Audiokniha Kůže

Prašina - Černý merkurit
Prašinu sevřel mráz, neobydlené ulice jsou zaváté sněhem. Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců, přímo v tajemné čtvrti si vybudovali klubovnu zvanou Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichází hrozba pro celé město. Přesto se zdá,…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

My děti ze stanice ZOO
Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na ma…

Velká kniha českých pohádek
Svět víl a kouzelníků, skřítků a vodníků, statečných princů a krásných zakletých princezen, hloupých i prohnaných čertů, venkovských chasníků a lidožravých obrů – tak pestrý a kouzelný je pohádkový svět, který najdete v této audioknize. Velký soubor známých i méně známý…

Onder, Onderová: Kdo zachrání Pižďucha?
Netradiční, vtipné pohádky a písničky pro pobavení i poučení od populárních hvězd soutěže StarDance Sedmnáct pohádek napsal oblíbený tanečník Jan Onder, známý z pořadu "Taneční hrátky s Honzou Onderem" se svou maminkou, psycholožkou. Načetli je jeho herečtí kolegové, s…

Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo
Ne všechno z her Divadla Járy Cimrmana se vešlo na zvukové nosiče. Důvod? Jejich omezená stopáž. Toto album proto nabízí kompilaci z textů, "na něž se nedostalo". Je, kromě příznačného"cimrmanovského" humoru, nevšední procházkou (s průvodci Z. Svěrákem a L. Smoljakem) d…

Každý má svou vinu
Veselohra Každý má svou vinu, patří do nejranějšího období Goethovy literární tvorby. Nevěrná žena, manžel zloděj, podezíravý a zvědavý hospodský - každý z nich tu má, co tajit. A všichni míří v noci do pokoje hosta Alcesta? Rozhlasovou inscenaci natočil Miloslav Jareš …

Kubula a Kuba Kubikula
Známá pohádka Vladislava Vančury z časů ušatých čepic o povedeném medvědáři Kubovi, jeho svěřenci medvědu Kubulovi a vymyšleném strašidle Barbuchovi, kteří se po setkání s rychtářem dostanou až do vězení ve Vařečkách a Hrncích.Osoby a obsazení: Kuba (Jan Hartl), Kubula …

Košlerová: Pohádky o zvířátkách ze ZOO
Autorka pohádek o včelích medvídcích Eva Košlerová napsala již po druhé pohádky o zvířátkách ze zoologické zahrady. Vtip celé nahrávky spočívá v tom, že pohádky o zvířátkách čtou vždy kmotři mláďat z pražské zoo. Kmotry bývají většinou populární herci, takže v našem pro…

Stín nad Innsmouthem
Jsou jen dva druhy čtenářů: ti, kteří lovecraftovskému šílenství propadli, a ti, které to teprve čeká. Vybrané povídky klasika moderního hororu, které dokazují, že jeho tvorba nestárne. Americký autor Howard Phillips Lovecraft patří k zakladatelům moderně pojatého horor…

Macourek: Pohádky 1
CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní …

100 statečných - Host č. 54 - Gustav Oplustil 07.06.2014
Hostem L. Výborné - G. Oplustil (televizní dramaturg, legenda české TV zábavy)

Werich: Deoduši
V roce 2010 k šedesátému výročí vydání pohádkové knihy Jana Wericha Fimfárum, připravil editor Ondřej Müller v nakladatelství Albatros soubor málo známých pohádek a bajek pro dospělé, nazvaný Deoduši. Název byl vybrán symbolicky z rozmluvy strojů v pohádce O kybernetick…

Autoři
Umění a život mají své vlastní zákonitosti. Zvlášť když probíhají ve dvou... Komedie o dvou kamarádech, kteří spolu píší hru a zároveň prožívají nejrůznější problémy ve skutečném životě. Hrají: Vladimír Brabec a Petr Kostka.

Werich, Voskovec: Poslední forbína. Setkání ve Vídni 1974
Záznamy z archivu Karla Koliše, nahrané amatérsky v říjnu 1974 ve Vídni oběma protagonisty, důkladně vyčištěné a digitalizované Tomášem Gsöllhoferem Na podzim roku 1974 se ve Vídni, v domě mecenáše Herberta Turnauera, sešli na tři týdny druzi, přátelé, divadelníci, mysl…

10x Felix Holzmann
Felix Holzmann byl v uplynulých letech ozdobou každého televizního Silvestra. Holzmannův humor vycházející z nemožnosti dorozumět se s „pitomcem“ je nadčasový, a proto stále žádaný. Jména jeho partnerů na tomto titulu jsou dokladem toho, že Holzmann měl ve svém žánru v…

Horníček: Jablko je vinno
Vybrané dialogy protagonistů ze stejnojmenné knihy Miroslava Horníčka ironizují úsměvně téměř scholastické spory o podílu žen či mužů na lidském pokroku. Na osudech tří známých historických dvojic jerelativizována vžitá představa o průběhů osudných setkání Samsona a Dal…

Umrlčí tanec
Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smr…

Jedenáct minut
Proslulý brazilský spisovatel se ve svém románu inspiroval příběhem mladé Brazilky. Venkovská dívka podepíše v Rio de Janeiru s evropským podnikatelem smlouvu, která jí má zajistit kariéru tanečnice, když však pozná skutečné podmínky práce v ženevském podniku, dá předno…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Tma
Na Štědrý den objeví rozhlasová moderátorka Christine ve schránce dopis od ženy, která se chystá spáchat sebevraždu. Druhý den ráno zavolá do rádia muž a obviní ji z toho, že nic nepodnikla. Obvinění, hrozby a urážky se znásobí, jako by se někdo snažil převzít kontrolu …

Símka: Druhý začátek
POKRAČOVÁNÍ ÚSPĚŠNÉHO ROMÁNU Simoně, které každý říká Símka, se po smrti mámy otevírá nová kapitola. Najednou má prostor dýchat. Má volnost, jakou nikdy nepoznala. Nastal čas žít podruhé a tentokrát sama za sebe. Ale jde to vůbec, když vás odmalička učili, že si štěstí…

Zloději zelených koní
Je jako zlatokop, jenže v Československu. Jakou daň za to zaplatí? Ukecal ji na sbírku minerálů, jelikož protiklady se přitahují. Koncem 80. let se zběhlý student geologie Pavel opájí hluboce velkolepými sny, kdežto zamlklá Karolína se drží při zemi. Když pak její milý …

Vlkodlak
Legendární román, podle kterého bylo pojmenováno záškodnické hnutí nacistů. Děj románu se odehrává na německém venkově v dobách třicetileté války a popisuje vpád a drancování krajiny putujícími vojsky, převážně švédskými. Hlavní postavou je zde sedlák Harm Wulf z Lunebo…