Obrázek podcastu Léčivá zelenina

Audiokniha Léčivá zelenina

Délka:

1 hod 37 min

Čte:

Michal Gulyáš

Vydavatel:

AUDIOS.CZ

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Boj o ostrov

Boj o ostrov

Každý, kdo má aspoň trochu rád dobrodružství, si dokáže představit, jakou mají sourozenci Walkerovi (John, Zuzana, Titty a Roger) radost, když mohou na své loďce Vlaštovce podniknout výpravu po jezeře na nedaleký ostrov Divkých koček. Moc dlouho si ale bezstarostného tá…

Obrázek podcastu Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého

Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Obrázek podcastu Traja starí mládenci

Traja starí mládenci

Čo môže byť pre vyšetrovateľa lepšie, než schopnosť čítať myšlienky? Noe o tom vie svoje. Za päť rokov na Komisariáte už vyriešil nejeden prípad a predsa je tentokrát v koncoch. Rozpoznávač, Snovič a Prázdny. Tri obete, ktoré nemali zdanlivo nič spoločné. Prečo si ich v…

Obrázek podcastu Anička a cirkus

Anička a cirkus

Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Obrázek podcastu Průvodce ztracených

Průvodce ztracených

Páté pokračování série Sedmý smysl. I dvojčata Mojeranova se musejí poprat se svým osudem v poněkud netradiční magické škole.

Obrázek podcastu Bestie z Buckinghamského paláce

Bestie z Buckinghamského paláce

První FANTASY od nejprodávanějšího autora dětských knih. Nová tlustá Walliamsovka je temná, dobrodružná, tajemná, pitvořivě legrační a odehrává se v Británii v roce 2120. Londýn je v troskách, lidé mají hlad a na celou zemi padla temnota. Malý princ Alfréd, neduživý kni…

Obrázek podcastu Příběh kriminálního rady

Příběh kriminálního rady

Četba na pokračování z roku 1971. Psychologický román je podobenstvím o těžkostech dospívání a touze vymanit se z rodičovského vlivu, zároveň je i mrazivým a napínavým pátráním po pravém původci zločinu. V metaforické rovině je úvahou o příčinách viny a důsledcích trest…

Obrázek podcastu Richard III.

Richard III.

Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Obrázek podcastu Hrompac a Tancibůrek (1968)

Hrompac a Tancibůrek (1968)

Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak …

Obrázek podcastu Velká kočičí pohádka

Velká kočičí pohádka

V jednom malém království se strhne velké detektivní pátrání po černé kočce Jůře. Královská dceruška si narazila koleno, protože se už zase vozila po zábradlí. Král se na ni zlobí. Vždyť by se měla chovat jako princezna a ne jako neposlušná holka! Královskou roztržku př…

Obrázek podcastu Král

Král

Carl a Roy Opgardovi dosáhli všeho, čeho ve vesnici, jako je Os, dosáhnout mohli. Carl řídí luxusní wellness hotel, zatímco majitel benzínky Roy tu hodlá vybudovat zábavní park s horskou dráhou. Plánovaná přeložka silnice je však může připravit o vše – a tak si zase jed…

Obrázek podcastu Worldrunner: Štvanci

Worldrunner: Štvanci

"Worldrunner #2 Může tým poskládaný z úhlavních nepřátel a rivalů fungovat a dokonce zvítězit? To se Tim a jeho přátelé (i nepřátelé) brzy dozvědí. Postoupili totiž do finálového kola největšího runnerského závodu kolem celého světa, který se vysílá živě a jehož hlavní …

Obrázek podcastu Vražda ve mlýně

Vražda ve mlýně

Na vodním kole mlýna visí tělo. A pod hladinou čeká pravda. Na mlýnském kole opuštěného vodního mlýna visí nahé tělo muže. Novopečený inspektor Haze tak musí opustit vánoční ples a ponořit se do vyšetřování brutální vraždy Franka Darrowa, člověka, který ve svém okolí za…

Obrázek podcastu Království těla a ohně

Království těla a ohně

Všechno, v co Poppy věřila, je lež – oklamal ji i muž, do kterého se zamilovala. Teď sama netuší, kým bez závoje Panny vlastně je. Ví ale, že pro ni neexistuje větší hrozba než Princ Atlantie. Chce, aby proti němu bojovala, a ona jeho rozkaz ráda uposlechne. Aby našla s…

Obrázek podcastu Posel hydrometeorologického ústavu

Posel hydrometeorologického ústavu

Hrdinou rozhlasové komedie Posel hydrometeorologického ústavu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání.O svém "rozhlasovém žertu" Posel hydrometeorologického ústavu - Zdeněk Svěrák mj. píše: "Fascinovali mě tenkrát podvodníci a m…

Obrázek podcastu Hovory s T. G. M.

Hovory s T. G. M.

Četba z rozsáhlé knihy rozhovorů s T. G. Masarykem zaznamenaných v letech 1928-1936 českým prozaikem, dramatikem a překladatelem Karlem Čapkem.Souborné vydání Čapkových Hovorů s T. G. M. vzniklo z devíti let vyptávání, uvažování, vzpomínání a vypravování. Vypravování od…

Obrázek podcastu Jak neuloupit smaragd

Jak neuloupit smaragd

Zloděj packal – záruka vtipu a humoru. Román se smolařským zlodějíčkem Johnem Dortmunderem patří k nejznámějším Westlakeovým propojením humoristického a kriminálního žánru. Když jsou zlodějíčci packalové, vše okolo nich i oni samotní dostanou na frak. Román z takzvané…

Obrázek podcastu Balík

Balík

Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Obrázek podcastu Případ forchheimského rádce

Případ forchheimského rádce

Jedna vražda může zničit mír. Slavomír musí jednat. Píše se rok 872, po dvojí zradě přijímá Svatopluk vládu a Moravané čelí tvrdým nájezdům Franků. Po dvou letech bojů obě strany pochopí, že válka jim v dlouhodobém horizontu nemůže přinést vítězství. Moravské poselstvo …

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy

Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010). Na svých literárně-historických toulkách prochází Martin Putna širokým územím někdejšího r…

Obrázek podcastu Popel všechny zarovná

Popel všechny zarovná

Vražda staré ženy, která byla brutálně rozsekána mačetou, a smrt mafiána, od které vedou stopy k tajným službám. Město, příběh i všechny osoby v této knize jsou vymyšlené, jakákoliv podobnost se skutečnými událostmi je čistě náhodná, ale... to, co tu provádějí se může …

Obrázek podcastu Zinnerová: Indiáni z Větrova

Zinnerová: Indiáni z Větrova

Úspěšná dětská knížka osvědčené autorky se dočkala několika vydání, ale i filmového zpracování. Pro Supraphon ji s osobitým půvabem převyprávěl Petr Nárožný. Klukovské hry na Indiány, bitvy v "písčáku", úsilí o získání čtvernohého kamaráda - to všechno je jedno velké do…

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl…