Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vím, že máš duši

Vím, že máš duši

Ty nejúžasnější automobily, letadla, ponorky, raketoplány a další technické výtvory mají podle autora jedno společné: za každým z nich stojí vizionářský inženýr či nadšený konstruktér, který svému stroji vdechl "duši", ať už šlo o luxusní vůz Rolls-Royce Phantom, letadl

Obrázek podcastu Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

Sex, drogy, rokenrol a divoké sedmdesátky v dramatu kapely, které promlouvá i za jiné… Byla to jedna z nejslavnějších rockových kapel své doby. Fanoušci ji milovali, fanynky z ní šílely, recenzenti její hity vychvalovali do nebes a producenti si mnuli ruce nad milionov

Obrázek podcastu Život víry 2022/01

Život víry 2022/01

Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je

Obrázek podcastu Tak pravil Zarathustra

Tak pravil Zarathustra

„Člověk je něco, co má být překročeno.“ Tak pravil Zarathustra s podtitulem „Kniha pro všechny a pro nikoho“ je nejslavnějším dílem geniálního německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho (1844–1900). Sám autor jej neskromně považoval za myšlenkově nejhlubší díl

Obrázek podcastu Píseň meče

Píseň meče

Stačí, aby Uhtred porušil slib věrnosti Alfredovi, a země nazývaná některými England by se brzy mohla jmenovat Daneland… Píše se rok 885 a v Anglii panuje křehký mír, který však zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Do země připlouvají severští nájezdníci, které může zasta

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl

Obrázek podcastu Mrazivá smrt

Mrazivá smrt

Christa se snaží vzpamatovat z traumatu, které před dvěma lety rozmetalo její život na kusy. Zdá se, že je konečně na cestě k uzdravení. Má vedle sebe milujícího přítele Kiernana a doufá, že ji během společné dovolené požádá o ruku. Spolu s dalšími výletníky míří do hor

Obrázek podcastu Kámen a bolest

Kámen a bolest

Strhující životní příběh sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho, jednoho z géniů italské renesance. Po sedmi úvodních kapitolách bude následovat ústřední část monumentálního románu (V zahradách medicejských) i nedokončený fragment, vydaný posmrtně pod názve

Obrázek podcastu Zázračná imunita

Zázračná imunita

>>„Silné i slabé stránky našeho imunitního systému vám Richtelova kniha předvede na zdravotních obtížích čtyř skutečných lidí. Pomůže vám pochopit, jak tenhle úžasně komplexní systém funguje – a jak složitá a choulostivá rozhodnutí před ním dennodenně stojí.“ — Bill Gat

Obrázek podcastu O život

O život

Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa

Obrázek podcastu Žil jsem ve 20. století

Žil jsem ve 20. století

Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v

Obrázek podcastu Kniha mlčení. Básnické a filosofické texty staré Číny

Kniha mlčení. Básnické a filosofické texty staré Číny

Ticho není nic tak prostého. Není ničím daným, musí být vytvořeno. [CLAUDE ROY] Je jisté, že i to umění, jež se dělá ze slov – poezie, rodí se z mlčení a mlčení je jí třeba jako vzduchu. Jako je třeba ticha k životu. Třebas jen proto, že byl život dočasně zpustošen a ře

Obrázek podcastu Fico

Fico

Svedectvá takmer troch desiatok kolegov, súputníkov i politických oponentov a rivalov Roberta Fica. Stovky hodín diskusií a desiatky e-mailov s priamymi aktérmi politického života aj expertmi pracujúcimi v zákulisí politických strán a predvolebných kampaní. Stovky hodín

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 2 - Rodrick je king

Deník malého poseroutky 2 - Rodrick je king

Léto skončilo a Greg je vlastně docela rád. A ani se ho neptejte, co dělal o prázdninách, protože o tom fakt netouží mluvit... nejradši by zkrátka s novým školním rokem na všechno zapomněl, obzvláště na JEDNU trapnou událost... Nejhorší na tom je, že jeho starší bratr R

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 27

Hovory o józe a mystice č. 27

Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Rodinka

Rodinka

V dusném horku letního dne se v Elkwoodu ve státě Alabama Claire potácí nahá, zraněná a napůl slepá od místa děsivé události. Přežila jen ona. Zatímco se modlí za záchranu, rodina kanibalských šílenců se blíží. Pronásledovaná duchy svých mrtvých přátel, sní Claire o pom

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 6

Hovory o józe a mystice č. 6

Meditace na pozorovatele a uvědomění sebe. Princip a ukázka cvičení. Hovory č. 6 jsou namluveny tak, že je podle nich možno cvičit meditaci na pozorovatele. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Jak správně krmit démona

Jak správně krmit démona

Audiokniha Jak správně krmit démona by také mohla nést podtitul Příběhy pro každou hodinu jednoho dne. V tomto povídkovém souboru totiž najdete celkem dvacet pět krátkých historek pro velmi krátké přestávky. Vystupují zde vládcové i demokrati, bohové stejně jako démoni,

Obrázek podcastu Psychosomatická prvouka

Psychosomatická prvouka

V knize o vztahu lidského těla a duše se významný český psychiatr věnuje celému spektru témat: emocím, léčbě bolesti, nejnovějším studiím o „útrobním mozku“, o účincích spánku, o komunikaci mezi lékařem a pacientem a dalším. MUDr. Honzák v knížce, která je určena jak la

Obrázek podcastu Faktomluva

Faktomluva

Kniha tak důležitá pro pochopení světa, že ji Bill Gates daroval všem americkým vysokoškolským absolventům roku 2018. Kniha odhalující naši naprostou neznalost současného stavu – zázraků lidského pokroku v tvrdých datech. Kniha, která je vaším novým antidepresivem ve

Obrázek podcastu Hra o trůny - Střet králů

Hra o trůny - Střet králů

Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži – král Robert Baratheon a lord Eddard Stark – kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví. Zatímco oblohu

Obrázek podcastu Vražda v maringotce

Vražda v maringotce

V cikánské maringotce, jež stojí na rozkvetlé louce kousek za kouzelnou anglickou vesničkou Birch Hill, je nalezeno tělo mrtvé aristokratky. A pohřešuje se ještě jedna mladá žena. Pokud chce místní inspektor Daniel Haze společně s veteránem americké občanské války Jason

Obrázek podcastu Vlak z Paddingtonu

Vlak z Paddingtonu

Slečna Marplová, dáma z anglické vesnice, tentokrát řeší záhadu zločinu zahlédnutého v kupé jedoucího vlaku. Její mladá pomocnice Lucy pronikne do ponurého měšťanského domu, aby hledala ukrytou mrtvolu. Dívka slečnu Marplovou průběžně informuje o svých objevech a ta už

Obrázek podcastu Liška

Liška

Nejnovější hit od legendy špionážní prózy Fredericka Forsytha je důkazem, že ani po letech neztratil nic ze svého spisovatelského umu! Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. K velkému překvapení tajných služeb