Obrázek podcastu Léčivá zelenina

Audiokniha Léčivá zelenina

Délka:

1 hod 37 min

Čte:

Michal Gulyáš

Vydavatel:

AUDIOS.CZ

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Případ úzké dýky

Případ úzké dýky

I na Velké Moravě se vraždilo. Byl zabit králův stavitel Radslav a vyšetřování se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Kníže Slavomír, bohatý a neohrožený muž s bystrým úsudkem, který pochází z mojmírovského rodu, pátrá se svým vikinským přítelem Erikem…

Obrázek podcastu Nenasytní mrtví

Nenasytní mrtví

Keira si myslela, že už rozumí svému daru – ale to nejhorší ji teprve čeká. Po událostech prvního dílu se stává hrobnicí na blightském hřbitově, kde ji obklopují neklidné duše. Vidí je v mlze, slyší jejich šeptání. Většina zoufale hledá klid – až na jednu. A ta ji odmí…

Obrázek podcastu Autokracia, s.r.o.

Autokracia, s.r.o.

Autokratický štát - na jeho vrchole sedí zloduch. Má pod palcom armádu a políciu. Tieto zložky hrozia obyvateľstvu násilím. Na jednej strane sú bezškrupulózni kolaboranti, na druhej pár statočných disidentov. V dnešných autokraciách však nevládne jeden zloduch, ich zákl…

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Svobodu už získal. Unikne i z vězení samoty? Robokat na planetě Milu opět unikl jisté smrti, ale nejtěžší zápas ho teprve čeká. Díky své fyzické i psychické proměně už z pobytu mezi lidmi tolik nepanikaří, a tak poprvé využije transportu lodí určenou pro osobní přepravu…

Obrázek podcastu Píseň písní

Píseň písní

Starozákonní Píseň písní bývá také nazývána Velepísní, či písní Šalomounovou – za autora této sbírky milostné lyriky je totiž tradičně považován právě král Šalomoun, který se prý inspiroval mnohem starší milostnou poezií staroegyptskou. Texty svatebních židovských písní…

Obrázek podcastu Poviedky, anglicky, slovensky 3

Poviedky, anglicky, slovensky 3

PAS3: Poviedky, anglicky, slovensky 3 je pútavá metóda výučby angličtiny (a slovenčiny), ktorá sa nezameriava len na počúvanie príbehov v slovenčine a v angličtine, pretože každá veta v knihe je citovaná v slovenčine a následne preložená do angličtiny. Učebnica je založ…

Obrázek podcastu Malý portrét básníka Josefa Kainara

Malý portrét básníka Josefa Kainara

Původní titul DM 15206 "Malý portrét básníka Josefa Kainara" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul s básněmi List, Stříhali dohola malého chlapečka, Adam, Taková láska, Broskvička, Lazar a píseň, Kocourek, Topiči velkých lokomotiv, Leluja, Prométheus, Matka, Člověka …

Obrázek podcastu Tetka Fortuna

Tetka Fortuna

Komedii Tetka Fortuna Josefa Aloise Novotného nabízíme v Radiotéce především kvůli souhře tří hereckých velikánů - Ladislava Peška, Josefa Kemra a Jiřího Sováka v postavách starých kamarádů.Pro Josefa Mrázka, účetního ve výslužbě, peníze nikdy nebyly v životě to hlavní.…

Obrázek podcastu Úvod do christologie

Úvod do christologie

O tom, jaké místo má christologie mezi teologickými disciplínami, jak se vyvíjela v období patristiky a na starověkých koncilech a co pro nás křesťany vlastně znamená Ježíšova oběť na kříži pojednává vzdělávací cyklus teologa z Karlovy univerzity v Praze Ctirada Václava…

Obrázek podcastu Mumie

Mumie

Další z dobrodružných příběhů A. C. Doyla, který neprávem zůstává ve stínu detektivních případů Sherlocka Holmese a Dr. Watsona. Nejčastě ji bývá publikován pod názvem: Exponát č. 249. Čte Stanislav Šárský.Vzhledem k datu nahrávky, omluvte, prosím, drobné technické ne…

