad a osudy obyvatel Šumavy. Budete svědky zániku samoty Torfstich, dozvíte se, jaké legendy obestírají hrad Kašperk, objevíte Sterzmühle, šumavský skvost v údolí říčky Pstružné, i osadu Vogelsang, kterou Švédové nikdy …

Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka
Zatímco československá federace spěje k zániku, uskutečňuje její slavný mořeplavec další životní sen. V Kapském Městě nabral na podzim 1990 síly, proviant i zásobu vzpomínek na laskavé suchozemce a s parťáky Vojtou a Julkem zvaným Sorel vyráží obeplout Antarktidu. Ve vo…

O kouzelné stolístce a srdci z perníku
Poslechněte si příběh o vzteklé princezně Julince, kouzelné růži z čertovské zahrádky a dvou bratrech perníkářích.Osoby a obsazení: Matěj perníkář (Marcel Vašinka), Madla (Dagmar Veškrnová-Havlová), Tonda, Matějův bratr (Bořivoj Navrátil), král (Zdeněk Řehoř), Jůlinka, …

Rychločtení v kostce
Za dobu srovnatelnou s jednou vysokoškolskou přednáškou (86 minut) se dozvíte na daném prostoru přesně to nejdůležitější k ovládnutí rychločtení. Tedy k podstatnému zvýšení rychlosti za současného zvýšení chápavosti. Ovšem – té rozumné chápavosti, tedy zapamatování toho…

Smrt staré posluhovačky
„Zabili bábu, už je v pánu. – Jak? – Prý ji dali takhle ránu. – Bác…“ Nepříliš sympatický, zato velmi nervózní James Bentley předstoupil před porotu se značně nepřesvědčivou historkou… A protože důkazy hovořily jasně, verdikt zněl „vinen“. Policejní inspektor Spence z …