Audiokniha Les prízrakov

Panáček
Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v knize věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal …

Pochovejte mě pod podlahu
„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Čtvrté křídlo
Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénin…

Cesty z úzkosti a deprese
Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu však v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na …

Můj strýček Oswald
Během jídla a pití poslouchat zapovězeno. Hrozí udušení smíchem. Roald Dahl se opět představuje jako mistr humoristických příběhů plných bizarních detailů, mistrně vypointovaných k dokonalosti. K audioknihám tohoto druhu by měla být připojena varování: „Neposlouchejte …

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

Ako išlo vajce na vandrovku
Nie je vajce ako vajce. Neveríte? V rozprávočke o túlavom vajci sa o tom istotne presvedčíte. Kým sa totiž ostatné vajíčka lenivo povaľujú v hniezde, hrdina našej rozprávočky ani chvíľu nezaháľa. Usilovne študuje, číta noviny, aby sa raz - až príde čas - mohol vybrať do…

Stopařův průvodce Galaxií 4 - Sbohem a díky za ryby
Ve vesmíru se může stát cokoliv. Takže i na odstrkovaného tvora jako je Pozemšťan Arthur Dent čeká jeho hvězdná hodina! Ve vesmíru se může stát cokoliv a tak i na odstrkovaného tvora jako je Pozemšťan Arthur Dent čeká jeho hvězdná hodina. Kupříkladu může potkat spřízněn…

K moři
Když k moři vyrazí nevlastní sestry, idyla se nekoná… Petrův život rozsekl vedví odchod od manželky Magdy i jejich dětí a založení nové rodiny s Klárou. Osud ho ale přiměje k tomu, aby jednoho léta vyrazil na dovolenou v doprovodu všech čtyř dcer. A i když dívky mají zr…

Trainspotting
„V zásadě žijem krátkej, frustrující život a potom umřem.“ Zabíjet čas lze všelijak. Člověk může třeba čučet na vlaky a porovnávat jejich příjezdy a odjezdy s číslíčky v jízdním řádu. Nebo si může něco střelit. Koneckonců když najdeš na zanícený žíle správnej spot, kam …

Dívka, která si říkala Tuesday
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztrat…

Nadace a Říše
Jedinou naději lidstva na brzký restart hrozí tentokrát zhatit moc nadčlověka Nadace založená na planetě Terminus utěšeně vzkvétá – na rozdíl od Galaktické říše, jejímž troskám nyní vládne poslední císař Kleon II. Proroctví Hariho Seldona se tak naplnilo a jeho následov…

Mládí v hajzlu 1: Mladík v odboji
Je těžký bejt čtrnáctiletým intelektuálem v zaprděným maloměstě. Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého „puberťáka“, od ďábelsky inteligentního C. D. Payna. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Ni…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Můj mladší bratr
Marek žije typickým životem studenta v osmdesátkovém Československu. Chodí na přednášky, mejdany a povinná vojenská cvičení a vytrvale usiluje o krásnou a nedostupnou Annu. Jenže ta má jiné starosti. Aktivně se zapojila do šíření petice Augustina Navrátila za nábožensko…

Hoši od Bobří řeky
Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čest…

Smrt a odpuštění
Psychologický román o české emigrantce, která na prahu stáří a tváří v tvář smrti svého manžela přehlíží svůj život.V režii Ivana Holečka čte: Taťjana Medvecká.

Ondra a klaun
Ne každému klukovi se stane, aby nasedl do tramvaje a potkal tam klauna. A což teprve, aby ho tramvaj dovezla po staré tajné koleji ke klaunské maringotce! V knížce Ondra a klaun se právě tohle stane Ondrovi a jeho kamarádce Amálce. A nejen to. V jejich škole shánějí no…

Metóda Wima Hofa
Jediná kniha priamo od Wima Hofa „Dokážete doslova nemožné. Môžete prekonať chorobu, zlepšiť si psychické zdravie aj fyzický výkon, dokonca dostať pod kontrolu vlastnú fyziológiu. Zvládnete každú stresovú situáciu.“ Wim Hof, prezývaný Ľadový muž, je držiteľ viacerých sv…

Vyjednavač
Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případec…

Další případy otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Mojenka
Příroda je naším největším učitelem a někdy i druhou matkou… Bystrá, zvídavá a trochu svéhlavá Magdaléna, které její zbožňovaná maminka neřekne jinak než Mojenka, bydlí s rodiči ve vesnici nedaleko Prahy. Je sice jedináček, ale chybějící sourozence jí vynahrazuje blízko…

Pohádky ze stříbrného města
Když se řekne Kutná Hora, vybaví se většině lidí pověst O kutnohorských havířích, silueta chrámu sv. Barbory a nakonec královské město, v jehož útrobách se skrývají tajemné příběhy. A takové tajemné příběhy nalezneme v Pohádkách ze stříbrného města, jež by se daly překř…

9. listopad
Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje se začínajícím spisovatelem Benem. Jejich neovladatelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se …