Audiokniha Láska, vztahy a přátelství

O zlaté růži pekelné
Mladý Józa žije se svým otcem ševcem a chudoba jim leze do chalupy. Józa však i přesto ohrnuje nos nad nejbohatší nevěstou ze vsi. Ženil by se, to jo, ale až si najde děvče, které bude mít rád. Otec však trvá na svém: buď si Józa vezme mlynářskou dcerku, nebo půjde z do…

Poslední výkřik
Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevra…

Americká tragédie
Na cestě za životním úspěchem doslova obětuje svoji první lásku - Clyde Griffiths, hlavní hrdina slavného románu Americká tragédie Theodora Dreisera. Kvůli kariéře se rozhodne ke zločinu, ale nakonec se sám stává obětí soudní mašinérie. Dvoudílné zpracování klasického d…

Werich, Voskovec: Poslední forbína. Setkání ve Vídni 1974
Záznamy z archivu Karla Koliše, nahrané amatérsky v říjnu 1974 ve Vídni oběma protagonisty, důkladně vyčištěné a digitalizované Tomášem Gsöllhoferem Na podzim roku 1974 se ve Vídni, v domě mecenáše Herberta Turnauera, sešli na tři týdny druzi, přátelé, divadelníci, mysl…

Novinářem v Číně
Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události…

Nebojte se klasiky! 17 Smyčcové nástroje aneb Koňská oháňka tisíckrát jinak
Smýkáním koňského ocasu po kočičích střevech, tak vzniká líbezný tón houslí! (A ochranáři zvířat úpí) A taky na výrobu smyčcových nástrojů potřebujete slona, mamuta, mušli, hada, ještěrku a dokonce žraloka! Pokud tomu někdo nevěří, může se těšit na velkou procházku smyč…

Z dopisů Jiřího Voskovce a Jana Wericha
Čtyři části rozhlasové podoby korespondence V+W trvají celých šest hodin, což se na první pohled může jevit jako velmi rozlehlá plocha, ale když si uvědomíme, že tři svazky obsahují přibližně čtrnáct set stran, je zřejmé, že jsem musel hodně škrtat a některé části kores…

Nepil: Jak se dělá chalupa
Jedna z půvabných knížek čapkovského pozorovatele a vypravěče Františka Nepila pojednává o tom, co je pro našince typické, totiž o chalupaření. Autor tak činí se sobě vlastním jemným a inteligentním humorem a z textu je patrné, že čerpá z vlastních zkušeností. Text inte…

Piraně
Neapolským mafiánům začíná přerůstat přes hlavu zabijácký potěr! Seznamte se s novou generací mafiánů: neapolskými teenagery z běžných středostavovských rodin, vyrůstajícími na příbězích o zločinech a násilí opěvující popkultuře. Příběh patnáctiletého Nicolase Fiorilla …

Přiveď mě zpátky
Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala…

Čtvrtek: To nejlepší pro nejmenší
V interpretaci proslulých mistrů děti uslyší nejen pohádky o hrdinech, které důvěrně znají z Večerníčků (o Rumcajsovi, víle Amálce, makové panence, Křemílku a Vochomůrkovi, vodníku Čepečkovi, formanu Šejtročkovi), ale poslechnou si i méně známé, přitom nesmírně půvabné …

Příběhy Staré dámy
Komplexně zmapovaná historie Tour de France Tour de France představuje více než 100 let dechberoucích dramat, komických situací i tragických nehod, má své hrdiny i poražené. Tohle podivuhodné divadlo nepřestává fascinovat, v kulisách francouzské přírody ji každoročně sl…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Balík
Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Relaxace s Davidem Gruberem
Tato relaxace je oblíbenou součástí kurzů Davida Grubera. Podmalováno příjemnou valašskou lidovou hudbou (cimbál, housle atp.). Pomalé skladby vás uvedou do příjemného stavu a umožní setrvat v něm, rychlé skladby vás nabijí novou energií při návratu zpět z relaxovaného …

Paměti katovské rodiny Mydlářů
Josef Svátek píše poutavou a důstojnou kroniku o nejslavnějších vykonavatelích spravedlnosti a soustředí se zároveň na významné historické události v našich dějinách. Kriminalistických případů, které vzrušovaly čtenáře i diváky stejně jako dnes, bylo v 17. století víc n…

Ted Bundy, vrah po mém boku
Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdy…

Fischer: Bleděmodrý Petr
Příběh malého pejska jménem Petr, který se narodil s bleděmodrou srstí. Pro jeho modrou barvu s ním nechce nikdo kamarádit, proto se vydá až do dalekého New Yorku. Na cestě za kamarádem hočeká mnoho dobrodružství - pobyt v psím vězení, lstivý kocour, přísný policista, j…

Hodina modrých slonů
Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Pelyněk: Díl 2
Monarchie se zmítá ve víru revoluce. Tajné spolky, spiknutí parobaronů, zakázané technologie, vášně a krev jako z Patentního divadla. Začíná válka a události může zvrátit luxusní prostitutka s podnikavou aristokratkou i návrat cestovatelů znalých tajemství elektřiny. Do…

Psychorádce
Původní audio kazeta 1928 4338 "Psychorádce" autorů Josefa Svatopluka Matějky, PhDr. Rudolfa Kohoutka CSc a PhDr. Jaroslava Rybáře vydal Supraphon v roce 1987 - nyní tento relaxační titul vydáváme poprvé digitálně. Komentář autorů z tiskoviny k audio kazetě: PSYCHORÁDC…

Bába
Markéta a Hanka spolu vyrůstaly v jednom domě, ve staré přestavěné vile v klidné části města, a od dětství mezi nimi vznikalo pevné přátelství, které přetrvalo až do jejich dospělosti. Když Hanka náhle zemře a policie případ uzavře jako sebevraždu, Markéta začne pátrat …

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Poslední drak
Jmenoval se Ajax a byl dokonale otráven životem. A to mu bylo teprve sto třicet dva let! Jak to dopadne, když se potká poslední drak na zeměkouli s posledním princem? Možná jste si nikdy nepředstavovali draka jako vegetariána. Možná jste ho vždycky vnímali jako krvela…