Obrázek podcastu Lada: Další příběhy chytré kmotry lišky

Audiokniha Lada: Další příběhy chytré kmotry lišky

Délka:

1 hod 27 min

Čte:

Veronika Gajerová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Obrázek podcastu Prokletý kraj

Prokletý kraj

Jelení Horou se několikrát prohnaly dějiny plné nenávisti a zmaru. Vesnička ukrytá v pošumavských lesích dodnes není ideální místo k životu. Gerdu s dcerou k návratu sem přiměl jenom rozvod a nedostatek peněz. Z jednotvárnosti ji vytrhne až seznámení s Lindou, která tu …

Obrázek podcastu Chata v horách

Chata v horách

Bílá idylka? Vždyť ve tmě a závějích může vraždit kdokoli… Topher St. Clair-Bridges, šéf londýnského start-upu Snoop, se rozhodl uspořádat týdenní teambuilding pro deset loajálních zaměstnanců. Aktuální trendy velí, že zatáhnout účet za posezení v hospodě dávno nestačí.…

Obrázek podcastu České temno

České temno

Tajemno a temnota. Obojí stejnou měrou láká, jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují. V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkam…

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Obrázek podcastu Osudy

Osudy

O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže…

Obrázek podcastu Ve stínu Říše: Dos grojse genareraj

Ve stínu Říše: Dos grojse genareraj

Německá říše ustupuje na všech frontách a zoufalý Hitler se stále usilovněji upíná k magické záchraně. A společnost Thule má skutečně plán, který jej může zachránit. Klíč se nachází ve starém hradu v srdci Pruska. Nejmocnější mágové Říše ale potřebují pomoc, obrátí se p…

Obrázek podcastu Rychlopalba

Rychlopalba

Od autora Asfaltu, Štěpána Kopřivy – a od narátora Asfaltu, Ludvíka Krále! Rychlopalba je vtipný, syrový a hlavně skvělý román! Po úspěšném detektivním thrilleru Mrtvá šelma (Procházka, Smolíková) vám nakladatelství Walker & Volf přináší drsný detektivní román ze součas…

Obrázek podcastu Sandokan II: Tajemství černé džungle

Sandokan II: Tajemství černé džungle

Černá džungle nemá konce. Hlavní postavou druhého dílu Sandokanových dobrodružství je lovec hadů Tremal-Naik, rozhodnutý osvobodit bílou dívku vězněnou sektou přívrženců bohyně Kálí. Atmosféra temné džungle, kde na každém rohu číhá smrtelné nebezpečí. Sekta přívrženců …

Obrázek podcastu Život víry 2023/09

Život víry 2023/09

Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

Obrázek podcastu Hotýlek na Islandu

Hotýlek na Islandu

Zachumlejte se do hřejivé deky a vychutnejte si panenskou přírodu Islandu a útulnou atmosféru ve stylu hygge. Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna nehoda a dostane padáka i kopačky. Její život je náhle v troskách, takže když jí personá…

Obrázek podcastu JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

Čtyři půvabné knížky básníka Robina Krále určené malým dětem, jejich rodičům a starším sourozencům. Jeje, jeje, jeje, něco se mi děje je souborem vtipných říkadel z dětské každodennosti od kojení po přebalování. Opatrně na to mrně přivítá do rodiny mladší sestřičku, se …

Obrázek podcastu Život k nevíře

Život k nevíře

K objevení nových světů někdy postačí otevřená lidská mysl… Ve dvaasedmdesáti letech si ovdovělá britská učitelka matematiky Grace přijde bolestně zbytečná. Sžíravý pocit viny, že kdysi nedokázala zabránit tragické smrti malého syna, jí už celé dekády brání radovat se z…

Obrázek podcastu Spanlangová, Cmíral: Pohádky ovčí babičky a bílého beránka

Spanlangová, Cmíral: Pohádky ovčí babičky a bílého beránka

Pohádky ovčí babičky Dagmar Spanlangové si před lety získaly malé posluchače jako animovaný "večerníčkovský" seriál ČT. Načetla je svým osobitým způsobem Jiřina Bohdalová, která je vypráví spolu s Pohádkami bílého beránka také na zvukových nosičích Supraphonu. Titul, zn…

Obrázek podcastu Mnišská kápě

Mnišská kápě

Když za rohem číhá travič, ptejme se, komu to prospěje… Středověkem ošlehaný bratr Cadfael – bylinkář, léčitel a hlava otevřená – řeší třetí případ přímo mezi zdmi svého kláštera ve Shrewsbury. V poválečném prosinci 1138 ke klidu místních benediktinů nepřispěla vražda …

Obrázek podcastu Osamělost prvočísel

Osamělost prvočísel

Rozhodnutí uděláme během pár vteřin a jejich důsledky pak neseme po zbytek života. Pravdivost tohoto tvrzení doslova na vlastní kůži otestovali protagonisté románu: Alice a Mattia se v dětství rozhodli špatně… Ona se nechtěla stát závodnicí v lyžování a on nehodlal vzít…

Obrázek podcastu Mazl tov

Mazl tov

Má léta u ortodoxní židovské rodiny. Dva rozdílné světy, jedno přátelství. Autobiografické zpracování zkušeností domácí učitelky v ortodoxně židovské rodině v Antverpách v devadesátých letech 20. století. Margot je ateistka a feministka, která žije se svým íránským přít…

Obrázek podcastu Rybí pohádka

Rybí pohádka

Pohádková hra o rožmberském hastrmanovi, který se domáhá spravedlnosti. Osoby a obsazení: rožmberský hastrman (Ilja Prachař), hastrmanka (Marie Marešová), vypravěč a kronikář na Rožmberce (Otakar Brousek st.), pekelný postilion (Petr Haničinec), svatý Petr, fišmejstr na…

Obrázek podcastu Oběť 2117

Oběť 2117

Na břehu Středozemního moře je nalezeno tělo uprchlíka, kterého noviny označily jako „Oběť 2117“. Smrt neznámého muže vyvolá sled nečekaných událostí, jež Asada přivedou na pokraj zhroucení. Musí nejen čelit démonům z minulosti, vyvolaným články španělského novináře, al…

Obrázek podcastu Saturnin

Saturnin

Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…

Obrázek podcastu 100_100 – 100 povídek na 100 slov

100_100 – 100 povídek na 100 slov

Co se dá vyjádřit stovkou slov? Velmi krátké povídky Dalibora Demela naznačují, že i v tak stručném textu může být zakódovaný román, drama, písnička, fantasy epos, báseň, filmový scénář, pohádka, nebo třeba konverzační komedie. Různost žánrů i témat sice spojuje počet s…

Obrázek podcastu Vražedný chlad

Vražedný chlad

Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tad…

Obrázek podcastu Polednice

Polednice

Na sídlišti byla nalezena mrtvá dívka. Měl to být rutinní případ, při kterém se nováček Tomáš Volf a jeho nezkušená parťačka zaběhnou do práce. Jenže mezi paneláky obchází Polednice - vrah, který své oběti napadá za bílého dne. Detektiv Volf ví, že musí udělat vše, aby …

Obrázek podcastu Honicí psi

Honicí psi

Sedmnáct let starý případ vraždy mladé dívky je znovu otevřen a nové důkazy vedou konečně k usvědčení pravého pachatele. Důkazy ukazují na Williama Wistinga, někdejšího šéfa vyšetřovacího týmu. Někdo důkazy zfalšoval a William teď musí sám na vlastní pěst očistit své jm…