Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Laforgue: Pan a Syrinx

Audiokniha Laforgue: Pan a Syrinx

Délka:

48 min

Čte:

Jiřina Jirásková

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu Kvítek štěstí

Kvítek štěstí

Když vykvete kvítek štěstí, královna květin rozfouká jeho semínka po světě. Kdo bude o rostlinku dobře pečovat, tomu kvítek pokvete. Toník je trochu morous a nechce se mu dřít na poli pro pár brambor na loupačku. Rozhodl se proto vyhledat královnu květin a poprosit ji o

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem

Hra podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh známý z filmu režiséra Miloše Formana z roku 1975, ověnčeného pěti Oscary. Před šedesáti lety vyšel poprvé román Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh o zneužití moci, manipulaci s vědomím lidí, o strachu

Obrázek podcastu Lord Edgware umírá

Lord Edgware umírá

Mrtví hovoří. Ano, někdy mrtví hovoří… – Hercule Poirot Krásná herečka Jane Wilkinsonová prohlásila, že snad bude muset svého manžela – bohatého, ale výstředního lorda Edgwarea – zabít, když se s ní odmítá rozvést. Naštěstí ale potkává Hercula Poirota, který se uvolí př

Obrázek podcastu Príliš vysoká cena

Príliš vysoká cena

Nález mŕtvoly mladého muža pri odľahlej lesnej ceste spustí aktivitu bratislavského oddelenia vrážd.Už samotná obhliadka miesta činu prináša jedno prekvapenie za druhým. Najskôr zistia, že muž je ozbrojený. Hneď nato, podľa dokladov, že ide o policajta. Aby toho nebolo

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Stoikův průvodce pro každý den

Stoikův průvodce pro každý den

Kde najít skutečnou radost? Jak zapřáhnout sílu rozumu ve svůj prospěch? Co je skutečným měřítkem úspěchu? Jak zvládat vztek? Jak nalézt smysl života? Jak překonat zármutek? Odpovědi na tyto i další otázky jsou jádrem stoické filozofie. Zásady z pera Marka Aurelia, Epik

Obrázek podcastu Pohádky strýčka Jedličky 2.

Pohádky strýčka Jedličky 2.

8. února 1923 se narodil Antonín Jedlička, kterého všechny děti od konce 40 let minulého století znaly jako Strýčka Jedličku po dalších 40let. Antonín Jedlička kdysi vstoupil do světa umění jakočlen dětských rozhlasových souborů, byl zpěvákem i filmovým a televizním her

Obrázek podcastu Herečka

Herečka

První světová válka skončila a duch divokých 20. let posedl srdce všech svobodomyslných umělců. Patřila mezi ně i herečka Jarmila Horáková. Za oponou jejího talentu se však skrývala vážná nemoc, která oslnivou kariéru přerušila v zárodku. O dvě desetiletí později objevu

Obrázek podcastu Ztracené stříbro

Ztracené stříbro

Nejlepší detektivka ze starého Říma První díl úspěšné řady Marcus Didius Falco představuje soukromého informátora Falca, který se z Říma vypraví do Británie, aby odhalil politické spiknutí a vyšetřil krádež stříbra. Řím, rok 70. U moci je nový císař. Proudy peněz a moc

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 18

Hovory o józe a mystice č. 18

Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014

100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Brunát (ředitel nakladatelství Grada)

Obrázek podcastu Venuša zo zátoky

Venuša zo zátoky

Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá

Obrázek podcastu Morální ambice

Morální ambice

Přestaňte plýtvat svým talentem a pracujte na svých ideálech. Průměrná kariéra trvá 2 000 pracovních týdnů. Kterou činností tento čas strávíte, je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí ve vašem životě. Přesto miliony lidí uvízly v nudných, nesmyslných nebo dokonce škodli

Obrázek podcastu Deníky

Deníky

Virginia Woolfová si sala deník od roku 1915 až do své smrti roku 1941. Zaznámenávala nejen nejbějžnější věci - kam ten den šla, s kým se setkala, jak se zrovna cítila -, ale také se v zápiscích sousřeďovala na společensko-politické dění v Anglii i v Evropě, získáme z n

Obrázek podcastu Budoucnost pod kontrolou

Budoucnost pod kontrolou

{'cs': 'Vaše budoucnost začíná teď.\nUznávaný futurista Brian David Johnson tráví už více než čtvrt století tím, že pomáhá vládám, korporacím, školám a dalším organizacím plánovat úspěšné cesty vpřed tím, že jim ukazuje, jak bude svět brzy vypadat. V Budoucnosti pod kon

Obrázek podcastu Válečník

Válečník

Válečník Max Bronštejn v závěrečném strhujícím příběhu! Třetí kniha z válečné Žambochovy trilogie nás naposled přivádí do světa Seržanta. Stará tajemství vyplula na povrch a přinesla s sebou zkázu pro celý lidský svět. Max Bronštejn se svou tankovou rotou v poslední chv

Obrázek podcastu Osudy dobrého vojáka Švejka CD 11 & 12

Osudy dobrého vojáka Švejka CD 11 & 12

Švejk v podání českých herců, které máte rádi! Nejznámější humoristický román české literatury všech dob v nové a reprezentativní audio podobě. Deset excelentních českých herců a mistrů mluveného slova se podělilo v nahrávacím studiu o četbu Osudů dobrého vojáka Švejka

Obrázek podcastu Angelika: markýza andělů

Angelika: markýza andělů

Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené

Obrázek podcastu Sliepočka Rabona

Sliepočka Rabona

Kdesi celkom ďaleko žila sliepočka Rabona, na ktorú si už dlhý čas brúsila zuby vyhladnutá líška. O líškach je známe, že sú prešibané. No tá z našej rozprávky od samého hladu nedokázala poriadne uvažovať a tak to bola práve sliepočka, kto líšku prekabátil, čím si zachrá

Obrázek podcastu H2O a poklad šíleného oka

H2O a poklad šíleného oka

Státní banka v ohrožení. A někdo chce zastavit orloj. Není čas ztrácet čas! Padouch nikdy nespí, jelikož pláchl z kriminálu a spřádá sen o epochálním vyloupení státní banky. Jenže proti němu zase stojí nyní už páťáci Hubert, Hugo a Ofélie – čili jednotka rychlého nasaz

Obrázek podcastu Anna O.

Anna O.

Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost? Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přát

Obrázek podcastu Nenávist

Nenávist

Profesor Rekke coby novodobý Sherlock Holmes objasňuje další neřešitelný případ. Lze nalézt ženu, která sice podle všeho už čtrnáct let leží pochovaná na hřbitově, ale její manžel tvrdí, že ji zahlédl na fotografii ze současnosti? Rekke znovu spojí síly s policistkou Va

Obrázek podcastu Neuvěřitelně šílené příběhy

Neuvěřitelně šílené příběhy

Tohle jsou ty nejvíc neuvěřitelné a nejbláznivější příběhy, jaké se kdy na světě staly. A možná nestaly. A možná jsem si je sám vymyslel, protože jsem strašný pohádkář, vymýšleč a sedmilhář. Každopádně většina z toho, co vám povím, je pravda. Tedy skoro pravda. Ale skor