Audiokniha Kytice

Myšlenky zločince v české kotlině
Absolvovala studijní pobyty u FBI a Kanadské královské jízdní policie. Podílela se na vyšetřování nechvalně proslulých Orlických vražd. Za více než třicet let své kariéry pomáhala objasnit stovky vražd, loupeží i znásilnění. Jiřina Hofmanová je legendou české kriminalis…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Tragická velkolepá komedie „Švejk nenapravuje svět. Tady se nedá už nic napravit. Má-li se svět zachránit, nezbývá, než si už nic nepředstírat a začít znova v troskách a z trosek. Švejk také není než troska starého světa, ubožák, který se sám prohlašuje za blba. A přec…

Dvakrát dole, jednou nahoře
Oblíbená autorka řady populárních knih (Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Asi nejsem ženská, Z lodiček do holin aj.) přichází s novým titulem. Opět v něm vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po naší domovi…

Všímavost a Já
Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben…

Zvrácený osud
Čarodějka Anarché má jediný úkol: udržovat magickou hranici, která chrání její vesnici před démony z lesa. Každý měsíc čerpá sílu z rituálu s nejlepším démonobijcem, který vyhraje turnaj a získá právo se s čarodějkou spojit během noci plné vášně. Anarché má všechno, jen…

Maria Theresa: The Blessed Empress
Vládkyně habsburské monarchie, česká a uherská královna… Z učebnic historie se na nás dívá majestátní plavovlasá žena, pravá císařovna. Jaká ale byla doopravdy žena jménem Marie Terezie? V audioknize máte možnosti nahlédnout do soukromého života jedné z nejmocnějších že…

Věřte mi
Detektiv Scotland Yardu Tom Curry má před sebou rutinní úkol – doprovodit dva trestance na letu z Velké Británie do Kanady. Na palubě letounu je s ním i bestiální vrah David Baggs, se kterým toho má vyšetřovatel společného více, než zatím tuší. Než se Tom Curry naděje, …

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Krakatit
Čapkovi se román psal velmi těžce. Není divu – zpracovává v něm totiž i své osobní dilema. V té době je totiž postaven před otázku, zda se oženit se svou přítelkyní Olgou Scheinpflugovou. Lékaři ani rodina, vzhledem k jeho neutěšenému zdravotnímu stavu, nejsou této vari…

Chirurg
Chirurg v příhraniční nemocnici MUDr. Hynek Grábl se ocitl v mrtvém bodě a balancuje se svou neutěšenou profesní i osobní situací. Jeho kariéru špičkového odborníka na pražské klinice uťal opilecký karambol – a následky teď nese nejen on, ale i jeho věčně nespokojená že…

Penzion v Portugalsku
Rebecca potřebuje zmizet. Naprosto se totiž znemožnila, když sledovala muže, kterého už roky tajně miluje, jak si klidně odkráčel v doprovodu jiné. Takže jakmile se jí naskytne příležitost pracovat v rodinném penzionu na portugalském pobřeží, bez váhání ji přijme. Slunc…

Amber 2 - Pušky Avalonu
Proslulá fantasy sága pokračuje! Vstupte opět do mýtické říše Amberu! Volné pokračování „Devíti princů Amberu“ vás uvrhne do světa velkolepých bitev, mocné magie a záludných intrik. V závěru předchozího příběhu došlo k zásadnímu zvratu, který měl rozhodující význam neje…

Taťuldo, zhasni!
Hurvínek, Spejbl a Mánička na stopě vynálezu žárovky Novinkové album z dílny Divadla Spejbla a Hurvínka pokračuje v linii zábavných i trochu poučných příběhů věcí kolem nás. Po vesele napínavé historii vysavače a žvýkačky je na řadě žárovka. Kdo ji vymyslel, jaké kolem…

Kočár nejsvětější svátosti
Nezaměnitelný hlas herečky Gabriely Vránové slyšeli rozhlasoví posluchači v mnoha velikých rolích, které za rozhlasovým mikrofonem ztvárnila.V rozhlasové adaptaci nestárnoucí aktovky francouzského autora si Gabriela Vránová zahrála prohnanou herečku Kamilu Pericholovou,…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3
Třetí trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #7 Jak byl Fiškus malý a ztratil se Zajímá vás, jak Pettson k Fiškusovi přišel? Kdysi dávno žil děda sám, ženu neměl, společnost mu dělaly jen slepice, a tak mu bylo trochu smutno. Sousedka mu jednoho dne přin…

Koruna
Portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice koncipovaný jako mozaika příběhů ze života královské rodiny. Nahlédneme do zákulisí Buckinghamského paláce a premiérova sídla v Downing Street č. 10. Příběhy ze života královské rodiny Britský historik a autor četných biografi…

Kočka mezi holuby
„No ne!“ zvolala paní Upjohnová, stále ještě hledící z okna – „To je ale zvláštní!“ Meadowbank byl jednou z nejúspěšnějších dívčích škol v Anglii. Ředitelka – slečna Bulstrodová – tu sice velela pevnou rukou, ale srdce měla pro všechny otevřené. To místo bylo jejím celo…

Poutník, čarodějnice a červ
Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou pevnosti, dohadováním s dodavateli, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. …

Smrtící vzdělání
Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák… Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nej…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Hurvínkovi k narozeninám
Ano, Hurvínek slavil osmdesátiny! K tomuto jubileu vydal Supraphon Music nejlepší scénky z odkazu Miloše Kirschnera, který byl nejenom skvělým interpretem Spejbla a Hurvínka, ředitelem Divadla S+H, ale i mimořádnou a všestrannou tvůrčí osobností!

Kouzelná dvířka
Otevřete s námi kouzelná dvířka do pohádky, která vypráví příběh o zlém klukovi Rumpálovi. Jak to s ním dopadne? Jestlipak se polepší? Dramatizace Jitka Škápíková. Režie Karel Weinlich.Osoby a obsazení: kouzelník Yšimoto z cirkusu Sarasáni (Boris Rösner), Teodor Rumpál,…

Léčka u Sorata
Audiokniha Léčka u Sorata, autor John Flanagan, čte Matouš Ruml, režie Jakub Tabery. Hraničářův učeň #18 Will a Maddie jsou vysláni do Toskany na diplomatickou misi, když dorazí zpráva o cizích jezdcích drancujících severní hranici. Při průzkumu zjistí, že jde o předvoj…

Vyhnankyně
Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se propletou v Austrálii devatenáctého století, kde bojují za vykoupení a svobodu. Když naivní mladá guvernantka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bud…