Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Květiny a zvířata

Audiokniha Květiny a zvířata

Délka:

1 hod 6 min

Čte:

Jan Kraus

Vydavatel:

FONIA

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Prokletí Schwartzovy vily

Prokletí Schwartzovy vily

Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšen

Obrázek podcastu Dědictví

Dědictví

Ještě v létě byla Eva docela jiná: potřeštěná mladá holka, která poslouchá divokou hudbu a netrápí se tím, co s ní bude a jakou práci si najde. Jenže pak se v rodině objevil otčím. A tetička Anda, která žila celý život na samotě a nikdy se tam nebála, se ve své starobyl

Obrázek podcastu Broučci

Broučci

Legendární příběh nezbedného Broučka, který se učí orientovat ve světě a poslouchat hlas svého srdce, v podání současných členů i absolventů Dismanova rozhlasového dětského souboru. Účinkují bývalí členové Dismanova rozhlasového dětského souboru: Denisa Barešová, Marké

Obrázek podcastu Zelený vítěz

Zelený vítěz

Klára Jerneková, Růžena Merunková, Jaroslava Adamová a Alfred Strejček v hlavních rolích dramatizace eposu Julia Zeyera. Inscenace vznikla ve spolupráci dvou legend české rozhlasové tvorby Josefa Melče a Rudolfa Matyse v roce 1979, tedy sto let po vzniku Zeyerovy básně.

Obrázek podcastu Hadí doupě

Hadí doupě

{'cs': 'Jedna rozvětvená rodina, jeden zvláštní dům a mnoho nebezpečných tajemství...\n\nPříběh, který Agatha Christie označila za jednu ze svých nejoblíbenějších detektivek, nepřivádí na scénu ani slavnou slečnu Marplovou, ani bystrého ješitu Hercula Poirota. Ve velkém

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu 12. století ze série Život ve staletích

12. století ze série Život ve staletích

Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb

Obrázek podcastu Lov na pláč

Lov na pláč

Groteskní komedie, v níž mají dva přátelé zvláštní zálibu. Nahrávají si na magnetofon lidský pláč a následně jej přepisují pro hudební nástroje - od běžného po žárlivý. Jen jeden ne a ne ulovit. Hrají: Profesor Brünn, psychiatr (Jiří Němeček), Marta, jeho žena (Jaroslav

Obrázek podcastu Bílé noci

Bílé noci

Osamělý mladík narazí jednoho dne na břehu řeky na půvabnou dívku, k níž vzplane touhou. Dívka ale čeká na svého nastávajícího, který by měl každým dnem dorazit do města. Čas ovšem běží, snoubenec o sobě nedává vědět a zamilovaný mladík se rozhodne jednat.

Obrázek podcastu Táto, povídej! Komplet

Táto, povídej! Komplet

Jan Werich a Jana Werichová Táto, povídej! Režie a dramaturgie Vladimír Rohlena a Jiří Melíšek V létě roku 1969 nabídl rozhlasový režisér Jiří Melíšek, pracující ve dvojici s Vladimírem Rohlenou, že nahraje pro Československý rozhlas životní vzpomínky Jana Wericha. Bylo

Obrázek podcastu Tanec papírových draků

Tanec papírových draků

„Na první pohled panoval zákon, řád a systém. Občas ale někdo musel někoho střelit do hlavy. Občas někdo musel řádu a systému amputovat prst, aby celé tělo nezemřelo na infekci. To byla naše práce. Dělali jsme věci, které se dělat nesměly, ale musely. Které byly často z

Obrázek podcastu Psychologie budoucnosti

Psychologie budoucnosti

Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc

Obrázek podcastu Holka, která zachránila Vánoce

Holka, která zachránila Vánoce

Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní

Obrázek podcastu Otcové – dcery, matky – synové

Otcové – dcery, matky – synové

„Práce s rodičovskými komplexy jako cesta k vlastní identitě.“ Jungiánská psychoanalytička Verena Kast ve své dnes již klasické knize ukazuje, jak lze v terapeutické práci nebo i v úsilí o vlastní psychický růst rozvolnit vliv otcovského a mateřského komplexu. Švýcarsk

Obrázek podcastu Atómové návyky

Atómové návyky

Jednoduchý a overený spôsob, ako si vybudovať dobré návyky a zbaviť sa zlých. Atómové návyky ponúkajú overený návod, ako sa každý deň zlepšiť o jedno percento bez ohľadu na svoje ciele. Popredný svetový odborník na tvorbu návykov James Clear odhaľuje praktické stratégie

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Obušku z pytle ven

Pohádky víly srdíčkové – Obušku z pytle ven

Lojzík myslí, že s každým vyjde po dobrém, avšak narazí na chamtivého hostinského, který ho obere o vajíčka, slepičku Pipinku, a dary kouzelného dědečka. Jenže je tu obušek, a ten se postará, aby každý dostal, co si zaslouží.

Obrázek podcastu Körner: Údolí včel

Körner: Údolí včel

Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter

Obrázek podcastu Bezchybně

Bezchybně

Rhett je dvojnásobný šampión v jízdě na býku a miláček davů – dokud neudělá zásadní přešlap. Jeho agent se mu snaží zachránit kariéru, a tak pověří svou dceru Summer, aby Rhetta po zbytek sezóny „hlídala“. Rhett o žádnou chůvu rozhodně nestojí – a už vůbec ne o sexy kra

Obrázek podcastu Pes, základ rodiny a státu

Pes, základ rodiny a státu

U Hechtových je hlavou rodiny Anděl, inteligentní a vychovaný labrador. Všechny budí, na všechny dohlíží. Co se ale stane, když se ztratí? V komedii Miroslava Vaice uslyšíte vedle Pavla Soukupa s Miroslavem Táborským také třeba Elišku Balzerovou nebo Davida Novotného.Os

Obrázek podcastu Kdo židli má, bydlí 2.

Kdo židli má, bydlí 2.

Posezení v divadle Ungelt. Pořad s Martou Kubišovou, Milanem Heinem a jejich hosty: H. Maciuchová, Z. Bydžovská, I. Orozovič, C. Höschl

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Španělština pro mírně pokročilé B1, část 2

Španělština pro mírně pokročilé B1, část 2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Španělština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky španělštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, t

Obrázek podcastu O zahradě granátových jabloní

O zahradě granátových jabloní

Až do daleké Indie, do zahrady granátových jabloní, se vydáme s pohádkou z rozhlasového archivu. Hrdinný Dévar se právě vrátil z války, kterou vedl za svého krále, a přivedl si ženu. Krásná Máltí však není obyčejná žena, je to víla a její život i život jejích dětí je za

Obrázek podcastu Stilzel, skřet šumavský

Stilzel, skřet šumavský

Čtení drsné jako sama Šumava Volné pokračování Legend a pověstí staré Šumavy. Pověsti, které si vyprávěli obyvatelé Šumavy o darebném nalezenci jménem Stilzel, který dokázal zkrotit i samotného ďábla. Mrzoutský, znetvořený, lidí se stranící mlynář, jednoho dne sestřelil

Obrázek podcastu Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Pokud oběť znala svého vraha, určitě ho znáte i vy, a on zná vás. Na smrti postarší slečny Emily Simpsonové neshledá lékař ve vsi Badger’s Drift nic podivného. Její dobrá přítelkyně s ním ovšem nesouhlasí a se svými pochybnostmi se svěří šéfinspektorovi Barnabymu. Od ch