Obrázek podcastu Lamková: Matylda

Audiokniha Lamková: Matylda

Autor:

Stella Zázvorková

Délka:

1 hod 18 min

Čte:

Stella Zázvorková

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Bezmocní tohoto světa

Bezmocní tohoto světa

Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte…

Obrázek podcastu Lék proti vyhoření

Lék proti vyhoření

Zbavte se vyhoření, vybudujte si odolnost a žijte spokojenější život. Budíte se ráno s nechutí? Máte pocit, že nikdy nestíháte a musíte pracovat i po večerech a o víkendech? Chtěli byste toho víc podnikat, ale cítíte, že už nemáte odkud brát? Přijde vám chřipka jako vít…

Obrázek podcastu 5x Sherlock Holmes

5x Sherlock Holmes

Audiokniha 5x Sherlock Holmes, autor Sherlock Holmes, čte Jiří Miroslav Valůšek. Pět případů pro geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho přítele doktora Watsona. Osamělá cyklistka Charles Augustus Milverton Tančící figurky Zlatý skřipec Černý Petr Překlad Frant…

Obrázek podcastu Osudné svědectví

Osudné svědectví

Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvuk…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Černé slunce

Černé slunce

O neklidné cestě životem Donatiena Alphonse Françoise, markýze de Sade vypráví román Františka Kožíka Černé slunce. Markýz de Sade byl potomkem starobylého provensálského rodu spřízněného s francouzskou královskou rodinou, ale také jeho černou ovcí, kterou bylo třeba "d…

Obrázek podcastu Blade Runner

Blade Runner

Sní androidi o elektrických ovečkách? Ve světě nepříliš vzdálené budoucnosti vyhubila jaderná válka většinu živočišných druhů a část lidstva se přestěhovala na Mars. V pozemských městech život přetrval, ale bez zvířat. Jen málokdo si může dovolit opravdového domácího ma…

Obrázek podcastu 101 esejů, které změní vaše myšlení

101 esejů, které změní vaše myšlení

Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

Obrázek podcastu Spirituál kvintet

Spirituál kvintet

Spirituál kvintet patřil po 60 let mezi nejvýraznější hlasy české hudební scény. Jeho písně zněly nejen z pódií koncertních sálů, ale i od táborových ohňů či z balkónu Melantrichu během sametové revoluce. Po ukončení činnosti kapely v roce 2020 se kapelník Jiří Tichota …

Obrázek podcastu Reminiscencie

Reminiscencie

V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia na vyšetrovanie. …

Obrázek podcastu Marcus Aurelius: Stoický císař

Marcus Aurelius: Stoický císař

Příběh císaře, který se díky svým zásadám nenechal ovládnout mocí. Marcus Aurelius vládl Římské říši v době jejího největšího rozkvětu – velel armádám, rozhodoval o osudech milionů lidí, řešil spiknutí a války. Jeho soukromé deníky však odhalují muže, který zápasil s po…

Obrázek podcastu Hvězdná hora

Hvězdná hora

Příběh nás zavede do mystického království ztraceného uprostřed africké pouště, kam se náš hrdina dostane na počátku boje o trůn, protože vládce Hvězdné hory náhle zemřel a jeho jediná dcera musí učinit životní rozhodnutí.

Obrázek podcastu Zázrak svaté Winifredy

Zázrak svaté Winifredy

Světaznalý bratr Cadfael se po rozmanitých životních dobrodružstvích uchýlil do kláštera v Shrewbury, kde se věnuje zahradničení a je obzvláště pyšný na svou bylinkovou zahrádku. Píše se rok 1137 a převor se pro opatství rozhodne získat ostatky velšské mučednice Winifre…

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 17

Hovory o józe a mystice č. 17

Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Zkáza

Zkáza

Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Od dobytí Dun Carreg uplynul celý rok. Rok plný útěků a bitev, krve a strachu… Na Země vyhnanců se snesla pohroma v podobě války a chaosu. Záludná královna Rhin dobyla západ a nejvyšší král Nathair získal magický kotel, nej…

Obrázek podcastu Putování za Svatým Grálem

Putování za Svatým Grálem

Četba na pokračování Putování za Svatým Grálem vznikla ze čtvrté části rozsáhlého cyklu středověkých prozaických románů, vzniklých v letech 1215–1235. Knihu vydalo v roce 2006 v překladu Jiřího Pelána nakladatelství Triáda. Cyklus Svatého Grálu se dochoval v řadě rozdí…

Obrázek podcastu Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to …

Obrázek podcastu Bohové na Marsu

Bohové na Marsu

Sci-fi pro romantické duše. Pokračování Princezny z Marsu. Tentokrát John Carter pátrá po své manželce, krásné Dejah Thoris a dostává se do mnoha nebezpečí. Dobrodružství a akce od začátku do konce. Zaposlouchejme se do starodávného příběhu o návratu dobrodruha Johna Ca…

Obrázek podcastu Taliančina - gramatika pre mierne pokročilých B1

Taliančina - gramatika pre mierne pokročilých B1

Ďakujeme za záujem o audiokurz Talianska gramatika B1. V tomto kurze pre mierne a stredne pokročilých si môžete zopakovať základy, ale aj zdokonaliť sa v zložitejších témach, ako sú minulé časy, spojovací spôsob, budúci čas a trpný rod. Súčasťou kurzu sú tiež konverzačn…

Obrázek podcastu Francouzská poesie z dob impresionismu

Francouzská poesie z dob impresionismu

Původní LP titul DV 15170 Francouzská poesie z dob impresionismu vydal Supraphon v roce 1963 - nyní album vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu The Hound of the Baskervilles

The Hound of the Baskervilles

Audio verze příběhu o Sherlocku Holmesovi a doktoru Watsonovi, kteří řeší tajemná úmrtí v temné oblasti blat a vřesovišť v Devonu v jihozápadní Anglii, je určena pro začátečníky učící se angličtinu. Audiokniha nabízí zkrácenou verzi příběhu načtenou rodilým mluvčím.

Obrázek podcastu Má sestra je sériový vrah

Má sestra je sériový vrah

Přestože jsou Korede s Ayoolou sestry, liší se víc než den a noc. Korede je nepříliš hezká, ale pracovitá zdravotnice s až obsedantním sklonem k pořádku, zatímco Ayoola je krásná, oblíbená, lehkomyslná... a šílená. Je zvyklá kdykoli požádat svou starší sestru o pomoc, a…

Obrázek podcastu Francouzština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Francouzština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzšina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky francouzšiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení,…

Obrázek podcastu Ruština na cesty

Ruština na cesty

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Ruština na cesty A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při jak služebním, tak soukromém cestování Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s…