Obrázek podcastu Kolo se zlatými ráfky

Kolo se zlatými ráfky

Pohádka Kolo se zlatými ráfky, zcela otevřeně vypráví o divném království, kde se nesmí mluvit nahlas a ti, kteří neposlechnou, pak musí zpívat vězeňské lidové písničky v kobkách v podzámčí. Původní verze Tiché šlapací království byla po roce 1968 smazána jako nežádoucí…

Obrázek podcastu Skoumal: Když jde malý bobr spát. Písničky pro děti

Skoumal: Když jde malý bobr spát. Písničky pro děti

Hudební skladatel a zároveň instrumentalista a zpěvák Petr Skoumal nashromáždil za svůj život už velkou řadu písniček, určených dětským posluchačům. Zhudebnil texty Jana Vodňanského, Pavla Šruta, Emanuela Frynty, Zdeňka Svěráka, ale i své. Vzniklo tak několik souborů po…

Obrázek podcastu Poezie pro školu a život

Poezie pro školu a život

Původní EP 08 0234 "Poezie pro školu a život" vydal Panton v roce 1972 - nyní titul s ukázkami z tvorby básníků Svatopluka Čecha, Jana Nerudy, Petra Bezruče, Karla Hynka Máchy, Vítězslava Nezvala, Oldřicha Mikuláška, Petra Bezruče, Karla Jaromíra Erbena, Františka Halas…

Obrázek podcastu Štvrtkový klub detektívov

Štvrtkový klub detektívov

Štvrtkový klub detektívov je prvý román britského televízneho moderátora a komika Richarda Osmana a aj najpredávanejšia krimi prvotina v Británii podľa denníka Guardian. Táto pohodová detektívka (v angličtine cosy crime) pre všetkých, ktorú kritici prirovnávajú k detekt…

Obrázek podcastu Před bouří

Před bouří

Audiokniha Před bouří Zuzany Hartmanové je prvním dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Bohové byli svrženi před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler pustý, zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminov…

Obrázek podcastu Posedlé dítě

Posedlé dítě

Na hřbitově je nalezen brutálně zavražděný muž. Krátce nato se najde znetvořené tělo malého chlapce. Londýnská korespondentka Nora Sandová si začíná myslet, že obě vraždy souvisejí s rozvodem slavného páru – hvězdy dánské reality show a ruského oligarchy, kteří mezi seb…

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Obrázek podcastu Má protentokrát obsazená vlast

Má protentokrát obsazená vlast

Národní divadlo, 5. června 1939. Uvedením Smetanovy Mé vlasti, přenášené živě Československým rozhlasem a přejímané radiostanicemi v Paříži a v Oslo, vrcholí Pražský hudební máj - mimořádný festival, který vznikl z iniciativy dirigenta Václava Talicha a jehož cílem bylo…

Obrázek podcastu The Hound of the Baskervilles

The Hound of the Baskervilles

Audio verze příběhu o Sherlocku Holmesovi a doktoru Watsonovi, kteří řeší tajemná úmrtí v temné oblasti blat a vřesovišť v Devonu v jihozápadní Anglii, je určena pro začátečníky učící se angličtinu. Audiokniha nabízí zkrácenou verzi příběhu načtenou rodilým mluvčím.

Obrázek podcastu Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Tak bizarní, až se vám to bude líbit! Carlton Mellick III je nekorunovaným králem žánru bizzaro. Mladý muž Jonathan stráví vášnivou noc s démonkou Veškou, která nezůstane bez následků. Jak dopadne střet křesťanské a pekelné rodiny? Carlton Mellick III je nekorunovaným …

Obrázek podcastu Priepasť

Priepasť

Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa. Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastn…

Obrázek podcastu Milé rozednění. Světová lidová poezie

Milé rozednění. Světová lidová poezie

Původní k EP komplet 1088 0591 "Milé rozednění" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul světové lidové poezie ve skvostné nterpretaci Viktora Preisse, Borise Rösnera a Dany Syslové vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Beznadějný Marsyas

Beznadějný Marsyas

Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše…