Audiokniha Lada: Nezbedné pohádky 2

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Železný kruh
Románová trilogie Karla Nového Železný kruh, shrnující romány Samota Křešín, Ve vichru a Tváří v tvář, zůstává jedním z významných děl moderního českého románu. V rozhlase byla postupně adaptována do pěti dramatických celků. Rozhlasová dramatizace Jan Poš a Kateřina Poš…

Vnitřní hlas
Sériový vrah omylem propuštěný na svobodu se stává noční můrou pro San Francisco – a smrtící výzvou pro detektiva Frosta Eastona. Před čtyřmi lety byl Rudy Cutter odsouzen za své činy na doživotí. Aby ho dostali za mříže, někdo záměrně falšoval spisy. Po odhalení této m…

Daisy Jones & The Six
Sex, drogy, rokenrol a divoké sedmdesátky v dramatu kapely, které promlouvá i za jiné… Byla to jedna z nejslavnějších rockových kapel své doby. Fanoušci ji milovali, fanynky z ní šílely, recenzenti její hity vychvalovali do nebes a producenti si mnuli ruce nad milionov…

Média, lži a příliš rychlý mozek
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Usměvavý muž
Policajt musí umět v pravý čas odejít. Nebo ve správnou chvíli zůstat. Poté, co komisař Kurt Wallander při výkonu služby zabil člověka, podléhá existenciální krizi, utápí v depresích a nezadržitelně propadá alkoholu. Nakonec se rozhoduje definitivně odejít od policie. O…

Měsíční zahrady
V téhle válce už jde většině vojáků pouze o přežití, nebo o pomstu… Malazská říše, kdysi skromný ostrovní stát, se pod vedením nové císařovny Laseen nezadržitelně rozpíná napříč kontinentem zvaným Genabakis. Po dobytí Dřevnova svůj nenasytný zrak nyní upřela na Darúdžis…

Žil jsem ve 20. století
Jaroslav Novák, náruživý čtenář starých novin a knížek o historii a politice, se narodil na samém začátku dvacátého století, dožil se poměrně vysokého věku, téměř konce století a vzpomíná na to co vše zažil. Byly to hospodářské krize, popravy, koncentráky, dvě světové v…

Krize v životě, život v krizi
Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn…

Z deníků Robokata 3 – Chybný protokol
Koho by napadlo, že bezcitný stroj na zabíjení bude čelit tolika morálním dilematům? Osvobozený a polidštěný Robokat má novou misi – chce pro doktorku Mensahovou obstarat potřebné důkazy proti skupině Šerosvit, která kvůli vidině zisku neváhala pozabíjet nevinné lidi a …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Vražda v anglické zahradě
Kdo je Julia Birdová? Čerstvě rozvedená, čerstvě v důchodu, bezdětná, zvědavá. Dříve Londýňanka, teď však majitelka domku ve vysněné idylické anglické vesničce a… amatérská vyšetřovatelka. Když nechá zbourat zahradní kůlnu, najdou pod ní kostru mladé ženy, jež tam zřejm…

100 statečných - Host č. 9 - Radek Jaroš 06.06.2014
Host L. Výborné - R. Jaroš (horolezec)

Adam ze Zbraslavi a případ kralevice Jana
Adam ze Zbraslavi doprovází Elišku Přemyslovnu do Špýru, kde se má česká princezna poprvé setkat se svým budoucím manželem Janem Lucemburským. Výprava se podobá spíš útěku, Eliška se na ni musela vydat tajně a v přestrojení, aby unikla nástrahám své vlastní sestry Anny …

Antonín Zápotocký
Vánoční projev Antonína Zápotockého 24. 12. 1952 Projev předsedy vlády k dětem a mládeži Oslavy 10. výročí SNP v Bratislavě 29. 8. 1954 - A. Zápotocký projev prezidenta A. Zápotockého na slavnostní manifestaci u příležitosti 10.výročí SNP na Stalinově náměstí Pozdravn…

Muž z labyrintu
Ne každý labyrint má cestu ven… Na nemocničním lůžku leží osmadvacetiletá Samantha Andrettiová, která byla od svých třinácti let nezvěstná. Prapodivné okolnosti jejího nalezení se snaží rozklíčovat profilovač Green. Všichni doufají, že dokáže v Samanthině popletené mys…

Věštba numerologickými kostkami
Máte otázky, na které byste rádi znali odpověď? Chcete vědět, co máte nyní řešit, co se skrývá za Vaším neúspěchem? K věštění potřebujete pouze dvě desetimístné kostky a své otázky. Prostřednictvím numerologie, konkrétně pomocí vibračních vlivů jednotlivých číslic, Vám …

Anihilace
Předloha strhujícího sci-fi s Natalií Portmanovou. Oblast X byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. První expedice se vrátila se zprávami o nedotčené, rajské krajině. Všichni členové druhé expedice …

Bouře
Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou …

Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával
Původní titul DM 15215 "Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně. MIKOLÁŠ ALEŠ (*18.11.1852 – †10.7.1913)

Zmizení Arthura Vaudreye
Amatérský detektiv otec Brown řeší nenadálé zmizení postaršího anglického šlechtice. Katolický kněz Brown je amatérským detektivem s neobyčejně bystrým postřehem, schopností logické dedukce, ale i se smyslem pro humor. Tyto vlastnosti projeví otec Brown i v případě nena…

Formulista
Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez ohledu na jejich povahu má Vanessa za ú…

Vládce vlků
1. díl série Černokněžník. Temný epos, v němž na pozadí skutečných historických událostí ožívá svět slovanských hrdinů, čarodějů, ale i tajemných rituálů, bohů a strašlivých běsů. Černý Rogan je legendární lukostřelec z osobní družiny vogastohradského knížete Vlastibor…

Dračí republika
Ukončila válku a nyní jde po krku své císařovně! A krom toho válčí i sama se sebou… Právě Rininou zásluhou sice říše Nikan neprohrála ani třetí makovou válku, nicméně za vítězství tvrdě zaplatili jak její obyvatelé, tak sama mladá šamanka mučená nočními můrami i neodbyt…

Outsider
Všechny důkazy mluví jasně. A všechny lžou. Poklidné městečko Flint City je otřeseno brutální vraždou jedenáctiletého chlapce. Očití svědci, otisky prstů i testy DNA ukazují jediným směrem – na oblíbeného učitele, baseballového trenéra a vzorného otce Terryho Maitlanda.…