Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ledová generace

Audiokniha Ledová generace

Délka:

16 hod 43 min

Čte:

Jakub Žalud

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Dům pod náměstím

Dům pod náměstím

Lidé přicházejí, pachtí se a odcházejí, ale domy zůstávají. A naděje s nimi. Barokní dům v Dolní ulici kousíček pod náměstím se ujal role vypravěče ságy o nenápadných velikánech, kteří zvelebovali bramborářské maloměsto uprostřed Česka. Za tři staletí jeho bytelné zdi u

Obrázek podcastu Moja čínska dekáda

Moja čínska dekáda

Pavel Dvořák nikdy netúžil precestovať svet. Túžil spoznať Čínu. Ale tak, ako ju pozná málokto! Po štúdiách na čínskej univerzite sa mal vrátiť domov, ale namiesto toho zavolal rodičom, že sa už nevráti. Z malej slovenskej dediny sa presťahoval do dvadsaťsedemmiliónovéh

Obrázek podcastu Symfonie s úderem kotlů

Symfonie s úderem kotlů

Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr Ilja Hurník (1922–2013), skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu

Obrázek podcastu Černý šíp

Černý šíp

Válka růží zuří. Neznámý mstitel trestá bezpráví Dobrodružný příběh z války růží, krásná dívka v rukou padoucha. Na scénu vstupuje neznámý mstitel, který jako znamení zanechává černé šípy... Dobrodružný příběh z války růží, zasazený do dramatických časů druhé poloviny

Obrázek podcastu Pavel: Smrt krásných srnců

Pavel: Smrt krásných srnců

Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po

Obrázek podcastu Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva

Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá

Obrázek podcastu Pochovaní zaživa

Pochovaní zaživa

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

První výběr z rozhlasových zpracování Haškových povídek čtou: Ivan Trojan, Jan Schánilec, Igor Bareš a Zuzana Slavíková. Nestárnoucí humoristická klasika ve skvělém podání několika českých herců!

Obrázek podcastu Tři Mušketýři, II. díl

Tři Mušketýři, II. díl

Jeden za všechny, všichni za jednoho. A za vším hledejte jednu proradnou ženu! Úskok kardinálovi nevyšel a d’Artagnan přispěchal od La Manche s pohřešovanými přívěsky včas, aby napravil královnino faux pas. Srdce jeho milé Constance proto jihne vřelými city a co nevidě

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv

Obrázek podcastu Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek

Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek

Architekt, profesor a autor mnoha odborných publikací M. Rajniš se rozhodl sepsat vzpomínky ze svého života plného cestování, netradičních zvratů, úspěchů i pádů. Jako buřič a provokatér, který si celý život razí svojí cestu, chce čtenáři ukázat, že i člověk, nýmand, kt

Obrázek podcastu Když uteče drak

Když uteče drak

Oblíbený pohádkový seriál Jaroslavy Pechové z archivu Českého rozhlasu. Účinkují: Karel Höger, Jiří Prager, Petr Haničinec, Jaroslava Pokorná, Karolína Slunéčková, Miroslav Masopust, František Filipovský a další.

Obrázek podcastu Tady byla Britt-Marie

Tady byla Britt-Marie

Nášup emocí od autora, který vás rozveselil i rozplakal romány Muž jménem Ove (Nejlepší audiokniha roku 2014) a Babička pozdravuje a omlouvá se. O třiašedesátileté Britt-Marii někteří tvrdí, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. Když po čtyřiceti letech m

Obrázek podcastu Jabloňová panna

Jabloňová panna

Rozhlasová pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu K.J.Erbena z roku 1979. Účinkují Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Jaromír Hanzlík, Sylva Sequensová a další. Vyprávění o dívce zrozené z jablka, do které se zamiloval král, ale oběma mladým lidem nebylo souzeno zůstat

Obrázek podcastu Černý korál

Černý korál

Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ obestřený tajemstvím, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha… Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku

Obrázek podcastu Objektivní nález

Objektivní nález

„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě

Obrázek podcastu Tři auta

Tři auta

Čím se v noci baví auta zaparkovaná u chodníku na ulici, to nikdo z nás neví? Vůbec první rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka z roku 1963. V hlavních rolích Eduard Kohout, Ljuba Hermannová a Petr Haničinec.Starý americký vůz Mr Ford se jednou v noci zkusil nastartovat jen

Obrázek podcastu Klapzubova jedenáctka (1990)

Klapzubova jedenáctka (1990)

Jedenáct zlobivých synů a bída nedá tatíkovi Klapzubovi spát. Ale jen do té doby, než přijde na ten úžasný nápad - prodá kozu, koupí dva míče a z kluků postaví fotbalové mužstvo. A to mužstvo dobude svět! Nestárnoucí román Eduarda Basse natočil jako dvoudílnou rozhlasov

Obrázek podcastu Sněhová královna

Sněhová královna

V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky

Obrázek podcastu Zlý začátek

Zlý začátek

Zajisté jste někdy prožili nějakou událost, která vás přiměla k pláči. Pokud ne, v tom případě nevíte, že po pořádném, dlouhém pláči se obvykle cítíte lépe, a to dokonce i tehdy, když se vaše situace ani trochu nezmění. Že jste o sirotcích Baudelairových ještě nikdy ne

Obrázek podcastu Helimadoe

Helimadoe

Vynikající psychologický román Jaroslava Havlíčka (nejen) o dospívání, lásce a ztrátě. Helimadoe je akronymická zkratka složená z počátečních slabik jmen pěti dcer venkovského lékaře Hanzelína – Heleny, Lidmily, Marie, Dory a Emy. Do Starých Hradů se přestěhuje úřednick

Obrázek podcastu Musím jít dál

Musím jít dál

Výběr ze stejnojmenné knihy deníkových záznamů známého českého jezuitského kněze Františka Lízny, který v roce 2004 absolvoval pěší pouť z Čech až do španělského poutního místa Santiago de Compostela. Čte: Oldřich Kaiser.

Obrázek podcastu Babí léto na modré vodě

Babí léto na modré vodě

Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Bez hranic

Bez hranic

Po vraždě australské batůžkářky ve Španělsku vznikne na internetu fórum, jehož členové začnou po pachateli pátrat na vlastní pěst. Patří k nim i mladá Norka, která se zabývá analýzou fotografií. Ve chvíli, kdy natrefí na cosi překvapivého, se ale odmlčí. Zakladatelka fó