Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kukačka

Audiokniha Kukačka

Délka:

17 hod 36 min

Čte:

Martin Zahálka

Vydavatel:

Metafora

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 9

Smích prodlužuje život! 9

..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;

Obrázek podcastu Povídky z druhé kapsy

Povídky z druhé kapsy

Povídky z obou kapes, jež byly napsány v roce 1929, patří ke skvostům české moderní prózy, která už dneska plným právem náleží do klasiky. Jde o řady kriminalistických příběhů. Důležitější, než odhalení zločinu, je však u Čapka pohled do duší zlodějíčků i dobráckých str

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014

100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014

Host L. Výborné - M. Hrdinka (moderátor Nočního proudu ČRo, scénárista, producent)

Obrázek podcastu Podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora

Podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora

Pohádkovou lahůdku z rozhlasového archívu Podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora natočil režisér Jan Fuchs už v roce 1962 s hvězdným hereckým obsazením. I po padesáti letech nás mohou potěšit Čestmír Řanda v roli Edudanta, Dalimil Klapka coby jeho bratr, nesmě

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 5

Business Risk Buster Intervenes 5

Business Risk Buster Intervenes 5 - audiokniha obsahuje pátý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Wayne Forester, Lawrence Templeton Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur want

Obrázek podcastu Arila: Pád temnoty

Arila: Pád temnoty

Vítězství v Citadele získalo všem drahocenný čas, během nějž se svět Aldonolu připravoval na příchod nevyhnutelného. Ale vypůjčený čas vypršel. Temnota z oblohy padla na lidský svět a bohové jdou do války. Arila si konečně přizná skutečný rozsah svých sil a zjistí, jest

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Katovny a mučírny

Katovny a mučírny

Středověké praktiky mučení, pranýřování a řemesla katovského. Základní mučení se dělilo do dvou kategorií – první byla ta mučení, která mohla člověka nenávratně zmrzačit; druhá působila pouze silnou bolest, ale nemohla člověku vážně ublížit. Kolik si proslulý kat Jan M

Obrázek podcastu Ještě 10× Felix Holzmann

Ještě 10× Felix Holzmann

Deset scének populárního komika, který byl v uplynulých letech ozdobou každého televizního Silvestra, navazuje na mimořádně úspěšný titul Supraphonu 10x Felix Holzmann. Holzmannův humor vycházející z nemožnosti dorozumět se s "pitomcem"je nadčasový a proto stále žádaný.

Obrázek podcastu Konec manipulace

Konec manipulace

Tak jako by byl v oboru medicíny bombou univerzální lék na rakovinu, tak může být v oboru komunikační psychologie bombou univerzální lék na rakovinu mezilidských vztahů, na rakovinu mezilidské komunikace: Na manipulaci, na fake news, na argumentační klamy, na argumentač

Obrázek podcastu Pověsti z Olomouckého kraje

Pověsti z Olomouckého kraje

Poutavá série 90 pověstí, v níž vystoupáme z Hané až do Jeseníků a pak se vydáme zpět. Podíváme se, jak se do krajiny otiskly a do vyprávění propsaly různé kulturní tradice, víry a pověry a události velkých dějin - jako křížové výpravy, války třicetiletá či prusko-rakou

Obrázek podcastu Její pastorkyňa (1987)

Její pastorkyňa (1987)

Studiová "rekonstrukce" inscenace někdejšího Realistického divadla v Praze z roku 1987.Účinkují: stařenka Buryjovka (Věra Kubánková), Laca Klemeň (Zdeněk Žák), Števa Buryja (Jiří Schwarz), kostelnička Buryjovka (Věra Vlčková), Jenůfa, její pastorkyňa (Miluše Šplechtová)

Obrázek podcastu Manuál úspěšného hubnutí

Manuál úspěšného hubnutí

Máte o 5 kilo víc než by bylo fajn? Nebo snad až o 50 kilo víc? Tato audiokniha je tu pro všechny, kteří bojují s hmotností a mají za sebou třeba i neúspěšné redukční pokusy. Autoři nepředkládají a nevnucují zaručené návody na hubnutí, naopak kladou důraz zejména na to

