Audiokniha Kuráž

Kosec
Dvaja tínedžeri sa budú musieť naučiť „umeniu zabíjať" v mrazivej trilógii o cene za nesmrteľnosť. Vo svete budúcnosti už neexistujú vojny, choroby ani hlad – ľuďom sa podarilo zbaviť všetkého utrpenia a dokonca zvíťaziť aj nad smrťou. Jediní, kto má právo ukončiť nieč…

Nenásilná komunikace – řeč života
Klíč k tomu, jak řešit spory ne prostřednictvím síly, ale s porozuměním. Psycholog Marshall B. Rosenberg vypracoval metodu nenásilné komunikace, již lze použít nejen v blízkých vztazích, ale také ve výchově, vyjednávání či politických konfliktech. Americký psycholog …

Mimochodem
Woody Allen „Nechci dosáhnout nesmrtelnosti svým dílem, ale tím, že nezemřu.“ ... „Je pěkné, když si někdo najde ženu na celý život. Ještě hezčí je, když kromě toho pozná i pár dalších.“ Ve vzpomínkách Woody Allena nejen o ženách. Dlouho očekávané vzpomínky jednoho z ne…

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 2
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Jógátky
Jóga je filozofický systém pocházející z Indie. Prastará moudrost a odkaz cizích kultur jsou aktuální i v dnešní době. Jógátky – pohádky na motivy eticko-morálního základu jógy – jsou určeny hloubavým rodičům a jejich dětem, kteří se chtějí na chvilku zastavit a zklidni…

Exorcista – Souboj s ďáblem
Mysteriózní thriller vás díky fascinujícím hlasům Jiřího Klema a Jitky Moučkové doslova pohltí. A nepustí. Strhující příběh plný napětí, mystiky a děsu je považovaný za nejdramatičtější horor všech dob od vydání „Draculy“ Brama Stokera. Stejného úspěchu jako román mezi…

Humor
„A tento poznáte?“ Pýta sa novinár psychoanalytika: „Keby k vám chodil van Gogh na terapiu, odrezal by si ucho?“ „Asi áno,“ odpovie analytik, „ale vedel by prečo!“ Gelotológii, teda vede o humore sa nevenujú len psychológovia a psychiatri, ale aj evoluční biológovia, so…

Dokonalá lítost
Edinburgh ochromily vražedné bombové útoky. Oběti se počítají v desítkách a smrt neušetří ani místní policejní oddělení. Šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach ale nesmějí dovolit, aby jim utrpěné osobní ztráty zabránily vypátrat pachatele. Jak je možné, že …

Prodloužená jízda
Václav Kopta s lehkostí a nadhledem vzpomíná na vlastní dospívání a na příhody z branže i rodinného života. Vyprávění zavede čtenáře nejen do kraje autorova dětství, na pražskou Hanspaulku a do Libochovic, ale také do Berlína, na Rujánu nebo do jižních Čech.

Notre-Dame de Paris
Audiokniha nabízí nejznámější příběh o lásce a vášni ze samotného srdce Paříže, který je převyprávěn zjednodušenou francouzštinou. Ponořte se do surové ho prostředí středověké Francie a poslechněte si příběh o krásné tanečnice Esmeraldě a o mužích, kteří propadli jejímu…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Zpráva z Hádu
Napínavá technologická sci-fi jaderné inženýrky a vynikající spisovatelky Edity Dufkové v sobě spojuje to nejlepší z klasiky žánru i moderních literárních trendů. Fascinující příběh nepostrádá důmyslnou zápletku, poutavé lidské osudy, perfektní technické detaily a pozna…

Poslední cantilena
Do rukou královny Anny Jagelonské se dostane podivný list. V Nymburku se zřejmě odehrála vražda, místní konšelé se však do vyšetřování příliš nemají. Podle pisatelky může případ rozlousknout jen jistý vážený pan písař z Prahy, kterého předchází pověst vynikajícího vyšet…

25 strašidelných pověstí
25 známých českých strašidel představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům! Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech i Moravy plné strašidel a nadpřirozených bytostí. Bílá paní, bezhlavý rytíř, vodník, bludičky, čert, divoženky, vlkodla…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Sherlock Holmes a Boží dech
Devatenácté století se chýlí ke konci. Na jeho místo přichází století dvacáté, století změny a vědy – století, v němž budou všechny pověry a předsudky minulosti vyvráceny. Nebo ne? Někdo se tomu ze všech sil snaží zabránit. V londýnském sněhu je nalezeno rozdrcené tělo.…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Manželovo tajemství
Tři ženy, tři tajemství, tři osudy propletené v jediný tragický příběh... Ceciliin zdánlivě dokonalý rodinný život převrátí naruby nález starého manželova dopisu, která má otevřít jen v případě jeho smrti. Tess ztratí v jediném okamžiku veškeré iluze o svém muži i o své…

Spalovač mrtvol - Mistři slova
Příběh Spalovač mrtvol o pražském zaměstnanci krematoria Karlu Kopfrkinglovi, který je často označován jako psychologický horor, se odehrává v období nástupu nacismu. Karel Kopfrkingl je slušný občan, vzorný otec a manžel, představuje se jako osoba jemná a útlocitná, a …

Dědictví
Andrea, prostřední sestra, se marně pokouší proniknout do blízkosti, kterou spolu máma a starší Ulrika vždycky měly. Ať se snaží sebevíc, zůstává stranou. Ullis naopak vidí mladší sestru jako tatínkovu oblíbenkyni, která vždycky dostala, co chtěla, pokaždé si prosadila …

Marco
Když hrozí prozrazení korupce na dánském ministerstvu financí, je třeba zbavit se nepohodlných svědků. Jedním z nich je i patnáctiletý Marco, člen kodaňského gangu žebráků a zlodějů. Marco sám netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako ost…

Abaddonova brána
Lidstvo čeká krok do neznáma. Ocitne se v říši divů, nebo propadne peklu? Objev protomolekuly narušil křehkou rovnováhu sil ve Sluneční soustavě. Když mimozemský artefakt vytvoří za oběžnou dráhou vzdáleného Uranu gigantickou bránu vedoucí do jiných galaxií, zamíří k n…

Alenka a Krakonoš
Půvabné vyprávění v podání Nadi Konvalinkové o malé holčičce a jejích zvířecích kamarádech potěší každého malého posluchače. Alenka a její nerozlučná psí kamarádka jako horské zachránkyně! Malou Alenku už delší čas trápí kašel. Čím dříve se stmívá a blíží se zima, tím…

Zpověď inkvizitora
Zapomeňte na KLADIVO NA ČARODĚJNICE, teď je tu ZPOVĚĎ INKVIZITORA! Ponurý román odkrývá pozadí šumpersko-losinkých čarodějnických procesů na konci temného 17. století z pohledu jednoho z inkvizitorů, Františka Ferdinanda Gaupa. Vraždy, krádeže, smilstvo. Muž, který ochu…

Než napadne první sníh
Tři lidé, tři osudy a jedno malé městečko. Podmanivý román nominovaný na Bookerovu cenu 2021. Sedmiletá Clara vysedává každý den u okna v obývacím pokoji a doufá, že každou chvíli zahlédne svou starší sestru. Rose, teenagerka plná vzdoru, utekla z domu bez jediného slo…