Audiokniha Lasica: O lidech a lidech

Někdo cizí v domě
V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kru…

Dobrodružství v Zemi nikoho
Na počátku tohoto dobrodružství stojí odpozorovaný večerní rozhovor morseovkou z jednoho okna do druhého. Zprvu útržkovitá zpráva se začne vyjasňovat a Vláďovi s Vinckem se podaří vystopovat, kam ti dva neznámí kluci chodí. Země nikoho, jak rozervaný kraj za městem pojm…

Princezna zakletá v čase
4 hodiny poutavého čtení Marka Lambory, představitele Jana z Calderonu, a Simony Háby Zmrzlé, která ve filmu ztvárnila čarodějnici Murien. 144 stránek, 14 originálních povídek, 10 charakteristik postav a spousta dalších kapitol pojednávajících o světě jménem Oberon.

Nightflyers
Sci-fi horor od autora Hry o trůny Sci-fi horor od autora bestselleru Hra o trůny napsaný svižným jazykem, vtipem a pečlivě vybudovanými pointami. Devítičlenný tým akademických vědců se vydává na výpravu za volkryny, mýtickou rasou mezihvězdných nomádů, a jedinou lodí, …

Kipling: Kniha džunglí - Mauglí
Dnes už klasická, ale stále živá knížka Rudyarda Kiplinga o dítěti vychovávaném vlčí smečkou byla několikrát zfilmována a stala se i předlohou pro úspěšný animovaný snímek. V roce 1976 ji vevelkolepé dramatizaci natočil pro Supraphon režisér Jiří Horčička s celou plejád…

Předčítač
Patnáctiletému Michaelovi pomůže v nesnázích o generaci starší Hanna a její nezištné gesto vyústí v několikaměsíční vášnivý poměr. Když pak mladík už jako student práv přihlíží procesu, jenž má potrestat dozorkyně z nacistického koncentračního tábora, s údivem na lavici…

Obsluhoval jsem anglického krále
Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…

Není přání jako přání
Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouz…

Šťastný život
„Budu šťastný, až dostanu... Budu šťastný, až udělám...“ Jak můžete den za dnem prožívat větší míru štěstí bez ohledu na to, co se ve vašem životě právě odehrává? Štěstí nepřichází jako odměna za to, že něco získáme nebo něčeho dosáhneme. Štěstí bývá naopak příčinou: ne…

Tábor ztracených - 1. část
Dobrodružné povídky nejen pro mládež českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnání…

Zakletý v čase
Romance navzdory času i osudu... Někdo si ve stresu okusuje nehty, obsesivně si myje ruce nebo jen nervózně poklepává nohou – a Henry DeTamble přeskakuje v čase. Je to porucha nejen vzácná, ale hlavně značně nepříjemná, poněvadž postižený nejenže nemůže vlastní vůlí ovl…

100 statečných - Host č. 68 - Veronika Kubařová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Kubařová (herečka, Městská divadla pražská)

Divadlo, divadlo, divadlo / Josef Kajetán Tyl
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Josef Kajetán Tyl (4.2.1808 – 11.7.1856) byl český dramatik, režisér, herec, překladatel, divadelní kritik, spisovatel a novinář. Byl nejvýraznější…

Čaroděj a sklo
Čtvrtý díl fantasy ságy Temná věž vypráví o tom, jak se skupina poutníků, známá z předchozích dílů Pistolník a Tři vyvolení, zachránila přechodem z jednoho světa do druhého. Zatímco pokračují v dlouhé cestě k Temné věži, vypráví vůdce skupiny Roland svým souputníkům o j…

Svatí kacíři svazek 2.
Druhý díl audioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

IKIGAI
"Nový světový bestseller o životním stylu IKIGAI přichází z Japonska – ze země s nejdéle žijícími lidmi na světě. IKIGAI je dost možná to, co chybí lidem, kterým ráno dělá problém vylézt z postele, protože je během dne nečeká žádná dostatečně motivující a naplňující akt…

Dievča z kalendára
Alma bola hneď po narodení za zvláštnych okolností daná na adopciu. V spise sa píše: „Totožnosť rodičov nesmie byť v žiadnom prípade vyzradená. Matke hrozí smrteľné nebezpečenstvo!“ O jedenásť rokov neskôr však Alma bojuje o život – potrebuje darcu kostnej drene. Jej ad…

Útěk z Falaise
"Audiokniha Útěk z Falaise obsahuje šestnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #16 Plán na záchranu galického prince se zvrtne a Will Dohoda je i se svou učeňkou Maddie uvězněn na hradě Falaise. Nebezpečný a intrikánský baron Lassigny se snaží …

Síla zvyku
Chcete se odnaučit kouřit? Uběhnout maratón? Být produktivnější v práci a dotáhnout všechny úkoly do puntíku a včas? Jestli se vám to příliš nedaří, tak vám v cestě stojí síla zvyku. Nejdřív poznejte svého nepřítele a pak ho rozsekejte na cucky – zjistěte, proč zvyky vů…

Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé
Z komentář k původnímu albu Supraphonu DV 15286 z roku 1966:....V řadě námětů, které se u nás staly základem biografických děl té doby, zaujímá obzvláštní místo historie, o níž nemůže pomlčet ani ta nejstručnější studie obírající se zjevem Jana Nerudy anebo Karoliny Svě…

Druhý život Marýny G.
S kronikou velké valašské rodiny projdete celé 20. století. To vše výhradně z pohledu čtyř žen: Valérie Zawadské, Kristýny Frejové, Drahomíry Hofmanové a Simony Pekové.Děj vás zavede do beskydských kopců, mezi ty, které tam žily a žijí. "Chtěla jsem psát o obyčejných že…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

15. Portugalština - cestovní konverzace
15. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Ryba viděná
Povídka Ryba viděná z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.