Obrázek podcastu Příběhy sportovců, které políbila múza

Příběhy sportovců, které políbila múza

Vlasta Burian, Johnny Weissmüller, Erich Tylínek, Sonja Henie, Lino Ventura, Dick Francis, Bud Spencer, Jurij Vlasov, Josef Nálepa, Toller Cranston. V pořadí daném rokem jejich narození obsahuje kniha deset příběhů těchto osobností, které svůj život zasvětily dvěma zdán

Obrázek podcastu Nesmrtelný Achilleus

Nesmrtelný Achilleus

Nejslavnější z příběhů řecké mytologie zpracoval František Pavlíček v působivý dramatický tvar, kterému po vzoru antických děl nechybí ani chór, aby v úloze prozíravého vypravěče pomohl nasvítit odvěký konflikt božského a lidského údělu, střet hrdinství a zrady. Achille

Obrázek podcastu Hrudka Babulka

Hrudka Babulka

Pohádka Františka Jungbauera Hrudka Babulka je příběhem o hrudce hlíny Babulce, která se stará o čtyři zrnka pšenice, až vyrostou do klasů a putují k lidskému stolu, aby se z nich stal chléb. V krátkých kapitolách jsou zobrazeny různé zážitky, které na této cestě potkáv

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Fimfárum Jana Wericha - Tři veteráni a šest dalších pohádek

Fimfárum Jana Wericha - Tři veteráni a šest dalších pohádek

Werichovy pohádky jsou osobité - autor je ostatně psal spíše pro dospělé než pro děti - a stejně neopakovatelný je Jan Werich jako jejich vypravěč. Současná zvuková technika umožnila téměř půlstoletí starý záznam "vyčistit", takže při poslechu máme dojem, že je u nás na

Obrázek podcastu Hacknuté tělo

Hacknuté tělo

Objevte revoluční způsob v boji proti stárnutí. Dave Asprey trpěl nesčetnými příznaky stárnutí už jako mladý muž, což vyvolalo jeho celoživotní spalující touhu omládnout s každým rokem. Již více než 20 let se snaží najít inovativní, vědecky podložené metody, jak moderni

Obrázek podcastu Pustiny

Pustiny

Třetí část jedinečné fantasy série Temná věž od legendy hororu Stephena Kinga má název Pustiny. Zavádí posluchače do prostředí tajuplného Středosvěta, kde se odehrává příběh poutníků v čele s pistolníkem Rolandem. Dozvídáme se, co na své cestě do vnitrozemí zažili poté,

Obrázek podcastu Hovory s Bohem II.

Hovory s Bohem II.

Je čas začít nový život Druhá kniha populárních Hovorů s Bohem je psána formou „veřejného dialogu“, který je určen všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. To, co se přihodilo autorovi této knihy, se může stát i vám. Je čas začít nový život.

Obrázek podcastu Povídky Karla Poláčka

Povídky Karla Poláčka

Výběr z povídek spisovatele Karla Poláčka Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček a povídky: Pan Selichar se osvobodil, Něco o sobě a Potíže optimistů.Účinkují: Josef Somr, Josef Kemr a Rudof Hrušínský.

Obrázek podcastu Perly české povídky

Perly české povídky

Vybrané povídky Karla Čapka, Jana Nerudy, Karla Poláčka, Vladislava Vančury, Ignáta Herrmanna a Jaroslava Haška čtou – Bohumil Bezouška, Otakar Brousek ml., Miloň Čepelka, Vojtěch Hájek, Petr Lněnička, Jaromír Meduna , Bořivoj Navrátil a Soběslav Sejk

Obrázek podcastu Věk nevinnosti

Věk nevinnosti

Příběh Newlanda Archera, Ellen Olenské a May Wellandové se odehrává v kulisách Páté Avenue, v salonech newyorské aristokracie, kde vládnou přísná a zdánlivě neměnná pravidla.Liberální dvacáté století však už klepe na dveře a Newland Archer je vnímavý mladý muž. Zatímco